Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε τάξη η λειτουργία των σχολείων της Ξάνθης

Σε τάξη η λειτουργία των σχολείων της Ξάνθης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Την κατάσταση «υπό έλεγχο» στα σχολεία της Ξάνθης χαρακτηρίζουν ταμέλη των νεοσύστατων ενιαίων σχολικών επιτροπών και παρόλο πουσυναντούν σοβαράεμπόδια λόγω κενών και αδιευκρίνιστων σημείων στο νόμο του Καλλικράτη,εκτιμούνότι η σχολική χρονιά, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της άνοιξης, θαεξελιχθείχωρίς ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Το συμφέρον των παιδιών φαίνεται τελικά ότι είναι ο καθοριστικόςπαράγοντας για την επίτευξη κλίματος σύμνοιας και συναίνεσης απόπλευράςσυμπολίτευσης και αντιπολίτευσης στο δήμο, αφού, όπως καταθέτουν ταμέλη τωνεπιτροπών, γίνεται κοινή προσπάθεια να δρομολογηθούν όλα τα θέματα πουέχουνσχέση με τη χρηματοδότηση των σχολείων, χωρίς παραταξιακές αγκυλώσεις,αλλά καιμε τη στήριξη έμπειρων εκπαιδευτικών που επίσης στελεχώνουν τιςεπιτροπές.
 
Εξασφαλισμένο πετρέλαιο μέχρι το Μάρτιο στα δημοτικά
Για μια πολύ καλή διαχείριση με την τήρηση των διατάξεων του νόμουσχετικά με τη διενέργεια διαγωνισμών και τη στελέχωση επιτροπών, μίλησεηαντιπρόεδρος της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. ΜπέτυΠατσίδου,η οποία ενημέρωσε το «Ε» για την πρωτοβουλία του προέδρου της επιτροπήςκ.Μπάμπη Δημαρχόπουλου να καταρτίσει προϋπολογισμό για κάθε σχολείοξεχωριστά.«Αρχικά δώσαμε βαρύτητα στη συντήρηση των καλοριφέρ και την αναγόμωσητων πυροσβεστήρων,ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών», σημειώνει η κ. Πατσίδου,προσθέτοντας ότι όσον αφορά στην προμήθεια καυσίμων: «κάποια σχολείαείχαναποθεματικό, ενώ υπάρχουν και άλλα 95.000 ευρώ που πιστεύουμε ότιαρκούν για ταδημοτικά σχολεία, περίπου μέχρι το Μάρτιο. Ωστόσο, εξηγεί ότιπροβλήματα στηδιαχείριση προκύπτουν από κάποια αδιευκρίνιστα σημεία, αλλά και κενάστο νόμοτου Καλλικράτη με αποτέλεσμα να ζητούν συνεχώς διευκρινίσεις και ναπροκύπτουνζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των χρημάτων, τις πληρωμές τουπροσωπικού στοΙΚΑ (για τις καθαρίστριες) κ.ά
Τέλος, επί του διαδικαστικού, ανέφερε ότι οι επιτροπές δεν είχανμέχρι τώρα γραμματείες, αλλά το θέμα διευθετήθηκε κι έτσι από εδώ καιστο εξήςθα υπάρχει υπάλληλος του δήμου για να κρατά τα πρακτικά.
 
Ζητήσαμε συνεπή διαχείριση από τους διευθυντές
Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΓιάννηςΔρεμσίζης, αναφέρει ότι έχουν μπει πλέον τα πράγματα σε μια σειρά.«Ζητήσαμεαπό τους διευθυντές να κάνουν συνεπή διαχείριση, καθώς υπάρχουν μερικάχρήματα,αλλά και αυτά είναι λίγα». Επίσης, ο κ. Δρεμσίζης σημείωσε ότι ηεπόμενη δόσηθα έρθει περί τα τέλη Φεβρουαρίου, αν και υπάρχουν κάποιες επιφυλάξειςγιαενδεχόμενες μειώσεις και καθυστερήσεις. Ο ίδιος διευκρινίζει: «δεσυναντούμειδιαίτερα προβλήματα λειτουργίας, ωστόσο η επόμενη δόση θα πρέπει ναέρθει καιόσο ήταν και όταν πρέπει» και προσθέτει: «πέρα από τη διαχείριση τωνκυλικείωνείναι το μοναδικό έσοδο για τα σχολεία». Παρόλα αυτά, σημειώνει καιαυτός τιςνομικές ασάφειες που έχουν δημιουργήσει προβλήματα και δημιουργούνανασφάλειακαι στα μέλη των σχολικών επιτροπών για τον τρόπο που πρέπει ναδιεκπεραιώσουνυποθέσεις, πολλώ δε μάλλον επειδή το θέμα αφορά τα παιδιά. Τελικά,φαίνεται ότιγίνεται μια καλή συνεννόηση με τους καθηγητές των σχολείων και θαελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα στην πορεία της σχολικής χρονιάς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…