Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Ετοιμοπόλεμος» ο Μαρκόφσκι ενόψει Παναθηναϊκού

«Ετοιμοπόλεμος» ο Μαρκόφσκι ενόψει Παναθηναϊκού

0

Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο Σέρβος επιθετικός

Ο Αρετόπουλος (Τρικάλων) διαιτητής στο ματς του Ο.Α.Κ.Α. – αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής  

     
Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της μπήκε η Skoda Ξάνθη, η οποία το βράδυ (19:30) της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό στην έδρα του (Ο.Α.Κ.Α.).
Μετά την «indoor» προπόνηση της Τετάρτης, που έγινε στο γυμναστήριο λόγω του κρύου και των δυνατών ανέμων, χθες οι ποδοσφαιριστές της ξανθιώτικης ομάδας επέστρεψαν στα προπονητικά γήπεδα και πραγματοποίησαν απογευματινή προπόνηση η οποία περιλάμβανε ασκήσεις με μπάλα, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες χωρίστηκαν σε ομάδες κι έπαιξαν παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ζητάει συγκεκριμένα τελειώματα και κινήσεις από αυτούς.  
«Μέσα» ο Μαρκόφσκι  
Το ευχάριστο νέο από τη χθεσινή προπόνηση ήταν το ότι ο Μάρκο Μαρκόφσκι προπονήθηκε κανονικά καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του στους προσαγωγούς και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα. Έτσι ο 26χρονος επιθετικός που φέτος μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 9 γκολ στο πρωτάθλημα τέθηκε στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Μοναδικές απουσίες – εκτός απροόπτου – για την ξανθιώτικη ομάδα θα είναι αυτές των Βάλλα – Ντάνι οι οποίοι είναι τιμωρημένοι, ενώ αντίθετα επέστρεψε ο Πόι που εξέτισε την ποινή του στο προηγούμενο ματς με τον Άρη.
Σε ότι αφορά τους αντικαταστάτες των απόντων και το σχήμα που αναμένεται να παρατάξει ο Έλληνας τεχνικός, θα ξεκινάει από τον Βιβιανί στη θέση κάτω από τα δοκάρια, τους Μπέρτο – Εντιμάρ – Κομεσίδη – Στάσιακ στην αμυντική τετράδα, τους Φλίσκα – Βασιλακάκη στο κέντρο με τους Μαρσελίνιο – Βλαχοδήμο στα άκρα και τον Πόι ως ¨περιφερειακό¨ επιθετικό, πίσω από τον προωθημένο Μαρκόφσκι.  
Να «σπάσει» το αήττητο του Παναθηναϊκού  
Η έδρα, είναι το μεγάλο «όπλο» του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς όποια ομάδα επισκέφτηκε φέτος το ΟΑΚΑ, έχασε. Ο Παναθηναϊκός έχει το απόλυτο στην έδρα του με εννιά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και τέρματα 22-5.
Αξιοσημείωτο το γεγονός πως όταν οι «πράσινοι» αποδίδουν καλά πετυχαίνουν 3 γκολ(5 φορές), ενώ όταν δυσκολεύονται, κερδίζουν με 1-0(3 φορές).
Μόνο μία φορά μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε είτε τρία είτε ένα γκολ στο ΟΑΚΑ και αυτή ήταν με τον Εργοτέλη, που τον φιλοδώρησε με τέσσερα(4-0).
Ωστόσο από την πλευρά της και η Ξάνθη έδειξε ότι φέτος είναι «σκληροτράχηλη» εκτός έδρας και ειδικότερα στους αγώνες με τους «μεγάλους», καθώς στο Καραϊσκάκη έχασε 2-1 παίζοντας με παίκτη λιγότερο ενώ τα γκολ τα έφαγε στο 86’ και στο 94’, στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ ήρθε 1-1, στο Χαριλαόυ 0-0 και στην Τούμπα έχασε 1-0 με τον ΠΑΟΚ να… φτύνει αίμα για να επικρατήσει.
Επιπλέον αν και η Ξάνθη έχει δύο απουσίες, σημαντικά προβλήματα φαίνεται ότι θα έχει και το «τριφύλλι» (πολύ πιθανό να απουσιάζουν οι Λέτο, Κουίνσι, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης), οπότε όλα είναι ανοιχτά και η ομάδα της πόλης μας, αν θέλει να παραμείνει στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας θα πρέπει να σπάσει το αήττητο του Παναθηναϊκού και να επιστρέψει από το Ο.Α.Κ.Α. με ένα θετικό αποτέλεσμα.
Τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού φέτος:
ΠΑΟ – Γιάννενα 3-1
ΠΑΟ – Εργοτέλης 4-0
ΠΑΟ – ΑΕΚ 3-2
ΠΑΟ – ΟΦΗ 3-1
ΠΑΟ – Αστ. Τρίπολης 3-1
ΠΑΟ – Κέρκυρα 1-0
ΠΑΟ – Δόξα Δρ. 1-0
ΠΑΟ – Ατρόμητος 1-0
ΠΑΟ – Λεβαδειακός 3-0  
Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής  
Με το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – Α.Ε.Κ. να… σερβίρεται ως ¨ορεκτικό¨ ξεκινάει σήμερα η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League. Ο λόγος που η παραπάνω αναμέτρηση ορίστηκε Παρασκευή είναι ο αγώνας που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στο πρόγραμμα τους την ερχόμενη Τρίη με τη Ρούμπιν Καζάν για το Europa League. Από εκεί κι έπειτα το «μενού» της 21ης αγωνιστικής θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο με σημαντικούς ακόμη αγώνες, με το ματς της Ξάνθης στο Ο.Α.Κ.Α. με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό να έχει το περισσότερο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις.
Όσον αφορά τους διαιτητές της 21ης αγωνιστικής, στο σημερινό ντέρμπι Ολυμπιακός – Α.Ε.Κ. ορίστηκε ο Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών), ενώ την κυριακάτικη αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη θα διευθύνει ο Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων) με βοηθούς τους Γκάγκα (1ος – ΕΠΣ Λάρισας) και Γουργιώτη (2ος – ΕΠΣ Φθιώτιδας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών).        

SUPER LEAGUE  
21η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012
21.00: Ολυμπιακός – Α.Ε.Κ. (Novasports 1)
Διαιτητής: Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012
17.15: Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 2)
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)
19.30: Ο.Φ.Η. – Π.Α.Ο.Κ. (Novasports 2)
Διαιτητής: Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
15.00: Ατρόμητος Αθ. – Κέρκυρα (Novasports 2)
Διαιτητής: Στυλιάρας (ΕΠΣ Αιτ/νίας)
15.00: Δόξα Δράμας – Παναιτωλικός (Novasports 3)
Διαιτητής: Σελίμος (ΕΠΣ Λακωνίας)
17.15: Άρης – Εργοτέλης (Novasports 2)
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (ΕΠΣ Κορινθίας)
17.15: Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 3)
Διαιτητής: Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)
19.30: Παναθηναϊκός – Skoda Ξάνθη (Novasports 1)
Διαιτητής: Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)  
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:
1. Παναθηναϊκός 48 (20 αγ.)
2. Ολυμπιακός 46 (20 αγ.)
3. A.E.K. 37 (20 αγ.)
4. Π.Α.Ο.Κ. 35 (20 αγ.)
5. Ο.Φ.Η. 32 (20 αγ.)
6. Skoda Ξάνθη 29 (20 αγ.)
7. Ατρόμητος Αθ. 28 (19 αγ.)
8. Άρης 28 (20 αγ.)
9. Αστέρας Τρίπολης 25 (20 αγ.)
10. Εργοτέλης 22 (20 αγ.)
11. Πανιώνιος 22 (20 αγ.)
12. Παναιτωλικός 18 (19 αγ.)
13. ΠΑΣ Γιάννινα 17 (18 αγ.)
14. Λεβαδειακός 16 (17 αγ.)
15. Κέρκυρα 12 (18 αγ.)
16. Δόξα Δράμας 9 (17 αγ.)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…