Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η αλληλέγγυα οικονομία ήρθε για να μείνει στη ζωή των ξανθιωτών

Η αλληλέγγυα οικονομία ήρθε για να μείνει στη ζωή των ξανθιωτών

0
dianomi_proionton_24_02_2013-empros

Επιτυχής και η νέα διανομή μεγάλης γκάμας αγροτικών προϊόντων από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών και την πρωτοβουλία Χωρίς Μεσάζοντες

Θα επιχειρηθεί η καθιέρωση της διανομής προϊόντων κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα    

Για μια ακόμη φορά οι ξανθιώτες ανταποκρίθηκαν στη διανομή αγροτικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς που διοργάνωσαν οι εθελοντές της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και της πρωτοβουλίας «Χωρίς Μεσάζοντες». Η διανομή αυτής της Κυριακής είχε το χαρακτήρα «πανοράματος αλληλέγγυας οικονομίας» εξαιτίας της μεγάλης γκάμας προϊόντων από αλεύρι, ρύζι και πατάτες έως όσπρια και κηπευτικά από ντόπιους παραγωγούς ή αγρότες άλλων περιοχών της Ελλάδας.  
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η ανταπόκριση των ξανθιωτών
Το πρωί της Κυριακής, στο πάρκο έναντι του γηπέδου ΑΟΞ, η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, για την αγορά αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Η ανταπόκριση του κόσμου δικαιώνει τις προσπάθειες της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και της Ομάδας Δράσης Ξάνθης «Χωρίς Μεσάζοντες» και δίνει δύναμη για να αποκτήσει τακτικό χαρακτήρα μέχρι την Άνοιξη.  
Νέα διανομή την Κυριακή 7 Απριλίου
Η επόμενη διανομή θα γίνει στις 7 Απριλίου, ημέρα Κυριακή και ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να καθιερωθεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Για τα προϊόντα, τις τιμές και τις πιθανές παραγγελίες, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση τόσο με Δελτία Τύπου, όσο και από την ιστοσελίδα της οργάνωσης politesxanthis.gr
Επίσης στην ίδια διεύθυνση μπορούν παραγωγοί να γνωστοποιούν το ενδιαφέρον τους, όπως και εθελοντές, που το τελευταίο διάστημα αυξάνονται, δείχνοντας συγκινητικό ενδιαφέρον να υποστηρίξουν, ικανοποιώντας τις αυξημένες ανάγκες.  
Θεσμοθετείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας και η κοινωνική προσφορά
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, οι παραγωγοί ενίσχυσαν για άλλη μια φορά την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης με προϊόντα, ενώ οι Βίστωνες πρόσφεραν μαρμελάδες και γλυκά τα οποία διατέθηκαν για την ενίσχυση της γνωστής Εθελοντικής Ομάδας της Ξάνθης.
«Τα μέλη των Κινήσεων θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση με στόχο να έρχεται σε επαφή το κοινό της Ξάνθης με δράσεις κινηματικού χαρακτήρα, να εμπεδώνεται ο χαρακτήρας της αυτοοργάνωσης στο πλαίσιο της αλληλέγγυας οικονομίας από παραγωγούς και καταναλωτές , να επιχειρείται παρέμβαση στην αγορά βασικών διατροφικών ειδών, ώστε να συγκρατούνται σε λογικές τιμές. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και ενισχύουν τη θέληση όλων των μελών», ανέφεραν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της διανομής.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…