Υλικά
1 κορν φλάουερ 200 γρ
2 πακέτα πτιμπέρ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
½ βιταμ
3 κουταλιές κακάο
2 κούπες ζάχαρη
κονιάκ Â
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλάουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα. Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό. Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό. Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα. Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά). Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες. Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο. Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ. Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.