Να λειτουργήσουν!

0
omospondia-empros

Η Επιτροπή Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων και ΚΕΛΑΥΕ ζητά η Ομοσπονδία Ξάνθης από την Αντιπεριφέρεια  

Δύο σοβαρά θέματα φέρνει στην επικαιρότητα η Ομοσπονδία Ξάνθης. Πρώτο αυτό της δημιουργίας και λειτουργίας Επιτροπής Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων και δεύτερο την ενεργοποίηση των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου.
Τις προτάσεις αυτές η Ομοσπονδία αναφέρει προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Φώτη Καραλίδη.
Το κείμενο:  
Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,  
Με το Ν.4038 (ΦΕΚ 14Α/02.02.2012), δίδονται στην αιρετή Περιφέρεια (και Αντιπεριφέρεια) νομοθετικές διέξοδοι από τις εμπλοκές και τα αδιέξοδα που εμφανίστηκαν κατά την εφαρμογή κείμενων διατάξεων οι οποίες αφορούν στη λειτουργία α) της Επιτροπής Διακανονισμού Εμπορικών Μισθώσεων (Ε.Δ.Ε.Μ.) και β) των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών & Υπαιθρίου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) για τον έλεγχο του παραεμπορίου.  
Συγκεκριμένα:
1. Με το άρθρο 10 παρ.2 διευθετείται το πρόβλημα της Προεδρίας στην ΕΔΕΜ Ξάνθης αφού προβλέπεται ότι «σε περίπτωση που δεν υπηρετεί Σύμβουλος, Πάρεδρος ή Δικαστικός Αντιπρόσωπος σε Γραφείο Νομικού Συμβούλου ή Δικαστικό Γραφείο της οικείας Περιφέρειας ή δεν μπορεί να διατεθεί για τη στελέχωση της ως άνω Επιτροπής, ως μέλος, με την ιδιότητα του Προέδρου της Τριμελούς Επιτροπής, ορίζεται Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου με αναπληρωτή μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Δικηγορικού Συλλόγου». Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε όπως άμεσα η Αντιπεριφέρεια προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη λειτουργίας της ΕΔΕΜ στην Ξάνθη – που εκκρεμεί από τον Οκτώβριο του 2011 – και μας ενημερώσει αρμοδίως για την εξέλιξη της διαδικασίας.
2.Με το άρθρο 12 αποκτά αρμοδιότητα συγκρότησης ΚΕΛΑΥΕ και η αιρετή Περιφέρεια (είτε με απόφαση συγκρότησης από τον Περιφερειάρχη είτε με απόφαση οικείου Αντιπεριφερειάρχη κατόπιν μεταβίβασης της αρμοδιότητας από τον Περιφερειάρχη). Κατόπιν τούτου, και επειδή η στοχευμένη (στη διασυνοριακή πρόσβαση) λειτουργία των ΚΕΛΑΥΕ  στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης παρουσιάζει εδώ και πάνω από ένα χρόνο τραγικό κενό με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες για τους επαγγελματίες κι εμπόρους από την εξάπλωση του παραεμπορίου, παρακαλούμε όπως προωθήσετε άμεσα όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ταχεία άσκηση της νέας αρμοδιότητάς σας. Προτείνουμε δε εκ νέου, στο πλαίσιο των νέων δυνατοτήτων παρέμβασης που ανοίγονται για την αιρετή Αντιπεριφέρεια, να υπάρξει στενή συνεργασία της Αντιπεριφέρειας με τον ορεινό Δήμο Μύκης ο οποίος μη διαθέτοντας Δημοτική Αστυνομία δικαιούται να αιτηθεί τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για τον έλεγχο του παραεμπορίου, πράγμα το οποίο εκτιμούμε ότι θα διευκολύνει και θα ενισχύσει το έργο των περιφερειακών ΚΕΛΑΥΕ στην επίμαχη περιοχή.  
Με τιμή
Για το ΔΣ της ΟΕΒΕ Ν.Ξάνθης  
Ο Πρόεδρος  Γ.Γραμματέας
Σωτήριος Τσιακίρογλου   Γεώργιος Φ. Μπατζακίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στον Έβρο

Αφού πραγματοποίησε επίσκεψη στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FS…