Εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη, και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας, και σχετίζεται με c που έγιναν μετά την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Διομίδη Σπινέλλη ο οποίος είχε αναφερθεί σε εγκύκλιο του κ. Καπελέρη για μη είσπραξη προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.
Η εισαγγελική παραγγελία βασίζεται στις καταγγελίες του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Διομήδη Σπινέλλη περί ύπαρξης μηχανισμού στο υπουργείο με σκοπό την παρεμπόδιση είσπραξης των προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο κ. Καπελέρης αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική του ευθύνη επικαλούμενος προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ.
Μετά την εισαγγελική παραγγελία ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Καπελέρη να υποβάλει την παραίτηση του προκειμένου να διευκολυνθεί η σχετική δικαστική έρευνα».
«Ε»
-
Αθωώνει τον Θεολόγο Καλαϊτζή ο Άρειος Πάγος
Έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος του Αθώο κηρύσσει το Θεολόγο Καλαϊτζή ο Άρειο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
-
Νέες σχολικές μονάδες εγκρίθηκαν στην ΠΑΜΘ – Εκτός η Ξάνθη
Σε Έβρο, Ροδόπη και Δράμα Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδε… -
Άλλες δύο ανανεώσεις ανακοίνωσε ο ΑΟΞ
Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με άλλους δύο ποδοσφ… -
Λεύκιππος: Ολοκληρώθηκε η χρονιά με την Τελετή Λήξης της Ακαδημίας Μπάσκετ
Μια Γιορτή για το Μέλλον του Συλλόγου Με μεγάλη επιτυχία και συγκίνηση πραγματοποιήθηκε τη…
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
-
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου – Αναλαμβάνω την ευθύνη στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος»
«Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική των συμψηφισμών» εξήγησε ο πρωθυπουργός Τη σύσταση ειδι… -
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Πολιτική πρόκληση η παραμονή Κέλλα στο ΥΠΑΑΤ»
«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις: Πόσα ακόμα πρέπει να αποκαλυφθούν για να πάψε… -
Νέοι διορισμοί στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις παραιτήσεις για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
Ορκίστηκαν τέσσερα νέα μέλη της κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του πρωθυπουργού …
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Συστήνεται ειδική ομάδα ελέγχου – Αναλαμβάνω την ευθύνη στο όνομα όσων κυβέρνησαν και δεν άλλαξαν το κράτος»
«Δεν μπορούμε να μπούμε στη λογική των συμψηφισμών» εξήγησε ο πρωθυπουργός Τη σύσταση ειδι…