Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ομοιόμορφες πέργκολες πρότεινε ο Τσεγγελίδης στα καφέ- μπαρ

Ομοιόμορφες πέργκολες πρότεινε ο Τσεγγελίδης στα καφέ- μπαρ

0

ΕλένηΔιαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Σεπολύ θετικό κλίμα εξελίχθηκε η πρώτη συνάντηση των μελών καφέ- μπαρ τηςπόληςμε τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννη Τσεγγελίδη και τον αντ’αυτούαντιδήμαρχο Δημήτρη Μπένη, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία τηςδημοτικήςαρχής, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός, ώστε να δοθούν κατευθύνσειςσχετικάμε τη διαμόρφωση μιας όμορφης εικόνας για την πόλη, ελκυστική γιαδημότες καιεπισκέπτες και να αποφευχθούν δυσλειτουργίες του παρελθόντος, πουπροκαλούσανπροβλήματα και στους καταστηματάρχες, αλλά και τον δήμο.
Ησυμμετοχή και το ενδιαφέρον ήταν εντυπωσιακά από την πλευρά τωνιδιοκτητώνκαφέ- μπαρ, αφού όχι μόνο συμμετείχαν 50 από τα 60 μέλη του σωματείου,αλλάπάνω από 15 πήραν το λόγο για να τοποθετηθούν και να ενημερώσουν γιατιςδυσκολίες του κλάδου.
Απότην πλευρά της δημοτικής αρχή τέθηκαν τα θέματα της ανάπτυξηςτραπεζοκαθισμάτωνεκτός του προκαθορισμένου ορίου, της εφαρμογής του νόμου για τηναπαγόρευση τουκαπνίσματος, των πρόχειρων κατασκευών με νάιλον μπροστά από τακαταστήματα καιτης ηχορύπανσης.
Σημαντικήήταν η απόφαση που πάρθηκε να τοποθετηθούν μπροστά από τα καταστήματαπουδιαθέτουν χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων ομοιόμορφες πέργκολες(ανεμοφράχτεςτύπου Ρώμης ή Φλωρεντίας) με τις προδιαγραφές της ΕΕ, ώστε αφενός ναεξυπηρετούνται οι καπνιστές και αφετέρου να παρουσιάζεται μία όμορφηεικόνα,όπου υπάρχουν καφέ- μπαρ, χωρίς τις πρόχειρες κατασκευές που σήμερα σεορισμένες περιπτώσεις έχουν τη μορφή «παράγκας». Στο επόμενο διάστηματα μέλητου σωματείου θα εξουσιοδοτήσουν τη διοίκηση να επιλέξει το σχέδιο καιναπροχωρήσουν στην «ανάπλαση» των εξωτερικών χώρων καφέ- μπαρ.
 
Γ.Τσεγγελίδης: «όσα συμφωνήθηκαν θα τηρηθούν απ’ το δήμο»
Ο κ.Τσεγγελίδης δήλωσε στο «Ε» ότι υπήρχε διάθεση να λυθούν τα ζητήματα πουπαρουσιάζονται σχετικά με τη λειτουργία των καφέ- μπαρ, εφόσον υπάρχουνσαφείςκατευθύνσεις και πρόθεση να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν. Ο ίδιος εξήγησεότι οδήμος θα δείξει συνέπεια όσον αφορά όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση και θαεπιχειρήσει με αποφασιστικότητα να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, ενώπαράλληλατους εξήγησε το όφελος που θα έχουν από την μελέτη τουριστικής προβολήςτηςΞάνθης που προωθείται για ένταξη στο ΕΣΠΑ, ύψους 200.000 ευρώ καιβρίσκεται σεπολύ καλό δρόμο.
 
Συναίνεσηαπό τους καταστηματάρχες. Ζήτησαν τη συνδρομή του δήμου
Τηδιάθεση συναίνεσης των επαγγελματιών μας μετέφερε και ο πρόεδρος τουσωματείουκαφέ- μπαρ Ανδρέας Ιντζές, ο οποίος χαρακτηριστικά σημείωσε: για πρώτηφορά ηηγεσία του δήμου παραβρέθηκε σε Ολομέλεια και μάλιστα κατέθεσεσυγκεκριμένεςπροτάσεις, πράγμα που κινητροδοτεί και εμάς τους επαγγελματίες».
Πρόσθεσεότι οι καταστηματάρχες είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν στηντοποθέτηση τωνανεμοφραχτών, εφόσον συμφωνηθεί το σχέδιο, αλλά εξήγησε ότι αυτό θαισχύσειμόνο για όσους έχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Οιυπόλοιποιδεν μπορούν ούτως ή άλλως.
Όσοναφορά στο νόμο για το κάπνισμα μετέφερε την κατανόηση τωνκαταστηματαρχώναπέναντι στη δημοτική αρχή που εξήγησε ότι και για την ίδια ο νόμοςείναιδεσμευτικός, ωστόσο ζήτησαν οι αρχές να κάνουν αίτημα προς την κεντρικήδιοίκηση να αλλάξει ο νόμος, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε ιδιοκτήτηνα επιλέξειαν το κατάστημά του θα είναι καπνιζόντων ή μη. «Το μέτρο είναιφοροεισπρακτικόκι εμείς θα αναζητήσουμε τρόπους να το αλλάξουμε», συμπλήρωσε. Ο ίδιοςκατέληξεότι: «δεν ζήτησαν παράλογα πράγματα. Να τηρούμε τις διαχωριστικέςγραμμές, τιςδιαβάσεις των αναπήρων κι εμείς θα τα τηρήσουμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…