Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μείωσαν τις εισφορές στο Επιμελητήριο

Μείωσαν τις εισφορές στο Επιμελητήριο

0
eve_10.2.12_1-empros

Τις αύξησαν για τα μέλη της περιφέρειας. Διαφώνησε η αντιπολίτευση

Διαφωνία και ως προς τη σύμβαση της συμβούλου. Ζήτησε να γίνει διαγωνισμός  

 
Μείωση κατά 16,7% στις συνδρομές των μελών του αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης στην έκτακτη γενική συνέλευση της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου. Το θέμα ήρθε εξ’ αναβολής από την προηγούμενη συνεδρίαση προκειμένου να επανεξεταστεί το ποσοστό των μειώσεων που δεν ικανοποίησε την προηγούμενη φορά και η νέα πρόταση περιλαμβάνει ενοποίηση των συνδρομών μεταξύ πόλης και περιφέρειας καθώς και μεγαλύτερες μειώσεις στις ΑΕ, ΕΠΕ και συνεταιρισμούς με βάση το μετοχικό τους κεφάλαιο.  
Καταψήφισε η αντιπολίτευση
Αναλυτικά οι νέες συνδρομές έχουν ως εξής:
50 ευρώ για τις Προσωπικές εταιρίες (από 60 ευρώ για την πόλη και 45 ευρώ για την περιφέρεια )
100 ευρώ για ΕΕ, ΟΟ, ΜΚ, ΚΚ (από 120 ευρώ για την πόλη και 90 για την περιφέρεια)
Για τις ΑΕ, ΕΠΕ και τους Συνεταιρισμούς οι συνδρομή θα καθορίζεται από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και έχουν ως εξής:
200 ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο έως και 146.000 ευρώ (από 225 ευρώ)
270 ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο έως 203.000 ευρώ (από 300 ευρώ)
500 ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο έως 500.000 ευρώ (από 600 ευρώ)
600 ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο έως 1.500.000 ευρώ (από 700 ευρώ)
700 ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο πάνω από 1.500.000 ευρώ.
Και με την νέα πρόταση διαφώνησε η αντιπολίτευση και ο επικεφαλής κ. Τσιακίρογλου επιχειρηματολογώντας είπε ότι έτσι αυξάνονται οι εισφορές των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται εντός πόλης και αντιπρότεινε να παραμείνουν όπως έχουν οι εισφορές στην περιφέρεια και σε μετοχικό κεφάλαιο πάνω από 300.000 ευρώ η εισφορά να καθοριστεί στα 500 ευρώ
Επίσης ενημέρωσε το σώμα ότι εδώ και ένα χρόνο συζητιέται ότι πρόκειται να γίνουν προαιρετικές οι εισφορές των μελών γεγονός που βρήκε αντίθετο το πρόεδρο κ. Μωραϊτη λέγοντας ότι οι εισφορές είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης που έχουν τα επιμελητήρια και αν γίνει αυτό θα σηματοδοτήσει και το τέλος του θεσμού.
Να σημειώσουμε ότι οι μειώσεις αυτές υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη της πίεσης που δέχονται οι επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης που ωθεί πολλά μέλη να αδυνατούν να τακτοποιούν την υποχρέωσή τους προς το Επιμελητήριο.  
Η αντιπολίτευση ζήτησε διαγωνισμό στο θέμα της συμβούλου
Αλλά και τα υπόλοιπα θέματα πέρασαν κατά πλειοψηφία καθώς η αντιπολίτευση τα καταψήφισε. Συγκεκριμένα στο θέμα την σύμβαση της συμβούλου Ανθής Παναγιώτου την οποία υποστήριξε σθεναρά ο κ. Μωραϊτης σημειώνοντας ότι έχει άριστη συνεργασία και ότι η κα Παναγιώτου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και ότι αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το Επιμελητήριο Ξάνθης υλοποιεί τα περισσότερα προγράμματα από οποιοδήποτε άλλο της χώρας. Ο κ. Τσιακίρογλου αφού διευκρίνισε ότι δεν έχει κάτι προσωπικό με την κα Παναγιώτου ζήτησε να γίνει διαγωνισμός . Ο κ. Μωραϊτης του είπε ότι από το νόμο προβλέπεται η πρόσληψη να γίνει από το Δ.Σ και ότι αν γίνει διαγωνισμός θα χαθεί χρόνος και χρήμα από το επιμελητήριο γιατί θα πέσουν έξω τα προγράμματα που τρέχουν. Τότε ο κ. Τσιακίρογλου τον κατηγόρησε για προχειρότητα και ότι φέρνει την αντιπολίτευση προ τετελεσμένων και καταψήφισε το θέμα.  
Ναι στο νέο πρόγραμμα για τις ευπαθείς ομάδες
Όμως έδωσε την συγκατάθεσή του στο συμμετοχή του επιμελητηρίου Ξάνθης στο πρόγραμμα «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών». ¨όπως εξήγησε η κα Παναγιώτου πρόκειται για ένα πρόγραμμα συμβουλευτικής, επιμόρφωσης και κατάρτισης ευπαθών ομάδων από το οποίο μπορούν να ωφεληθούν πολλοί άνεργοι και το οποίο προκηρύχτηκε πριν 15 μέρες και η προθεσμία υποβολής λήγει τον Μάρτιο. Το θέμα πέρασε ομόφωνα. Να σημειώσουμε ότι στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Μωραϊτης ενημέρωσε το σώμα για την απόφαση που πάρθηκε στην σύσκεψη όλων των προέδρων των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ να δώσουν παράταση μέχρι τέλος του μήνα στην κινητοποίηση με το κλείσιμο του δρόμου του Αγ. Κωνσταντίνου περιμένοντας υλοποίηση των δεσμεύσεων μετά την τροπολογία για τα ΚΕΛΑΥΕ που πλέον τα αναλαμβάνει η αιρετή περιφέρεια. Επιπλέον ο κ. Μωραϊτης εξέφρασε την αντίδρασή του με την πρόταση του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλου που πρότεινε να καταργηθούν οι εισφορές.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λογαριασμοί ρεύματος: Πτώση έως 12% στα πράσινα τιμολόγια για τον Μάιο

Μετά τις αυξήσεις του Απριλίου οι πάροχοι προχώρησαν σε μειώσεις Ελάφρυνση στους λογαριασμ…