Σχόλια 10/02/2012

0

Ολονυχτίς παλεύανε την τρόικα να νικήσουν  κι αλί μας το ξημέρωμα τους βρήκε λαβωμένους!
Θωμάς Βουγιουκλής      

 

 
Μία «τίμια» λύση  
Τη χρεοκοπία της Ελλάδας ως τη μόνη «τίμια» λύση προβάλει το γνωστό γερμανικό περιοδικό «Spiegel». Το περιοδικό που διατηρεί εξαιρετική πληροφόρηση από την Καγκελαρία, διατυπώνει με άρθρο του έντονες επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου ΙΙ για τη διάσωση της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του γερμανικού περιοδικού, όπως ακριβώς συνέβη με το πρώτο Μνημόνιο, έτσι και με το Μνημόνιο ΙΙ δεν θα μπει φρένο στην κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και προτείνει  να οδηγηθεί η Ελλάδα με συντεταγμένο τρόπο σε χρεοκοπία, παραμένοντας ωστόσο στη ζώνη του ευρώ.
Και στη συνέχεια, οι ευρωπαϊκές χώρες αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες να προχωρήσουν στην κατάρτιση ενός νέου Σχεδίου Μάρσαλ, πάνω στο οποίο θα στηριχτούν οι προσπάθειες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και η επιστροφή της σε ρυθμούς ανάπτυξης.
«Θα ήταν μια κίνηση εξαιρετικά επικίνδυνη για όλη την Ευρώπη καθώς ουδείς γνωρίζει τις συνέπειες που θα είχε η ελληνική χρεοκοπία για άλλα κράτη, αλλά τουλάχιστον θα είναι μια έντιμη λύση» υπογραμμίζοντας ότι «θα ήταν η μόνη λύση με πραγματικό νόημα, μια περιορισμένη χρηματοδότηση που θα βοηθούσε πραγματικά τους Έλληνες».
«Είναι καιρός να τελειώσει αυτή φαρσοκωμωδία εδώ» τελειώνει κατηγορώντας την κα Μέρκελ ότι έχει κάνει ένα ολόκληρο έθνος εχθρό της Γερμανίας, χωρίς λόγο και αποτέλεσμα.
-Η λύση που προτείνει το Spiegel πάντως δεν απέχει πολύ από την άποψη των δικών μας κομμάτων της αριστεράς…    

Ανάσες  
Μικρές ανάσες θα πάρουμε από τη μικρή μείωση έστω της κακοκαιρίας μέχρι νωρίς του Σαββάτου.
Μετά, θα ξεκινήσει νέα περίοδος επιδείνωσης και έχει ο θεός πάλι. Με χιόνια, κρύο και βροχές. Όλη αυτή η καιρική ταλαιπωρία θα διαρκέσει μέχρι 20 Φεβρουαρίου και είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό πρωτοσέλιδο του ΕΜΠΡΟΣ «Μείναμε από καυσόξυλα».
Κι αυτό βέβαια λόγω της μεγάλης ζήτησης αλλά και του «κλεισίματος» της αγοράς της Βουλγαρίας λόγω του χιονιού.
-Υπομονή φίλοι μου…
«Ε»    

Τα προβλήματα συνεχίζονται  
Κι ενώ αναμένεται από το Σάββατο νέο κύμα κακοκαιρίας, στον κάμπο κυρίως, τα προβλήματα εκεί συνεχίζονται.
Μπορεί τα πολλά νερά να υποχώρησαν, όμως οι ζημιές παραμένουν και είναι πολλές όπως ήδη έχουν επισημανθεί από τους δημάρχους Αβδήρων και Τοπείρου που αφιερώνουν για το θέμα αυτό πάρα πολύ από τον χρόνο τους μαζί με συνεργάτες τους.
Ας ελπίσουμε το νέο κύμα κακοκαιρίας να είναι ηπιότερο και να μην δημιουργήσει προβλήματα.
«Ε»    

Έφυγε ένας φίλαθλος  
Μετά από αγώνα δύο μηνών με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή προχθές, ένας αγνός φίλαθλος της SKODA.
Πρόκειται για τον Σταύρο Κιλίδη, μέλος των Ακριτών και παθιασμένο με την αγαπημένη του ομάδα SKODA.
Η κηδεία του έγινε χθες και παραβρέθηκε το Δ.Σ. των Ακριτών, αντιπροσωπεία παικτών και Δ.Σ. ΠΑΕ. Από τους Ακρίτες κατατέθηκε και στεφάνι στη μνήμη του αγνού αυτού φιλάθλου που τον γνώριζαν όλοι οι φίλαθλοι για την αγάπη του αυτή.
-Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ξάνθης που τον δέχτηκε.
«Ε»    

Πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική  
Κατατέθηκε εχθές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης της αποτύπωσης των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος και χρέους, ώστε να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια γι’ αυτό το πραγματικά κρίσιμο θέμα.
Στην πρόταση, που υπογράφεται από 111 βουλευτές, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Α. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι είναι επιβεβλημένο για το Ελληνικό Κοινοβούλιο να διερευνήσει: Ποιοι παράγοντες, ποια μέτρα, ποιες συνθήκες οδήγησαν στη διαμόρφωση του ύψους του ελλείμματος και του χρέους του 2009 καθώς και ποιες διαρθρωτικές αδυναμίες, που υφίστανται διαχρονικά, έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί για να μην φτάσει η Ελλάδα να αμφισβητείται διαρκώς ως προς την αξιοπιστία των στατιστικών της δεδομένων.
Στην πρόταση αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς θεωρούν ότι οι παρούσες συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να συζητηθεί το ζήτημα αυτό κι έτσι η συζήτηση αναβλήθηκε.  

   
Μουσείο πολιτικού πολιτισμού του 20 αιώνα  
Δεσμεύθηκε τελικά το νεοκλασικό σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, αξίας 6 εκ. ευρώ, και απαγορεύθηκε η έξοδός του από τη χώρα.
Ως γνωστόν ο πρώην υπουργός κατηγορείται για «ανειλικρινή δήλωση πόθεν έσχες» (μόνο!!!), ενώ οι Γερμανοί τον κατηγορούν ξεκάθαρα και για χρηματισμό.
Προτείνουμε το νεοκλασικό του σπίτι να μετατραπεί σε «μουσείο πολιτικού πολιτισμού του 20ου αιώνα» όπου θα τοποθετηθούν τα «έργα και οι ημέρες» όλων των μεγάλων πολιτικών ανδρών του απερχόμενου πολιτικού συστήματος (μίζες, ανικανότητα, ψεύδη, υποκρισία, σκάνδαλα…) για  να το επισκέπτονται οι επόμενες γενιές Ελλήνων και να  μαθαίνουν πώς και ποιοι τους καταδίκασαν στην φτώχεια και στην ταπείνωση…    

Παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου  
Το Ευρωκοινοβούλιο μετά από εισήγηση της ευρω-σοσιαλιστικής ομάδας, έλαβε απόφαση να κληθούν άμεσα οι εκπρόσωποι της τρόικας και ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων να εξηγήσουν τι ζητούν, πού οδηγούν τις Ευρωπαϊκές χώρες που εποπτεύουν και τον τρόπο που εργάζονται.
Εξάλλου και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη δική του συμφωνία στη νέα δανειακή σύμβαση, την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το κατά πόσο είναι σύννομες οι αξιώσεις της τρόικας, με βάση το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα και τη Συνθήκη της Λισαβόνας.
Το ζητούμενο όμως είναι να συμβεί αυτό πριν φτάσει το μνημόνιο προς ψήφιση στο κοινοβούλιο…  

   
Οι βουλευτικές συντάξεις θα μειωθούν;
Ολονύκτιο θρίλερ παρακολουθήσαμε την Πέμπτη καρφωμένοι στις τηλεοράσεις μας.
Και όταν μετά από 7,5 ώρες σύσκεψη βγήκαν οι πολιτικοί αρχηγοί αυτό που μάθαμε είναι ότι συμφώνησαν σε όλα με το κείμενο της τρόικας, δηλαδή για τις μειώσεις σε μισθούς, για απολύσεις κ.λ.π. (είναι γνωστά και αν δεν είναι θα τα νιώσουμε σύντομα) και στο μόνο που διαφώνησαν και δεν μπορούσαν να τα βρουν Σαμαράς και Παπανδρέου ήταν για το ποιες συντάξεις θα κοπούν. Και ο μεν Σαμαράς τράβηξε κόκκινη γραμμή στις επικουρικές και ο δε Παπανδρέου στην κύρια σύνταξη! Πω πω τη μεγαλοψυχία και απ’ τους δυο! Πόσο πονάνε…και πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις έκαναν γι αυτό! Να τους ξαναψηφίσουμε ρε παιδιά!!!
Αλήθεια θα υπάρξει μείωση και στις βουλευτικές συντάξεις ή εκεί υπάρχει ειδικό καθεστώς;

Μ.Ξ.    
Αναβολή  
Αναβάλλονται τελικά για την 1η Μαρτίου οι εκλογές για την ανάδειξη του συμβουλίου διοίκησης του ΔΠΘ, με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΑΠΘ χθες, όταν ομάδα φοιτητών εμπόδισε η συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του Αριστοτέλειου, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου, εν όψει των εκλογών για τα μέλη των Συμβουλίων Διοίκησης. Οι καθηγητές έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στο νέο τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων και είναι σαφές ότι κάθε πανεπιστήμιο επιδιώκει να μην είναι το πρώτο που θα «χαράξει» τη νέα πορεία, εφαρμόζοντας όσα προβλέπει ο νέος νόμος.
Ε.Δ.    

Κρίμα κι άδικο…  
Στο «χαμηλών αξιώσεων» πρόγραμμα των φετινών ΘΛΕ λέμε «ναι», γιατί είναι η κρίση, γιατί «το ταμείον είναι μείον», γιατί το παν είναι η διάθεση, γιατί «κι έτσι καλά θα περάσουμε», γιατί, αν μη τι άλλο, περιλαμβάνει και αξιόλογες συναυλίες που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ξανθιώτες και επισκέπτες. Αλλά… είναι κρίμα που η Ξάνθη δεν έχει έναν αξιοπρεπή συναυλιακό χώρο, όπου η ακουστική θα επιτρέπει την κατάλληλη απόδοση της μουσικής και ο χώρος θα είναι δυνατό να φιλοξενεί το πλήθος που θέλει να διασκεδάσει και να χορέψει. Το Δημοτικό Αμφιθέατρο δεν είναι κατάλληλο για τέτοιες εκδηλώσεις και αποδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία. Τώρα θα μου πεις «είναι εποχές για έργα;». Απλά, είναι κρίμα (και εσφαλμένη επιλογή των παλαιότερων καλών καιρών) που περιορίζεται η δυναμική και οι δυνατότητες αυτών των εκδηλώσεων. Μήπως με κανα ΕΣΠΑ; Η Κομοτηνή κοτζ΄μ Μέγαρο Μουσικής έκανε…
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…