Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Ο Παυλίδης υπερασπίζεται τον δρόμο του…

Ο Παυλίδης υπερασπίζεται τον δρόμο του…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Με τη φράση: «Δεν φταίνε οι υποδομές για την έλλειψηαστυνόμευσης»,  παρεμβαίνειο πρώηννομάρχης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στοΠεριφερειακόΣυμβούλιο κ. Γιώργος Παυλίδης, στην επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκετιςτελευταίες μέρες αναφορικά με την χρησιμότητα της διάνοιξης τηςτουριστικήςδιόδου που συνδέει την Ξάνθη με την Βουλγαρία, ένα έργο που εμπνεύστηκεκαιυλοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Νομαρχία Ξάνθης.
 
Παυλίδης: «Η παραβίαση της νομιμότητας δεν συνδέεται με τηναναγκαιότητα για υποδομές…»
Ο κ. Παυλίδης κληθείς από το «Ε» να πάρει θέση σε σχέση με τηναντιμετώπιση του παρεμπορίου που είναι γεγονός ότι έχει κατακόρυφηαύξηση στονομό μας από τότε που άνοιξε ο συγκεκριμένος δρόμος αλλά και να κρίνειτηνεπιλογή ενός άλλοτε στελέχους του , του κ. Μωραΐτη που δεσμεύεται ότιπροτίθεται να κινητοποιήσει επαγγελματίες να κλείσουν τα σύνορα μέχριναπαρθούν δραστικά μέτρα από την πολιτεία αντιμετώπισης του παρεμπορίου,αφήνοντας παράλληλα εμμέσως πλην σαφώς ερωτηματικά που «ακουμπούν» τονκ.Παυλίδη, ως προς αν ήταν τελικά σωστή και συμφέρουσα η επιλογή του,   με τη δήλωσή τουστο «Ε»: «από τουριστικήδίοδος έγινε δίοδος ληστών και κατσαπλάκηδων» δήλωσε: «Το πρόβλημα τουπαρεμπορίου δεν είναι τοπικό φαινόμενο αλλά πανελλαδικό. Και  στο νομό μας δεν είναι σετόσο μεγάλα ποσοστάόσο σε άλλους νομούς. Επίσης η εγκληματικότητα είναι σε χαμηλά ποσοστά.Και ενπάσει περιπτώσει η παραβίαση της νομιμότητας δεν συνδέεται με τηναναγκαιότηταγια υποδομές…»
 
Είναι έργο στρατηγικής σημασίας…
Ο κ. Παυλίδης χαρακτήρισε «έργο στρατηγικής σημασίας», τη διάνοιξητης τουριστική διόδου και χρόνιο αίτημα των Ξανθιωτών και προς επίρρωσητηςάποψή του κατέθεσε τις προσπάθειες τοπικών κυβερνητικών εκπροσώπων γιατηδιάνοιξη και δεύτερης οδού από το Δημάριο ή της προσπάθειες για δεύτεροδρόμοστη Δράμα. Σ’ ότι αφορά την ωφελιμότητα του δρόμου ο κ. Παυλίδηςανέφερε στοδιάστημα της λειτουργίας του μετρά πάνω από 1 εκ. διελεύσεις και αυτόείναιόφελος για το νομό μας σε οικονομικό επίπεδο καθώς σημείωσε παράλληληαύξησηκαι ο παραλιακός τουρισμός φέτος το καλοκαίρι: «Δεν έχω μετανιώσει…Αυτότο έργοείναι κατάκτηση της Ξάνθης», τονίζει με έμφαση ο κ. Παυλίδηςεπιρρίπτονταςωστόσο ευθύνες στην κεντρική διοίκηση για τα ελλιπή μέτρα αστυνόμευσηςκαι τηνκωλυσιεργία στην αναγκαία στελέχωση του φυλακίου.
 
Όχι στη λογική: «Πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι…»
Αναφορικά δε με την επιλογή Μωραΐτη να χρησιμοποιήσει στονπροεκλογικό του «καμβά» το παρεμπόριο αλλά και έμμεσα την ωφελιμότητατηςδιάνοιξης ο κ. Παυλίδης εμφανώς αποστασιοποιήθηκε λέγοντας μόνο:«Φεύγουν«πυροτεχνήματα» στον αέρα…» και δεν υπάρχει λογική στο «πονάει κεφάλικόβειςκεφάλι…», αδειάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Μωραΐτη.
 
Παυλίδης: «Δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής…»
Τέλος ερωτηθείς από το «Ε» αν προτίθεται να διεκδικήσει μια θέση στοψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις επικείμενες εκλογές ο κ. Παυλίδης ξεκαθάρισε:«Μουέχει προταθεί από τα κεντρικά της Ν.Δ. κατ’ επανάληψη, όμως δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφιος σ’ αυτέςτις εκλογές. Το έχω ξαναπεί είμαι πρωτίστως άνθρωπος της αυτοδιοίκησης»!  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…