Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ροές» σχημάτων και χρωμάτων από την Λεονάρδα

«Ροές» σχημάτων και χρωμάτων από την Λεονάρδα

0
Leonarda_2-empros

Εγκαίνια της έκθεσης «Αναδρομική της Λεονάρδας Λαμπριανίδου στο Ίδρυμα

Ένα ψυγείο για …πνευματική τροφή. Διάρκεια τη έκθεσης έως τις 2 Μαρτίου

Σε μια εποχή που η Τέχνη θεωρείται «δυσπρόσιτη» και σχεδόν ουτοπία η σύνδεσή της με την καθημερινότητα η Λεονάρδα Λαμπριανίδου καταθέτει πάνω στον καμβά της τη δική της αφήγηση, την δική της προσωπική γραφή αφήνοντας όμως ελεύθερο τον θεατή να κάνει τη δική του υποκειμενική ανάγνωση και τους δικούς του συνειρμούς. Το έργο δίνει μόνο το έναυσμα για μια εσωτερική επικοινωνία με το συναίσθημα που δημιουργεί το έντονο χρώμα και οι ελεύθερες φόρμες που επιλέγει. Τα εγκαίνια της έκθεσης «Αναδρομική» της Λεονάρδας Λαμπριανίδου  πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το απόγευμα και τα έργα της φιλοξενούνται στην αίθουσα του «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Ένα ψυγείο για …πνευματική τροφή
Το …μάτι του επισκέπτη της έκθεσης «φυλακίζει» ένα έργο που δεσπόζει στην αίθουσα. Ένα ψυγείο, ένα χρηστικό αντικείμενο της καθημερινότητας έχει μεταβληθεί σε μια …βιβλιοθήκη: «Κατάργησα τη χρήση και το μετέτρεψα σε βιβλιοθήκη. Έτσι τώρα η χρήστη του είναι για …πνευματική τροφή», επισημαίνει η κα Λαμπριανίδου. Το έργο συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα «Ροές» που ξεκίνησε από την ιδέα της να μεταφέρει θέματά της σε αντικείμενα όπως αυτοκίνητα ή ψυγεία. Η κα Έλλη Κοκκίνη Καπλάνη, Ιστορικός Τέχνης σημειώνει: «Πρόσφατα εφαρμόζοντας την πρακτική της μεταφοράς θεμάτων σε αντικείμενα όπως τα αυτοκίνητα, χρησιμοποιεί ως πεδίο τέτοιων δράσεων ηλεκτρικά ψυγεία. Με την ίδια μεθοδολογία να περιβάλλονται δηλαδή με αντίστοιχης θεματογραφίας επιτοίχιες ζωγραφικές επιφάνειες , προβαίνει σε εγκαταστάσεις δημιουργώντας έναν εικαστικό χάρτη πολλαπλών αναγνώσεων. Είναι βέβαιο ότι στο οδοιπορικό, που με αυτογνωσία βαδίζει η Λεονάρδα αναγνωρίζεται πως πάνω στον καμβά της γης, του αέρα και του νερού εναποθέτει με καθαρά προσωπική γραφή τις προσωπικές της παραμυθίες, ευρηματικές πριν τη μορφολογικής τους σύλληψη και συνειδητά υπαινικτικές για το μεταφορικό λόγο που φέρουν όπως και η γοητεία που ασκούν».
Η παρούσα έκθεση έχει μεταφερθεί από το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όπου παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2011.
Ώρες επισκέψεως: Καθημερινά  από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-21:00.
Πρωινές ώρες και Σάββατο κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 25410 29282.
Διάρκεια έκθεσης 25/1 έως 2/3.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…