Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο «κίνημα της πατάτας» η Κίνηση Ενεργών Πολιτών

Στο «κίνημα της πατάτας» η Κίνηση Ενεργών Πολιτών

0
kinima_patatas2-empros

Δέχεται παραγγελίες για πατάτες Νευροκοπίου προς 0,3 €/κιλό. Σκοπός όχι η υποκατάσταση των επαγγελματιών, αλλά το κοινωνικό μήνυμα, λένε σε ανακοίνωση

Την συμμετοχή τους στο «κίνημα της πατάτας» δημοσιοποίησαν τα μέλη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης, ενημερώνοντας ότι θα δέχονται παραγγελίες για πατάτες Νευροκοπίου, οι οποίες θα δίνονται μόνο με την επίδειξη παραστατικού και τηρούμενων όλων των φορολογικών προϋποθέσεων. Για το λόγο αυτό διευκρινίζουν ότι η δράση τους δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει τους επαγγελματίες, αλλά να δοθεί το κοινωνικό μήνυμα των στρεβλώσεων της αγοράς και της επιβάρυνσης των καταναλωτών από τους μεσάζοντες.

Πώς και από πού μπορείτε να παραγγείλετε πατάτες Νευροκοπίου
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την απευθείας πώληση αγροτικών ειδών σε πολίτες της Ξάνθης, με στόχο την κάλυψη βασικών διατροφικών αναγκών σε οικογένειες που έχουν δυσκολία να τα εξασφαλίσουν.
. Η συγκέντρωση των παραγγελιών θα γίνει ηλεκτρονικά και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα παίρνει επιβεβαίωση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την οποία θα εκτυπώνει ώστε με το αποδεικτικό να παραλάβει τις αντίστοιχες ποσότητες. Η σχετική βρίσκεται στη διεύθυνση  http://gdo.com/patata/
Η ημερομηνία παράδοσης θα ανακοινωθεί έγκαιρα από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης ενώ όσοι έχουν πρόσβαση και εξοικείωση με το διαδίκτυο θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία.
Στόχος της κίνησης δεν είναι να υποκατασταθεί η επαγγελματική λειτουργία συμπολιτών μας, αλλά να δοθεί ένα μήνυμα της κοινωνίας των πολιτών απέναντι στα φαινόμενα των μεσαζόντων που προκαλούν στρεβλώσεις στην αγορά και αυξάνουν το κόστος της εξασφάλισης των βασικών αγαθών για τους πολίτες. Καθώς πρόκειται για την πρώτη δράση της Κίνησης για τη διάθεση ελληνικών αγροτικών προϊόντων χωρίς τη διάθεση μεσαζόντων και προκειμένου να υπάρξει συνέχεια στο εγχείρημα, καλούνται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία άτομα, οικογένειες και ευρύτερες ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και ανήκουν σε κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων, απόρων κλπ.
Εκτός από τα μέλη της Κίνησης, την προσπάθεια μπορούν να συνδράμουν εθελοντικά, όσοι το επιθυμούν. Την όλη κίνηση υποστήριξαν  οι νέοι αγρότες της  Ξάνθης, τους οποίους και ευχαριστούνε θερμά. Τέλος, έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι για τη διακίνηση και διάθεση των αγαθών θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες φορολογικές διαδικασίες και θα εκδοθούν τα αναγκαία παραστατικά ενώ οι καταναλωτές θα πληρώσουν απευθείας στον παραγωγό χωρίς τη μεσολάβηση της Κίνησης.
Στηρίζοντας τους ενεργούς παραγωγούς και τους ενεργούς καταναλωτές, δημιουργούνται ενεργοί πολίτες. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…