Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Συνάντηση Τσεγγελίδη με τους ξενοδόχους της πόλης

Συνάντηση Τσεγγελίδη με τους ξενοδόχους της πόλης

0
hotel_reception-empros

Κατέθεσαν προτάσεις και αιτήματα, τονίζοντας το ‘χτύπημα’ που έχουν δεχθεί από την κρίση

Έκκληση να «μη λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους» σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για την τόνωση του τουρισμού στην Ξάνθη

Συνάντηση των ξενοδόχων της πόλης της Ξάνθης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας και Εμπορίου Γιάννη Τσεγγελίδη, πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του «Z Palace» Γιάννη Λαφτσόπουλου και του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «Filoxenia» Ιωάννη Ιερόπουλου, προκειμένου να ενημερωθεί ο αντιδήμαρχος για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, καθώς και να κατατεθούν οι προτάσεις, που αναδεικνύονται ως προτεραιότητες ή ως στοιχειώδεις επεμβάσεις για την τουριστική κίνηση στην περιοχή.
Ιδιαίτερη ήταν η ικανοποίηση όλων για τη μαζική ανταπόκριση από όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης -9 ξενοδόχοι παρέστησαν συνολικά-, πράγμα που βοήθησε αφενός στο να δοθεί μια συνολική εικόνα της κατάστασης στον κλάδο και αφετέρου να γίνει αναφορά στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Κοινή συνισταμένη ήταν οι δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία της πόλης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του περιορισμού της τουριστικής κίνησης στην περιοχή. Ο Γιάννης Τσεγγελίδης έδειξε ενδιαφέρον στις προτάσεις των ξενοδόχων και τους ζήτησε να υπάρξει συνεργασία. Μάλιστα, σε ορισμένα τεχνικά θέματα, σημείωσε ότι σε χρονικό περιθώριο ενός μηνός θα υπάρξουν αποτελέσματα.

Πρώτη προτεραιότητα η τοποθέτηση ενημερωτικών στύλων
Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι έθεσαν ως βασικό αίτημα την τοποθέτηση τουριστικών στύλων στο κέντρο της πόλης που θα πληροφορεί για την τοποθεσία και τα αστέρια των ξενοδοχείων. Επίσης, αναφέρθηκαν στις στοιχειώδεις υποδομές τουρισμού και τις ώρες λειτουργίες τους, καθώς γίνονται αποδέκτες παραπόνων των επισκεπτών για τα κλειστά μουσεία, μοναστήρια, τουριστικούς χώρους ή και για την έλλειψη υποδομών (υγιεινής, μεταφοράς) σε άλλα σημεία εντός και εκτός πόλης.
Ακόμη έθεσαν το θέμα της μη επαγγελματικής χρέωσης της ύδρευσης για τον κλάδο τους από τη ΔΕΥΑΞ, καθώς και την επέκταση της ειδικής τουριστικής visa από Τουρκία για όλη τη Θράκη.
Επιπρόσθετα συζητήθηκε η δημιουργία κοινού ενημερωτικού φυλλαδίου, με καταγραφή των ξενοδοχείων της πόλης και σαφή προσδιορισμό της διαφορετικότητας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που προσφέρει η περιοχή, όπως και η κατασκευή πλήρους και ολοκληρωμένης ιστοσελίδας για το τουριστικό προϊόν του νομού.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος τους ενημέρωσε και για τη δημιουργία του Κέντρου Προβολής του δήμου Ξάνθης, για το οποίο ναι μεν έχει εξασφαλιστεί το σχετικό κονδύλι, το οποίο, όμως, δεν προτίθεται να διοχετεύσει σε μισθούς υπαλλήλων, αλλά να το αξιοποιήσει παράλληλα με την εθελοντική συμμετοχή από πλευράς των εμπλεκομένων του τουρισμού.

Καλές οι πρώτες εντυπώσεις. Ζητούν διάλογο οι ξενοδόχοι
Ο Γιάννης Λαφτσόπουλος σημείωσε στο «Ε» ότι ήταν θετική και ενθαρρυντική η ανταπόκριση των ξενοδόχων, αλλά και η αίσθηση ουσιαστικής κατανόησης και διάθεσης αποτελεσματικής δραστηριοποίησης με διαφορετική νοοτροπία που εισέπραξαν από το Γιάννη Τσεγγελίδη.
Ακόμη, σχολιάζοντας αυτούς τους σχεδιασμούς σε συνδυασμό και με την πρωτοβουλία του νέου προέδρου του ΕΒΕ Στέλιου Μωραΐτη να συστήσει τμήμα Τουρισμού επεσήμανε: «δε θα λειτουργήσει τίποτα αν ‘λογαριάζουν χωρίς τους ξενοδόχους’. Εμείς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που λαμβάνει υπόψη τους προβληματισμούς των ανθρώπων του τουρισμού και είναι ανοιχτή σε συνεργασία και διάλογο».


Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…