Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΕΟΠΠΥ: «Φαρμάκι» ή «φάρμακο» για την υγεία;

ΕΟΠΠΥ: «Φαρμάκι» ή «φάρμακο» για την υγεία;

0
giatroi-empros

Και ο Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Νομού Ξάνθης κατά του ΕΟΠΥΥ. Στους 10 ανέρχονται οι συμβεβλημένοι γιατροί επί συνόλω 250

«Αντιδρούν οι γιατροί του ΙΚΑ γιατί τους κόβονται τα προνόμια…», λέει ο γυναικολόγος Κ. Πόπης που έχει συμβληθεί με τον ΕΟΠΠΥ

Μαίνεται ο «εμφύλιος» μεταξύ των γιατρών στο νομό μας με μήλον της έριδος τον  ΕΟΠΥΥ. Μετά την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης η οποία εκφράστηκε με ανακοινώσεις και αλλεπάλληλες συσκέψεις καθώς και με την πρόσφατη σύσκεψη με τους κοινωνικούς φορείς αλλά και με μια αυστηρή προτροπή προς τους γιατρούς που συναίνεσαν να συμβληθούν με τον νεοσύστατο υγειονομικό φορέα και ο νεοσύστατος επίσης  Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Νομού Ξάνθης με χθεσινή του ανακοίνωση τάσσεται κατά του ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζοντάς τον «φορέα  – τέρας» που γεννήθηκε με πρόσχημα να περισώσει ότι απέμεινε από την μεθοδευμένη κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους». Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «σκοπός είναι να μετατραπεί ο γιατρός, όπως άλλωστε και όλες οι κοινωνικές τάξεις, σε ένα υποχείριο, χάνοντας την επιστημονική και επαγγελματική του υπόσταση, με εξευτελιστικές αμοιβές και αβέβαιο μέλλον, το οποίο να παρέχει τις υπηρεσίες σύμφωνα με τις επιταγές των εμπνευστών του συστήματος».

Απόσπασμα από την ανακοίνωση του Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Νομού Ξάνθης
«Ο Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Νομού Ξάνθης, έχοντας επίγνωση όσων διαμείβονται στις πλάτες του Ελληνικού λαού διεκδίκησε εξαρχής τα αυτονόητα: Ζήτησε να κατοχυρωθούν πρώτα συνθήκες αξιοπρεπούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους τους πολίτες και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ιατρούς να συμβληθούν (φυσικά στα πλαίσια συλλογικής σύμβασης), σε αντίθεση με τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας που προέβλεπαν περιορισμένο αριθμό συμβεβλημένων. Δυστυχώς αυτό δεν συμμερίστηκε μία – πολύ μικρή – μερίδα συναδέλφων οι οποίοι προχώρησαν βεβιασμένα και αντιδεοντολογικά σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Νομού Ξάνθης στήριξε την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, ο οποίος, δρώντας ευθυγραμμισμένος με τις οδηγίες του  Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), κάλεσε τους τελευταίους να εξηγήσουν και να αναθεωρήσουν τη στάση τους. Σε ανάλογες πράξεις προέβησαν κατόπιν και πολλοί άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι με ποικίλους τρόπους και τόνους. Υπενθυμίζοντας ότι ο Σύλλογος Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Νομού Ξάνθης, συντασσόμενος με τον Ιατρικό Σύλλογο Ξάνθης, συνεχίζει να δίνει τον αγώνα του, στηρίζει πρωτίστως τον κόσμο που στις παρούσες οικονομικές συνθήκες έχει μέγιστη ανάγκη. Έτσι, όχι μόνο αρνείται τη διάλυση των δομών του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ, όπως σχεδιάζουν όσοι θέλουν να έχει ο πολίτης ως μοναδική επιλογή την ιδιωτική υγεία, αλλά και επιθυμεί τη εύρυθμη λειτουργία τους για το κοινό όφελος».

Η άποψη γιατρού του ΕΟΠΥΥ: «Αντιδρούν οι γιατροί του ΙΚΑ γιατί τους κόβονται τα προνόμια…»
Στην αντίπερα όχθη,  στους 10 ανέρχονται οι γιατροί – σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο www.ika.gr – που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ σε σύνολο 250 γιατρών στην Ξάνθη, το «Ε» ζήτησε την άποψη ενός απ’ αυτούς του κ. Κωνσταντίνου Πόπη, μαιευτήρα, γυναικολόγου.
Σύμφωνα με τον κ. Πόπη η όλη αντίδραση επικεντρώνεται στους γιατρούς τους ΙΚΑ επειδή τους κόβεται το προνόμιο να έχουν μόνο αυτοί …το μαχαίρι και το πεπόνι και  συγκεκριμένα επειδή παρέχεται η δυνατότητα και άλλων γιατρών να μπουν στο σύστημα και αυτοί θα έχουν το πλαφόν των 200 επισκέψεων το μήνα : «Όλοι αυτοί που αντιδρούν είναι εν δυνάμει γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Γιατροί του πρώην ΙΚΑ – ΟΠΑΔ – ΟΓΑ. Στα ιατρεία τους στο 5ωρο δουλεύουν με τον ΕΟΠΥΥ. Έχουν εξασφαλίσει μισθό και συνταγογράφηση. Το ζήτημα είναι ότι ενώ οι ίδιοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΕΟΠΥΥ δεν θέλουν να κάνουν το ίδιο και άλλοι συνάδελφοί τους. Δεν είδα να έχει τις ίδιες ευαισθησίες ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης όταν οι γιατροί του ΤΕΒΕ αμείβονται με 500 ευρώ τον μήνα. Εγώ εξέταζα 100 ασθενείς και ανά ασθενή έπαιρνα 1, 5 ευρώ από το ΤΕΒΕ. Δεν μ’ ενδιαφέρει το χρήμα…Μ’ ενδιαφέρει να συνεχίσω τνα εξυπηρετώ τους ασθενείς του ΤΕΒΕ όπως το έκανα τόσα χρόνια και θα συνεχίσω να το κάνω μέσα από τον ΕΟΠΥΥ. Είναι σωστό σε τέτοιες εποχές για να γράψει ένας γιατρός ένα παραπεμπτικό για εξετάσεις να παίρνει επίσκεψη 20 και 30 ευρώ; Εγώ δεν το κρίνω σωστό…»!

Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΠΥ στο νομό Ξάνθης

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ          ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ   ΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ 
ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ   ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΜΜΑΡΙ ΑΝΤΕΛ 
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΕΡΕΣΤΕΤΖΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ 
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΟΠΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ       ΜΠΑΧΑΣ ΖΙΑΝΤ 
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ           ΑΓΚΟΡΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ           ΤΣΙΓΚΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ 
ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ – ΦΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ANATΟΛΗ 
ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ           ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …