Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κολύμβηση: Δύο Ξανθιώτες στους χειμερινούς αγώνες

Κολύμβηση: Δύο Ξανθιώτες στους χειμερινούς αγώνες

0
xinidis_pistikos_

Ασημένιο μετάλλιο για το Γιάννη Ξυνίδη – στη 10άδα ο Β. Πιστικός

Στην Καβάλα προπονούνται καθημερινά οι δύο αθλητές λόγω του «λουκέτου» στο κολυμβητήριο Ξάνθης

Μπορεί το δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης να συμπλήρωσε ένα χρόνο παύσης της λειτουργίας του οι επιτυχίες για τους Ξανθιώτες κολυμβητές όμως συνεχίζονται, έστω και αν αυτοί φορούν τα σκουφάκια συλλόγων άλλων πόλεων τις οποίες εκπροσωπούν.  
Ασημένιο μετάλλιο για το Γιάννη Ξυνίδη  
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του 14χρονου Ξανθιώτη κολυμβητή Γιάννη Ξυνίδη, ο οποίος ήταν μέλος του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης. Ως γνωστόν, με το κλείσιμο του κολυμβητηρίου Ξάνθης αδρανοποιήθηκαν και οι σύλλογοι κολύμβησης της πόλης μας (Κ.Ο.Ξ., Ποσειδώνας), όμως αρκετοί αθλητές θέλοντας να συνεχίσουν την ενασχόληση τους με τον υγρό στίβο μετεγγράφηκαν και προπονούνται με συλλόγους γειτονικών πόλεων (όπου τα κολυμβητήρια παραμένουν ανοιχτά!).
Ο Γιάννης Ξυνίδης πήρε μέρος στους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών Β. Ελλάδος που έγιναν στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 10-12 Φεβρουαρίου, φορώντας το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας. Εκεί, πραγματοποιώντας μία εκπληκτική κούρσα τερμάτισε 2ος στα 400μ. ελεύθερο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με ατομικό χρόνο 4’.37’’.20.
Εκτός από τη 2η θέση και το ασημένιο στα 400μ. ο Ξανθιώτης αθλητής είχε όρια σε άλλα πέντε αγωνίσματα: 50 μ. ελεύθερο με χρόνο 27.34, 100 μ. ελεύθερο με χρόνο 1:00.55, 200 μ. ελεύθερο με χρόνο 2.15.13, 200 μ. μικτή ατομική με χρόνο 2:37.03 και 100 μ. πεταλούδα με χρόνο 1:10.67.
Στους χειμερινούς αγώνες είχε δικαίωμα να συμμετέχει σε τρία αγωνίσματα κι έτσι εκτός από τα 400 μ. ελεύθερο κολύμπησε το πρωί του Σαββάτου στα 100 μ. ελεύθερο όπου τερμάτισε 6ος με 1:00.38, βελτιώνοντας κατά ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου το χρόνο του, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας κολύμπησε και στα 50 μ. ελεύθερο όπου τερμάτισε 4ος με χρόνο 27.40, λίγο περισσότερο από τον ατομικό του καλύτερο χρόνο.  
Κι άλλοι Ξανθιώτες κολυμβητές συνεχίζουν τις προσπάθειες τους  
Στους ίδιους αγώνες συμμετείχε ακόμη ένας Ξανθιώτης αθλητής, ο οποίος στήριξε την ομάδα του Ν.Ο.Κ. στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών. Πρόκειται για τον 15χρονο Βαγγέλης Πιστικός που κολύμπησε τρίτος σε σειρά (από τους τέσσερις που συμμετέχουν σε κάθε σκυτάλη) στα 4Χ100 μικτή ομαδική και 2ος σε σειρά στα 4Χ100 μ. ελεύθερο και με την ομάδα του τερμάτισαν 10οι και 9οι αντίστοιχα.
Στην παραπάνω διοργάνωση πήραν μέρος πολλές ομάδες από τη Λάρισα και το Βόλο μέχρι τα Ιωάννινα και την Αλεξανδρούπολη με εκατοντάδες αθλητές, που είχαν πιάσει τα όρια σε τακτικές και έκτακτες ημερίδες ορίων από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Ιανουάριο και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν μία θέση στο βάθρο.
* Εκτός των παραπάνω δύο αθλητών αξίζει να αναφέρουμε και τις αντίστοιχες προσπάθειες που καταβάλλουν αρκετοί ακόμη Ξανθιώτες κολυμβητές (και κυρίως οι γονείς τους) ώστε να μη χάσουν την επαφή τους με το νερό και το άθλημα. Η διαδρομή Ξάνθη – Καβάλα και πίσω πλέον έχει γίνει… καθημερινότητα και για τους Δημήτρη και Νίκο Λαζαρίδη, Θεανώ Μιχαηλίδου, Αφροδίτη Φουρλακίδου, Ελένη Χρσοχοΐδου κ.α., οι οποίοι συνεχίζουν τις προπονήσεις στο κολυμβητήριο Καβάλας με όποιο κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.          

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…