Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κατάληψη στο ταμείο του Νοσοκομείου από τους εργαζομένους

Κατάληψη στο ταμείο του Νοσοκομείου από τους εργαζομένους

0
nosokomeio_tameio_1-empros

Ενάντια στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη μείωση των απολαβών

Δεν πλήρωναν 5 ευρώ για τις εξετάσεις οι χθεσινοί επισκέπτες του νοσοκομείου. «Ο κόσμος έχει φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης», λέει η πρόεδρος των εργαζομένων

Σε συμβολική κατάληψη του ταμείου του Νοσοκομείου προχώρησε το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, όπως είχε προαναγγείλει για την ημέρα δράσης της ΠΟΕΔΗΝ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί και για την κατάσταση στο χώρο της υγείας και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και για τις συνεχώς μειούμενες απολαβές των εργαζομένων.
Οι ασθενείς που επισκέφθηκαν χθες το Νοσοκομείο για τις εξετάσεις τους δε πλήρωσαν το ποσό των 5 ευρώ, ενώ μέλη του σωματείου ενημέρωναν τον κόσμο με φυλλάδια για την κινητοποίησή τους. Τη δράση του σωματείου στήριξε και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ε. Παπαδοπούλου: «Να πούμε ‘όχι’ όλοι μαζί σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική»
Η πρόεδρος του σωματείου Εριφύλη Παπαδοπούλου δήλωσε στο «Ε» ότι η δράση αυτή αποτέλεσε μία κίνηση ενημέρωσης αφενός για τα προβλήματά τους και αφετέρου για τη στήριξή τους απέναντι στους πολίτες που ζητούν τις υπηρεσίες του νοσοκομείου.
«Δε μπορεί να είμαστε ασφαλισμένοι και να είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε», σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, προσθέτοντας: «είμαστε αντίθετοι με αυτή την οικονομική πολιτική, έχουμε να πληρωθούμε υπερωρίες από τον Οκτώβριο, και οι γιατροί για τις εφημερίες τους από το Δεκέμβριο. Φτάσαμε στα όριά μας, έχουμε υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».
Για το λόγο αυτό, η πρόεδρος του σωματείου απηύθυνε κάλεσμα σε εργαζόμενους, αλλά και πολίτες «να πούμε ‘όχι’ όλοι μαζί σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική. Γι’ αυτό θέλουμε συμμάχους τους πολίτες. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να μην κλείσει το νοσοκομείο της Ξάνθη, να βγει από αυτό το τέλμα που υπομένει λόγω της έλλειψης υλικών και να παρέχει στον κόσμο τις υπηρεσίες που του αξίζουν».
Αναφορικά, με το κατά πόσο συνιστά το 5ευρω για τις εξετάσεις μεγάλη επιβάρυνση για τον πολίτη, η ίδια επεσήμανε: «οι οικονομικές συνθήκες είναι τόσο δύσκολες που ακόμη και το 5ευρω είναι βάρος, για κάποιους είναι το ψωμί της εβδομάδας. Υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι και άνθρωποι που ξέφυγαν από τον οικογενειακό προϋπολογισμό λόγω των αλλεπάλληλων μειώσεων. Γονείς σταμάτησαν τα παιδιά τους από το φροντιστήριο και τις ξένες γλώσσες, φοιτητές γύρισαν σπίτι επειδή δε μπορούσαν να τους σπουδάσουν οι γονείς τους. Φτάσαμε στην εξαθλίωση. Η Ελλάδα είναι το μόνο έθνος που δεν έχει κράτος. Γιατί αν είχε κράτος δε θα αντιμετωπίζαμε όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες, που δεν αποφέρουν τελικά τίποτα….».
Όσον δε αφορά στο μέλλον του νοσοκομείου ανέφερε ότι οι νοσοκομειακές μονάδες οδηγούνται προς το κλείσιμο σε πρώτη φάση με τη συγχώνευση των διοικήσεων και στη συνέχεια με «κύμα» ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών, εργαστηρίων, εξετάσεων κλπ. «Θα φτάσουμε να είμαστε όλοι ιδιωτικά συνεργεία και να αμειβόμαστε με 350 ευρώ», συμπλήρωσε στο τέλος.

Σ. Αλεξίου: «οι μνημονιακές πολιτικές βλάπτουν σοβαρά την υγεία»
Ο Σωτήρης Αλεξίου από τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε χθες το πρωί στο νοσοκομείο για να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων, σημείωσε: «Η υγεία πλήττεται εξίσου με όλες τις υπόλοιπες πτυχές του ελληνικού κράτους στα πλαίσια των περικοπών, του μνημονίου και της λιτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πάντα δίπλα σε κάθε κινητοποίηση εργαζομένων, σε κάθε χώρο δουλειάς, είτε ανέργων, είτε οποιαδήποτε κοινωνικής ομάδας πλήττεται. Και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών αυτών».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…