Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Τα τρακτέρ «σέρνουν το χορό» της παρέλασης

Τα τρακτέρ «σέρνουν το χορό» της παρέλασης

0
armata_parelasi-empros

Ανένδοτο για τα τζιπ του στρατού το ΓΕΣ και ο υπουργός Άμυνας

Να μη χτυπήσουν την πόρτα του δημάρχου προεκλογικά, σημειώνει ενοχλημένος ο δήμαρχος. Stand by βρίσκονται 8 οδηγοί τρακτέρ για να αναλάβουν τη ρυμούλκηση των αρμάτων

Φαίνεται ότι οι εκκλήσεις αυτοδιοικητικών και πολιτικών στελεχών δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα, αφού το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αλλά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραμένουν ανένδοτοι σχετικά με την απόρριψη του αιτήματος να αναλάβουν τα τζιπ του Δ’ ΣΣ τη ρυμούλκηση των αρμάτων της παρέλασης. Η συζήτηση γύρω από το θέμα λίγα μόλις 24ωρα πριν την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση προσανατολίζεται τόσο στο ουσιαστικό, όσο και στο πολιτικό μέρος, με τις ανάλογες βέβαια προεκτάσεις.

«Πυρ κατά ριπάς!» από τους πολιτικούς
Σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανόλης Φανουράκης ξεκαθαρίζει ότι παύει η όποια καλή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη με το στρατό στην περιοχή, καθότι θεωρεί ανέντιμη και απαράδεκτη την απόρριψη του αιτήματος λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή της παρέλασης και ενώ τους είχαν ενημερώσει από τα μέσα Δεκεμβρίου. Την ενόχλησή του όμως μοιράζεται και με το δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Γκορόγια δήλωσε: «ας έρθει κανείς προεκλογικά να χτυπήσει την πόρτα του δημάρχου…», κάνοντας έτσι και μία αναφορά στις πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης.
Άλλωστε, ίσως η στάση του Δημήτρη Αβραμόπουλου εν προκειμένω έχει μεγαλύτερη βαρύτητα για την διαμόρφωση κριτικής, αφού εδώ και χρόνια ο στρατός απορρίπτει το αίτημα, το οποίο και τελικά γίνεται δεκτό με πολιτική παρέμβαση και υπογραφή υπουργού.

Τα τρακτέρ σέρνουν το χορό
Επειδή μέχρι και την Τετάρτη το απόγευμα δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη η Οργανωτική Επιτροπή που συνεδρίασε συμφώνησε να έρθει σε επαφή με οδηγούς τρακτέρ, ώστε να είναι σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στη στάση του στρατού.
Ήδη έχουν βρεθεί 8 οδηγοί τρακτέρ (7 για τα άρματα και 1 εφεδρικός), ώστε να αντικαταστήσουν τα τζιπ της παρέλασης. Ο Μανόλης Φανουράκης επέμεινε ότι τα άρματα θα παρελάσουν μπροστά για να μην αναμιχθούν με τους καρναβαλιστές και συμβεί κάποιο ατύχημα, λόγω της έλλειψης εμπειρίας των οδηγών, αλλά και του όγκου των οχημάτων, πράγμα που ενδέχεται να οδηγήσει και σε μείωση του χρόνου διεξαγωγής της παρέλασης.
Κάθε οδηγός, όπως συμφωνήθηκε, θα πληρωθεί 150 ευρώ συν τα καύσιμά του, κόστος που βέβαια δεν είχε υπολογιστεί, αλλά είναι αναπόφευκτο δεδομένων των συνθηκών.

Τι γίνεται στο καρναβάλι της Πάτρας;
Εξαιτίας της συζήτησης που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα, αλλά και του γνωστού προβλήματος που προκύπτει κάθε χρόνο ψάξαμε να δούμε τι γίνεται στο καρναβάλι της Πάτρας. Όπως μάθαμε, εκεί ο δήμος μισθώνει οχήματα τύπου τρακτέρ, τα οποία προηγούνται των καρναβαλιστών, αν και κάποιοι από τους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετέχουν φτιάχνουν το δικό τους άρμα, το οποίο και βρίσκεται εντός του όγκου των καρναβαλιστών και προπορεύεται των μελών του συλλόγου. Να σημειωθεί ότι φέτος στο καρναβάλι της Πάτρας θα «παρελάσουν» 13 άρματα με μέριμνα του δήμου.

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…