Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απορρίφτηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ

Απορρίφτηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros

Αγωνιούν για το εργασιακό τους καθεστώς εν’ όψει της έλευσης του νέου ιδιοκτήτη

Πρόταση της ΑΤΕ: «Με παραίτηση των παλιών μετόχων η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου των 30 εκ. ευρώ»

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» οι εργαζόμενοι στην ΣΕΚΑΠ καθώς πληροφορήθηκαν ανεπίσημα ότι είναι απορριπτική η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν. Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εκδικάστηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2011 και η απόφαση έχει μεν εκδοθεί αλλά δεν έχει καθαρογραφεί και δημοσιευτεί οπότε δεν έχει γνωστοποιηθεί και το σκεπτικό της. Αυτό– σύμφωνα με πληροφορίες μας  – αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες.

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι
Η αίτηση που στρεφόταν εναντίον της ΣΕΚΑΠ και της ΑΤΕ ως βασικού μετόχου ζητούσε να ανασταλεί η εφαρμογή της απόφαση που τους υποβάλλει σε καθεστώς εργαζομένων ΔΕΚΟ πράγμα που προκαλεί δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τους καθεστώς τόσο με την μείωση μισθών εξαιτίας της υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο όσο και με την δυνατότητα που δίνεται πλέον να εφαρμοστεί και γι αυτούς η εργασιακή εφεδρεία.
Αδιαμφισβήτητα η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως δυσμενής καθώς οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον νέο αγοραστή με ήδη μειωμένους μισθούς και αυτό τους δημιουργεί μια επιπλέον ανασφάλεια καθώς φοβούνται μήπως τους επιβληθούν και νέες μειώσεις από τον αγοραστή.

«Με παραίτηση των παλιών μετόχων» η αύξηση Μετοχικού Κεφαλάιου
Στο μεταξύ στη ΣΕΚΑΠ όλα και όλοι  βρίσκονται σε μια κατάσταση αναμονής, εν’ όψει της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού και την ανάδειξη του νέου ιδιοκτήτη που όπως λέγεται θα είναι ο ινδός μεγιστάνα Bomidalla όσο και εν’ όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων που ορίστηκε για τις 20 Ιανουαρίου. Να σημειώσουμε ότι για τη συνέλευση αυτή η ΑΤΕ (που ανέβαλε και την προηγούμενη) πρότεινε ως μοναδικό θέμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 30 εκ. ευρώ. Στην πρότασή της όμως διευκρινίζει ότι  αυτή θα γίνει με «παραίτηση των παλιών μετόχων». Πράγμα που σημαίνει ότι ο μόνος που θα συμμετέχει θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Αν συμβεί αυτό ενδυναμώνεται ο μεγαλομέτοχος αγοραστής και αποδυναμώνονται οι παλαιοί μέτοχοι (ΣΕΚΕ – εργαζόμενοι) και  η ΣΕΚΑΠ περνά πια στα χέρια του και …γίνεται περισσότερο Ινδική παρά Καπνοβιομηχανία της Ξάνθης!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…