Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
2/3 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
100 γρ. κουβερτούρα
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
Φράουλες για γαρνίρισμα Â
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα ενώ χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τ’ αυγά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το αλεύρι, το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα και την κανέλα. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Περιχύνουμε το κέικ με σιρόπι φράουλας που έχουμε ετοιμάσει από πριν. Για να ετοιμάσουμε το σιρόπι βάζουμε μερικές φράουλες σ’ ένα μπωλ με ζάχαρη και λίγη βότκα και τις αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες στο ψυγείο να βγάλουν το ζουμί τους. Περιχύνουμε μ’ αυτό το κέικ και στολίζουμε με λίγες φράουλες στο σερβίρισμα.