Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Εύκολο γλυκό ψυγείου

Εύκολο γλυκό ψυγείου

0
glyko_psygeiou_copy

Υλικά
1 κορν φλάουερ 200 γρ
2 πακέτα πτιμπέρ
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
½ βιταμ
3 κουταλιές κακάο
2 κούπες ζάχαρη
κονιάκ  

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλάουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα. Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό. Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό. Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα. Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά). Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες. Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο. Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ. Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

  • Παγωμένο γλυκό με μπισκότα και ζαχαρούχο γάλα

    -300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα -600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα -1 κουτ…
  • mixer-empros

    Ωδή στο μίξερ

    Όλα τα μηχανήματα, που με περιστοιχίζουν, μέσα στο εργαστήριο, και τί δε μου θυμίζουν. &nb…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …