Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρώτη του χρόνου με λιακάδα και κρύο

Πρώτη του χρόνου με λιακάδα και κρύο

0
kairos001

Ο παλιός ο χρόνος φεύγει με βροχή και με χιόνια στα ορεινά

Η πρόγνωση του καιρού για το βράδυ της αλλαγής του χρόνου και της 1ης Ιανουαρίου 2012
     
Ο καιρός της Πρωτοχρονιάς, με βάση τις προγνώσεις, στέλνει το πιο αισιόδοξο μήνυμα στη δική μας περιοχή. Φέρνει μαζί με το νέο χρόνο, τον ήλιο μετά από μία ημέρα βροχής.
Σύμφωνα με ένα συνδυασμό από διάφορες προβλέψεις, που μας μετέφερε ο κ. Γιώργος Καφούτης από την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Ξάνθης, για τη σημερινή μέρα αναμένεται δυνατή βροχή το πρωί που αργότερα θα υποτονίσει και θα εξελιχθεί σε ψιλόβροχο προς το μεσημέρι. Όσο θα διαρκέσει η βροχή η θερμοκρασία στην πόλη θα είναι περίπου στους 10ο C, ενώ προς το απόγευμα θα πέσει στους 3-4ο C.
Την ώρα της αλλαγής του χρόνου, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη, περίπου στους 2ο C.
Ωστόσο, για την πρώτη του μηνός προβλέπεται λιακάδα σε πεδινά και ορεινά με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει έως τους 9ο C το μεσημέρι της Κυριακής.
Λίγο πιο χειμωνιάτικη είναι η εικόνα στα ορεινά του νομού. Στην περιοχή της Σταυρούπολης αναμένονται τα ίδια καιρικά φαινόμενα με βροχή το Σάββατο και ήλιο της Κυριακή, αλλά με 3-4 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία. Ανεβαίνοντας πιο ψηλά, στην περιοχή του Δημαρίου, προβλέπονται χιονοπτώσεις τη σημερινή μέρα, οι οποίες θα είναι έντονες το πρωί και πιο ασθενείς, πιθανότατα και χιονόνερο, προς το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 1ο C, ενώ την Κυριακή θα φτάσει τους -7 έως 0 ο C.  
Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…