Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αφήνει Ευρώπη – βλέπει Ελλάδα η Skoda Ξάνθη

Αφήνει Ευρώπη – βλέπει Ελλάδα η Skoda Ξάνθη

0
proponisi-empros

Απόκριες χωρίς… ποδόσφαιρο αποφάσισε η Super League

Αναβλήθηκε επ’ αορίστου η επόμενη (23η) αγωνιστική              

Η ήττα της Skoda Ξάνθη στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης απομάκρυνε ακόμη περισσότερο την ξανθιώτικη ομάδα από τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας και από αυτές που οδηγούν στα πλέι – οφ που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έτσι οι ιθύνοντες της Skoda Ξάνθη αντιλαμβανόμενοι ότι λιγοστεύουν οι ελπίδες για την έξοδο στην Ευρώπη μετά το τέλος της φετινής σεζόν, στρέφουν την προσοχή τους στην Ελλάδα, όχι τόσο για τη φετινή σεζόν όσο για το μέλλον. Αυτό εξάλλου δήλωσε και ο προπονητής της Μαρίνος Ουζουνίδης: «Δεν κοιτάμε πλέον προς τα επάνω στο βαθμολογικό πίνακα», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός για να προσθέσει: «πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε ιδιαίτερα στην ψυχολογία και να πάρουμε σύντομα τις νίκες που θέλουμε στα επόμενα ματς για να βάλουμε τις βάσεις για τη νέα χρονιά».
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ξανθιώτικη ομάδα θέλει πλέον να εξασφαλίσει και μαθηματικά το ταχύτερο δυνατόν την παραμονή της στην κατηγορία, έτσι ώστε να πάρουν συμμετοχές και παραστάσεις από τη Super League περισσότεροι νεαροί παίκτες. Ήδη εξάλλου οι Μπέρτος, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Σταθάκης μπορούν να θεωρηθούν ¨έμπειροι¨ στην κατηγορία συγκριτικά με τους Μάνταλο, Γκατσολάρι, Γούτα, Μπαξεβανίδη, Τσουμάνη και Πλατέλλα που βρίσκονται στο ¨ρόστερ¨ ενώ υπάρχουν αρκετοί ακόμη αξιόλογοι και ταλαντούχοι παίκτες στις ακαδημίες της ομάδας οι οποίοι ετοιμάζονται για να στελεχώσουν την επαγγελματική ομάδα μελλοντικά.  
Ρεπό και ανασύνταξη δυνάμεων  
Ρεπό είχαν χθες οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη ώστε να ξεκουραστούν και να πάρουν ανάσες ενόψει της συνέχεια του πρωταθλήματος. Το πρωί της Κυριακής οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού του Σαββάτου ακολούθησαν ασκήσεις αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά, ενώ η επιστροφή στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα.
Τραυματίας αποχώρησε από το ματς με τον Αστέρα ο Μανώλης Μπέρτος (πρόβλημα στο γόνατο) και τις επόμενες ημέρες θα διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού και οι ημέρες που θα χρειαστούν για την αποκατάσταση του, ενώ θεραπεία ακολουθεί και ο νεαρός Δημήτρης Γούτας που κάνει θεραπεία.
Τέλος, στον επερχόμενο εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό (σ.σ. δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του) θα απουσιάζει ο Μαρκόφσκι που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα στο ματς με τους Αρκάδες, ενώ αντίθετα επανέρχεται ο Σπύρος Βάλλας που εξέτισε την ποινή του (απουσίασε στα δύο τελευταία παιχνίδια).  
Απόκριες χωρίς… ποδόσφαιρο  
Δεν θα υπάρξει αγωνιστική στη Super League το επόμενο τριήμερο (της Αποκριάς), όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.
Η Super League, αποφάσισε να αναστείλει τη διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένη για το Σαββατοκύριακο (25-26 Φεβρουαρίου), ως αντίδραση στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου που αφορά τον αθλητισμό, αλλά και ως απάντηση στα όσα συνέβησαν και κυρίως λέχθηκαν στο κοινοβούλιο κατά τη διαδικασία της ψήφισης του παραπάνω νομοσχεδίου.
Η ανακοίνωση της Super League αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σήμερα, ως απάντηση:
Α) στις ύβρεις και τη συκοφάντηση που υπεστήκαμε από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου,
Β) στη θέσπιση της αντικειμενικής ευθύνης, με την οποία ποινικοποιείται η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο,
Γ) στη διασύνδεση της ανταποδοτικής χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. με πολιτικές σκοπιμότητες,
Δ) στη φορολογική αντιμετώπιση και συνεχή επιβάρυνση των ΠΑΕ,
Το Δ.Σ. αποφάσισε την προειδοποιητική αναστολή της διεξαγωγής της 23ης Αγωνιστικής Ημέρας του Πρωταθλήματος της Super League (25-26 Φεβρουαρίου 2012)».
Παράλληλα η Super League σε άλλη ανακοίνωση της επιτίθεται σε πολιτικούς, τον ΟΠΑΠ και τους κ.κ. Γερουλάνο και Μπιτσαξή.
Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Τώρα πλέον καταλάβαμε όλοι μας ότι το ποδόσφαιρο έγινε ο σάκος του μποξ για  ανεύθυνους πολιτικούς. Αυτοί οι πολιτικοί που βύθισαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στη διεθνή απαξίωση, οι ίδιοι άνθρωποι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας κι ενώ η Ελλάδα χρεοκοπεί, μερικοί, μας εμπαίζουν, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της ΟΠΑΠ A.E. σαν όπλο εκβιασμού και υποταγής του ποδοσφαίρου.
Μπορεί κάθε Κυριακή να είμαστε αντίπαλοι, αλλά είμαστε ενωμένοι καθημερινά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη λάσπη και τον πόλεμο που δεχόμαστε γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να υπάρξει ποδόσφαιρο.
Πρέπει ο κόσμος όλος να καταλάβει ότι με τους πολιτικούς αυτούς στο τέλος δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούμε να παίζουμε πλέον ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρξει ανάγκη να μας πετάξει έξω η FIFA θα το έχουν καταφέρει ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Μπιτσαξής», καταλήγει η ανακοίνωση.
Εάν δεν αλλάξει η απόφαση λοιπόν, το επόμενο τριήμερο δεν θα υπάρξει αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Super League, γεγονός βέβαια που έχει και τα θετικά του καθώς ποδοσφαιριστές – παράγοντες – φίλαθλοι και όσοι εμπλέκονται με το συγκεκριμένο χώρο θα μπορέσουν να απολαύσουν το τριήμερο της Αποκριάς στα σπίτια τους, με τις οικογένειες τους!    

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr    

         
SUPER LEAGUE


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 54 (22 αγ.)
2. Ολυμπιακός 52 (22 αγ.)
3. Π.Α.Ο.Κ. 39 (22 αγ.)
4. A.E.K. 37 (21 αγ.)
5. Ατρόμητος Αθ. 34 (21 αγ.)
6. Ο.Φ.Η. 32 (21 αγ.)
7. Αστέρας Τρίπολης 31 (22 αγ.)
8. Άρης 30 (22 αγ.)
9. Skoda Ξάνθη 29 (22 αγ.)
10. Εργοτέλης 23 (22 αγ.)
11. Πανιώνιος 23 (22 αγ.)
12. Λεβαδειακός 22 (20 αγ.)
13. ΠΑΣ Γιάννινα 18 (20 αγ.)
14. Παναιτωλικός 18 (22 αγ.)
15. Κέρκυρα 18 (21 αγ.)
16. Δόξα Δράμας 12 (20 αγ.)  
Επόμενη (23η) αγωνιστική*
Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης
Skoda Ξάνθη – Παναιτωλικός
Άρης – Α.Ε.Κ.
Λεβαδειακός – Κέρκυρα
Πανιώνιος – Ατρόμητος Αθ.
Δόξα Δράμας – ΠΑΣ Γιάννινα
Ο.Φ.Η. – Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός – Π.Α.Ο.Κ.
* Δεν έχουν οριστεί οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …