Σχόλια 21/02/2012

0
anonymous-empros

Κωλοτούμπας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!
Θωμάς Βουγιουκλής    

Μαθητές Λυκείου οι Anonymous χάκερς  


Τρεις μαθητές λυκείου βρίσκονται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πίσω από την πρόσφατη ηλεκτρονική επίθεση (2 Φεβρουαρίου) στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την παράνομη διείσδυση στα υπολογιστικά συστήματα και τον ιστότοπο του υπουργείου είχε αναλάβει ομάδα νεαρών cracker, με το ψευδώνυμο Greek Hacking Scene ( G.H.S.), οι οποίοι σε μήνυμά τους δήλωναν ότι εκπροσωπούν την οργάνωση Anonymous.
Κατά τις έρευνες που έγιναν, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 18χρονος ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμα δύο ακόμη νεαρούς, ηλικίας 16 και 17 ετών, όλοι τους μαθητές Λυκείου, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στις οικίες των τριών νεαρών κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι Η/Υ και τρεις φορητοί υπολογιστές, στους οποίους διενεργείται ψηφιακή ανάλυση για να ταυτοποιηθούν οι επιθέσεις τους, καθώς όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις.
Η κατηγορία που βαρύνει τους τρεις νεαρούς αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα.

 

     
Πού πάει η SKODA;


Τέταρτη στη σειρά ήττα της SKODA κι αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου καλό.
Μάλιστα οι περισσότερες ήττες προήλθαν από κακή εμφάνιση της ομάδας και δη των βασικών παικτών Μαρσελίνιο, Πόι, Βασιλακάκη, Βλαχοδήμου.
Ήδη η διοίκηση προβληματίζεται με τη νέα ήττα και σκέφτεται σοβαρά τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να σταματήσει ο  κατήφορος.
Πάντως, οι παίκτες δεν έχουν καμία δικαιολογία γιατί η ΠΑΕ είναι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντί τους. Άρα, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια εκ μέρους τους και αποβολή της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας που έχουν δείξει.
«Ε»    

 

Άρχισαν οι πόνοι για τη γέννα  


Η χώρα θέλει κάτι νέο στην πολιτική σκηνή. Το γνωστό παλιό οικοδόμημα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του. Και δυστυχώς για όλους, ήταν αποτυχημένο όπως το οικοδόμησαν οι πολιτικοί μας.
Όλα πλέον δείχνουν ότι κυοφορείται κάτι νέο. Ποιο και τι θα είναι αυτό, είναι προς το παρόν άγνωστο.
Όμως οι πόνοι άρχισαν ήδη, η γέννα έρχεται, το «νέο» θα κάνει την εμφάνισή του. Σίγουρα αυτό που θα’ ρθει δεν θα είναι ίδιο με τα παλιά. Σίγουρα δεν θα θυμίζει και τίποτε από το παρελθόν.
Εξάλλου, το παλιό πέθανε, το αύριο δεν θα’ ναι ίδιο με το σήμερα και πολύ περισσότερο με το χθες. Ζούμε ιστορικές στιγμές που προμηνύουν πολλά.
«Ε»    

 

Νέα εποχή για ΣΕΚΑΠ-ΕΛΒΙΖ  


Ο κύβος ερίφθη πλέον για ΣΕΚΑΠ και ΕΛΒΙΖ. Από Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις όπως ξεκίνησαν, μπαίνουν πλέον στην σφαίρα των ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Η ΣΕΚΑΠ αποτελεί πλέον μέλος μιας μεγάλης ινδικής επιχείρησης και η ΕΛΒΙΖ επίσης μέλος της γνωστής εταιρείας ΕΒΡΟΦΑΡΜ Α.Ε. που ασχολείται με σπόρους, λιπάσματα και άλλα.
Τα δεδομένα πλέον είναι διαφορετικά για τις δύο εταιρείες. Και κυρίως βέβαια για τους ίδιους τους εργαζόμενους που πλέον θα πρέπει να μπουν σε μια νέα λογική, τελείως διαφορετική με όσα γνώριζαν και ίσχυαν.
Μετά την ιδιωτικοποίηση και των ΣΕΚΑΠ-ΕΛΒΙΖ, από τα δημιουργήματα του αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτατζή έμεινε μόνον η ΣΕΚΕ. Όλα τα υπόλοιπα ή έχουν κλείσει ή έχουν ιδιωτικοποιηθεί.
Οι φερόμενοι ως συνεχιστές, για διάφορους λόγους και αιτίες, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να διαχειριστούν τέτοιες επιχειρήσεις, ενώ σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχουν και τα κόμματα που διόριζαν αυτές τις διοικήσεις.
«Ε»    

 

Ο Σταύρος Δήμας  τα ΄ψαλε στον Γεν. Γραμματέα του ΝΑΤΟ  


Αιχμηρός ήταν ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, κατά την ομιλία του την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερες Φογκ Ρασμουσεν, για την επέτειο των 60χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δήμας: «Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια μόνιμη απειλή από έναν από τους Συμμάχους της. Η σιωπή του ΝΑΤΟ κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο ήταν εκκωφαντική. Παρά το γεγονός ότι στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις έχουν υπάρξει διακυμάνσεις, η συστηματική αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία είναι και αντιμετωπίζεται από τους Έλληνες ως πραγματική και άμεση απειλή. Υπό το πρίσμα αυτό, η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν έχει κατορθώσει να απαντήσει στη σημαντική για τους Έλληνες απειλή ασφαλείας. Πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε αυτές οι αξίες της Συμμαχίας να διέπουν και τις σχέσεις μεταξύ των Συμμάχων».
Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασε με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών  με την οποία ισχυρίζεται ότι η Τουρκία καταβάλει προσπάθειες για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών και καλεί την Ελλάδα να επιλύσουν τις διαφορές ως φίλες και σύμμαχες χώρες καθώς δεν θεωρεί ότι το ΝΑΤΟ είναι χώρος επίλυσης διμερών προβλημάτων.    

 

Ανοικτή Επιστολή στους: Σωκράτη  Ξυνίδη, Αλέξανδρο Κοντό, Φώτη Καραλίδη, Μιχάλη Στυλιανίδη  


Στην υπό ανάπτυξη Ελλάδα, όσο περνάει ο καιρός, η πόλη της Ξάνθης γίνεται όλο και πιο φτωχότερη. Μετά από το ξαφνικό «ταξίδι» του Παπα-Γρηγόρη, σειρά έχει το απρόοπτο «γκρέμισμα»  του μοναδικού παιδικού σταθμού  της Εργατικής Εστίας .  Παράξενη η χώρα μας-Παράξενοι οι κάτοικοί της-Παράξενη η πόλη μας.
– Από την μια αποφασιστική, γενναιόδωρη, ειλικρινής στην πιο κρίσιμη, ύστατη, μοναδική στιγμή, «αρματώνει» ένα μεταγωγικό C-130 και στέλνει στο Λονδίνο σε εξειδικευμένο κέντρο, το μόλις τεσσάρων μηνών νεογνό για να μπορέσει να μείνει στην ζωή και να χαρεί το ζωοφόρο φώς της ερχόμενης Άνοιξης.
Από την άλλη αδιόρθωτη, επαναλαμβανόμενη, στάσιμη, μικρούτσικη, στερεί από σαράντα αθώες παιδικές ψυχές  το χαμόγελο και την φροντίδα της Φλώρας, της Έφης, της Δήμητρας, της Χρυσάνθης, της ……..,της…….
Στερεί  την επιμονή και την αγάπη τους για αυτό που κάνουν.
-Από την μια «χαρτζιλικώνει» με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ την γωνία των οδών Βενιζέλου και  Κονίτσης. Από την άλλη στέλνει στα σαλέ της ανεργίας όνειρα, αισθήματα, οικογένειες.
Σαράντα νηπιακά βλέμματα μαζί  με δεκατρία αναπάντητα γιατί, καταλήγουν στους «ναυαγισμένους» της πόλης.   Σ’ αυτήν την πόλη όμως μπορεί να φυσήξει ο άνεμος της απελευθέρωσης. Θέληση χρειάζεται και αγάπη.      Σωκράτη-Αλέξανδρε-Φώτη-Μιχάλη.
Μην επιλέγεται το σαμάρι της άγνοιας. Τολμήστε να δείτε την αλήθεια κατάματα. Η αλήθεια είναι ανατρεπτική. Απαιτείται όμως  ΕΥΓΕΝΕΙΑ  (ευγένεια: η χρήση μιας σπάνιας και μοναδικής  μονάδας μέτρησης και σχεδόν μια τρέλα/ η αίσθηση της θέρμης σε πράγματα που οι άλλοι τα βρίσκουν ψυχρά/ η ανδρεία δίχως προσδοκία για τιμές. Φρίντριχ Νίτσε)
Μ ε εκτίμηση
Συνεργαζόμενα Βιβλιοπωλεία Ξάνθης, 20/02/2012    

 

Συνταγή Γερμανών Σοσιαλδημοκρατικών για την Ελληνική κρίση  


Πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων φοροφυγάδων στο εξωτερικό, περιορισμό των ελληνικών αμυντικών δαπανών, πολιτική κατά της ανεργίας και «Σχέδιο Μάρσαλ» για τη Νότια Ευρώπη προτείνει ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post», ο κ. Γκάμπριελ διερωτάται «γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πάγωμα λογαριασμών πλούσιων Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού, μέχρι αυτοί να καταβάλουν τους φόρους που χρωστούν, τη στιγμή που η ίδια προσφέρει βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων».
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβάλει στην Ελλάδα η τρόικα, κάνει λόγο για πολιτική η οποία «πλήττει τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους» και προειδοποιεί ότι «έχουμε ήδη φθάσει στο όριο της αντοχής» των πολιτών.
Ο κ. Γκάμπριελ επικρίνει την πολιτική της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, η οποία, όπως λέει, οδηγεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη σε βαθιά οικονομική κρίση. «Η κ. Μέρκελ έχει κάνει τη διάγνωση: η Ελλάδα είναι παχύσαρκη. Αρκεί λοιπόν μια αυστηρή δίαιτα. Η Ελλάδα όμως είναι καρδιοπαθής. Χρειάζεται βηματοδότη και ενδοφλέβιο ορό, αλλιώς ο ασθενής θα πεθάνει», σημειώνει ο επικεφαλής της SPD και ζητεί την εφαρμογή ενός «Σχεδίου Μάρσαλ», με επενδύσεις σε τομείς ανάπτυξης.  

 

 
Ξενικά η Κοινωφελής  Εργασία στο Δ. Ξάνθης


Από τις 29 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά για το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας στο δήμο Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για 566 συνολικά θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πρόκειται να γίνει …πανικός και αυτό είναι αναμενόμενο καθώς η ανεργία χτυπά «κόκκινο» και έστω και  5 μήνες δουλειά είναι… δουλειά. Όπως είναι γνωστό το πρόγραμμα έχει αναλάβει  η  ΜΚΟ, Κέντρο Μέριμνας και  Φροντίδας Παιδιού για το Δήμο, ενώ το ΙΝΕ για τους υπόλοιπους δήμους του νομού και τους άλλους φορείς. Οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη ΜΚΟ για περισσότερες πληροφορίες. Στο «Ε» – εργασία της Τετάρτης θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.
Μ.Ξ.    

 

Οι Δήμαρχοι της Ιταλίας καταθέτουν τους μισθούς τους! Οι δικοί μας;


Είδαμε τι έγινε το Σάββατο σε πολλές πόλεις της Ευρώπη με τις διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας και πραγματικά αναθαρρήσαμε …γιατί αυτό είναι υποδηλωτικό ενός κλίματος συμπάθειας και αλληλεγγύης που αναπτύσσεσαι από τους λαούς της Ευρώπης προς τον ελληνικό λαό για όλα τα σκληρά μέτρα λιτότητας που είναι αναγκασμένος να υποστεί. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η  χειρονομία δύο δημάρχων πόλεων της Ιταλίας που κατέθεσαν συμβολικά το μισθό τους υπέρ της χώρα μας. Αναρωτιέμαι αν πέρασε απ’ το μυαλό και απ’ τους δικούς μας δημάρχους να κάνουν κάτι τέτοιο…Απ’ ότι φαίνεται μάλλον δεν το σκέφτηκε κανείς. Εδώ και σε τοπικό επίπεδο μια ανάλογη  πρόταση που έγινε στη σύσκεψη των φορέων για το δίκτυο Αλληλεγγύης , απ’ τον πρόεδρο  του ΕΒΕ κ. Μωραΐτη αν δεν κάνω λάθος, να καταθέσουν όλοι οι αιρετοί τις αντιμισθίες τους σ’ ένα κοινό ταμείο και να δοθούν τα λεφτά στους άπορους …όλοι αυτοί που κόπτονται υπέρ των απόρων δεν έβγαλαν τσιμουδιά! Τι να λέμε τώρα…
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…