Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απούλητη παραμένει η ΕΛΒΙΖ

Απούλητη παραμένει η ΕΛΒΙΖ

0
Elviz-empros

Άγονος κηρύχτηκε ο διαγωνισμός  της ΑΤΕ

Εμμένει όμως η ΑΤΕ στην απόφασή της να την πουλήσει

«Φτου κι απ’ την αρχή» ο διαγωνισμός της ΑΤΕ για πώληση της ΕΛΒΙΖ καθώς αυτός παρότι  έφτασε στη δεύτερη φάση κηρύχτηκε άγονος από την Τράπεζα. Παρόλα αυτά η ΑΤΕ εμμένει στην απόφασή της να πωλήσει το ποσοστό της στην ΕΛΒΙΖ (99%) Σε ανακοίνωση της στις 16/12/2011 αναφέρεται: «η  ATEbank ανακοινώνει ότι ο δημόσιος διαγωνισμός για την πώληση των μετοχών της ΕΛΒΙΖ Α.Ε. κηρύχθηκε άγονος. Η Τράπεζα θα συνεχίσει τις διαδικασίες για την απεμπλοκή της από την παραπάνω συμμετοχή της και θα ενημερώσει σχετικά το επενδυτικό κοινό».

Οι τρεις «μνηστήρες» της ΕΛΒΙΖ
Να σημειώσουμε ότι ενδιαφέρον για την αγορά της ΕΛΒΙΖ εκδήλωσαν 3 εταιρίες και συγκεκριμένα: Η Ευρωφάρμ (εταιρεία διακίνησης Δημητριακών με έδρα τη Βέροια) η Βιοζοκάτ (εταιρεία ζωοτροφών με  έδρα την Κατερίνη), Τριανταφύλου Ζωοτροφές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι εταιρείες αυτές δεν έχουν καλύτερα οικονομικά στοιχεία από την ΕΛΒΙΖ και πιθανότατα οι προσφορές τους δεν κρίθηκαν συμφέρουσες, γεγονός που αιτιολογεί την κήρυξη του διαγωνισμού ως «άγονου» από την ΑΤΕ.

Άς όψονται οι Γαλακτοβιομηχανίες…
Όσον αφορά την οικονομική θέση της ΕΛΒΙΖ σύμφωνα με πληροφορίες μας από διευθυντικό στέλεχος η χρονιά που πέρασε ήταν «σχετικά καλή» παρότι υπήρξε μια πτώση στις πωλήσεις που δεν οφείλεται τόσο σε πρόβλημα διάθεσης των προϊόντων της αλλά σε συνειδητή επιλογή και στη νέα στρατηγική που ακολουθεί η νέα διοίκηση να είναι πιο συγκρατημένη και πιο επιφυλακτική στις πιστώσεις και να μην συνεργάζεται με άτομα που έχουν επιδείξει αφερεγγυότητα προκειμένου να μειωθούν οι επισφάλειες και τα ανείσπρακτα.  Να σημειώσουμε ότι τα κυριότερα προβλήματα της ΕΛΒΙΖ απορρέουν από τις Γαλακτοβιομηχανίες που δεν πληρώνουν έγκαιρα τους κτηνοτρόφους και σταμάτησαν μάλιστα να τους δίνουν και επιταγές με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να αδυνατούν να αγοράσουν ζωοτροφές. Για παράδειγμα υπάρχει περίπτωση κτηνοτρόφου που διατηρεί μονάδα στον οποίο η γαλακτοβιομηχανία που παραδίδει το γάλα δεν τον έχει πληρώσει επί 3 χρόνια και του οφείλει 80.000 ευρώ. Και μετά από πίεση του κτηνοτρόφου του έδωσε μια επιταγή 5.000 ευρώ!
Γίνεται πλέον σαφές το μέγεθος τους προβλήματος που μετακυλίεται και στην ΕΛΒΙΖ.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
mariana@yahoo.gr
a

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…