Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα κρούση στο δήμο για δομές Αλληλεγγύης

Νέα κρούση στο δήμο για δομές Αλληλεγγύης

0
together-empros

Τη σύσταση επιτροπής ζητούν οι Πολίτες για την Αλλαγή και οι Πολίτες για την Ξάνθη

Από την αντιπολίτευση του δήμου της Ξάνθης ασκείται νέα πίεση στη δημοτική αρχή, προκειμένου να συστηθούν δομές κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» και ο Νίκος Ανταμπούφης για τους «Πολίτες για την Ξάνθη» καταθέτουν κοινό αίτημα, προκειμένου να συσταθεί επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο δήμο.
Το θέμα κατατέθηκε για να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να διαμορφωθεί η στάση του δήμου σε κοινωνικά ζητήματα. Από την εισήγηση, προκύπτει ότι το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται σε συμβολικές κινήσεις πολιτικής βούλησης, αλλά σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, με μόνιμο χαρακτήρα, ικανές να σταθούν δίπλα στις δοκιμασίες που υφίστανται λόγω της κρίσης οι δημότες. Στις προτάσεις τους περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση χώρου που θα φιλοξενήσει την οργάνωση και την υλοποίηση των κοινωνικών δράσεων, αλλά και η ενεργοποίηση και συσπείρωση εθελοντικών οργανώσεων και εθελοντών σε αυτή την πρωτοβουλία του δήμου.

Δομές αλληλεγγύης ζητά η αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης
«Η οικονομική κατάσταση εξελίσσεται άσχημα, η ανεργία εκτινάσσεται και πολλοί συμπολίτες μας χρήζουν συμπαράστασης. Ο Δήμος πρέπει άμεσα να συγκροτήσει επιτροπή αλληλεγγύης όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, σχεδιασμού και δράσης για τους συμπολίτες μας που σήμερα βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Σκοπός:
1) Η οργάνωση δράσεων, (π.χ κοινωνικό παντοπωλείο, ανταλλακτήριο υπηρεσιών κ.α.) με όλα τα σωματεία και τις επαγγελματικές ομάδες και τους απλούς πολίτες, του τρόπου βοήθειας των συμπολιτών μας.
2) Η εύρεση και οργάνωση ενός καταλλήλου χώρου.
3) Η οργάνωση εθελοντικών ομάδων που θα αποτελέσουν τον πυρήνα αυτής της δράσης.
Ο δήμος από την φύση του είναι κοντά στους πολίτες και αφουγκράζεται τις ανάγκες τους καλύτερα από την απόμακρη κεντρική εξουσία, γι’ αυτό και πρέπει να αποτελέσει άξονα και οδηγό προς αυτή τη κατεύθυνση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…