Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Γ. Παυλίδης: «ο εμπνευστής είμαι εγώ!»

Γ. Παυλίδης: «ο εμπνευστής είμαι εγώ!»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Έντονες αντιδράσεις εκφράζει ο επικεφαλής της αξιωματικήςαντιπολίτευσης της Περιφέρειας ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης αναφορικά με τηνανακοίνωσηγια την ένταξη του έργου για τη δημιουργία χώρου Τέχνης και Σκέψης‘ΜάνοςΧατζιδάκις’ στο ΕΣΠΑ. Ο π. νομάρχης ζητά μάλιστα «επίδειξη πολιτισμού»κατά ταδιδάγματα του μεγάλου ξανθιώτη μουσικού, προκειμένου να αναγνωριστούν ηιδέα,αλλά και οι προσπάθειες που έγιναν από την πλευρά της πρώην νομαρχίαςώστε ναμπουν τα θεμέλια για το όλο εγχείρημα. Παρουσιάζει οικονομικά στοιχείακαιπόρους που δαπανήθηκαν από το ταμείο της νομαρχίας για να ξεκινήσει ηαναστήλωση, ενώ παραθέτει και δημοσιεύματα που αναφέρονται στιςεργασίεςαναστήλωσης που έγιναν επί των ημερών του. «Εσύ το οραματίστηκες, εμείςκαταφέραμε να το χρηματοδοτήσουμε από ευρωπαϊκούς πόρους» απαντά στηνεπίθεση οαντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, υπογραμμίζοντας ότι οιπρώτεςενέργειες έγιναν με ομόφωνες αποφάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου,δηλαδή με τηστήριξη της τότε αντιπολίτευσης στα συμβούλια και τις επιτροπές.Διευκρινίζειεπίσης ότι οι εργασίες δεν σταμάτησαν σε κανένα χρονικό σημείο, ενώ μενόημααναφέρει: «άλλο τι προϋπολογίζεται και άλλο τι απορροφάται τελικά».
 
Η ανακοίνωση- κατηγορώ του Γιώργου Παυλίδη
Σε προσωπικό τόνο, λόγω του τοπικού χαρακτήρα αλλά και της εμπλοκήςτου Γιώργου Παυλίδη στο εγχείρημα της αναστύλωσης του παλιούφρουραρχείου,είναι καταγεγραμμένη η ανακοίνωση της «Περιφερειακής Αναγέννησης»σχετικά με τοθέμα της ένταξης του εν λόγω έργου στο ΕΣΠΑ. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Μεδελτίοτύπου, δια του πολυτελούς γραφείου τύπου του, ο κ. Γιαννακίδηςανακοίνωσε ότι«Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε και επισήμως με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ΆρηΓιαννακίδη η αναστήλωση της Οικίας Μάνου Χατζιδάκι (παλιόΦρουραρχείο).Στηνεπίσημη ανακοίνωση κάνει λόγο «για συλλογική προσπάθεια και αίτημα τηςτοπικήςκοινωνίας με υπερτοπική αλλά και πανελλήνια διάσταση, που προχωρά προςυλοποίηση..»
Ποιο έργο προχωρά προς υλοποίηση; Το γνωστό σε όλους πουονομάσαμε  «ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟΥΞΑΝΘΗΣ-ΟΙΚΙΑ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ – ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΝΟΥΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ)  πουετοιμάσθηκε μεπροσπάθεια 10 ετών από την Νομαρχία Ξάνθης σε όλα του τα σημεία με πολύκόπογια να είναι βιώσιμο και λειτουργικό, που είναι ήδη δημοπρατημένο μεέκπτωση50% περίπου στο δημοπρατηθέν ποσό των 3.200.000 ευρώ,(σύμβαση  αρχές του 2010 ύψους1.697.291 ευρώ) που έχειεργολάβο και υλοποιείται  εδώκαι ενάμισιχρόνο, που έκανε πληρωμές και εργασίες πάνω από 1.000.000ευρώ(μεπίστωση του2010 ύψους 1.021.439 ευρώ, που είναι προχωρημένο, που υπάρχουνδημοσιεύματα  και  φωτογραφίες των εργασιών,που αφορά το σύνολοτης αναστύλωσης, εκτός του εσωτερικού ζωγραφικού διακόσμου και τωνκινητών.  
Είναι φανερό ότι , με τεχνάσματα, ο κ. Γιαννακίδης και οι περί αυτόνόχι μόνο αποσιωπούν την οφειλόμενη αλήθεια αλλά αναφέρονται σε δήθεννέο έργο«που προχωρά προς υλοποίηση»!.Θέλουν να δείξουν ως δική τους, αφούαδυνατούν ναξεκινήσουν νέα έργα, να καπηλευθούν, την προσπάθεια, τις ιδέες και την  πολύχρονη σκληρή δουλειάπολλών στην ΝομαρχίαΞάνθης, με συνειδητή παράλειψη  της  στοιχειώδους οφειλόμενηςαναφοράς!.Συμφωνήσαμε και είχε υποχρέωση το έργο να μεταφερθεί ως προς τηνχρηματοδότησηστο ΕΣΠΑ, χωρίς να αλλάξει τίποτε. Αλλά ως εκεί.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ανατ. Μακεδονίας Θράκης κ.Γιώργος Παυλίδης π. νομάρχης Ξάνθης σχολίασε: «Ο μεγάλος δημιουργός Μ.Χατζιδάκις, φωτεινή προσωπικότητα της σκέψης και της τέχνης, δίδαξεπολιτισμό.Ειδικά τώρα, λίγος πολιτικός αυτοδιοικητικός πολιτισμός δεν βλάπτει κ.Γιαννακίδη!»
 
Η απάντηση… διευκρίνιση του Φώτη Καραλίδη
Ο Φώτης Καραλίδης αναφορικά με τις δηλώσεις του π. νομάρχησημειώνει: «λάθος θύρας κρούει ο πρώην νομάρχης διότι δεν του αφαίρεσεκανείςτην αίγλη για το συγκεκριμένο έργο, για το ότι το σκέφτηκε και τοοραματίστηκε σανπρώην νομαρχία διότι και στο περιφερειακό συμβούλιο που συζητήθηκε τοθέμααποδόθηκαν οι δράσεις και ενέργειες που έγιναν από την πλευρά τους.Άλλωστε καιως αντιπολίτευση τότε και μέσα από τις επιτροπές είχαμε στηρίξει μεομόφωνεςαποφάσεις την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Παρά την πολύπονη καιπολύχρονη δικήτου προσπάθεια να το εντάξει, δεν το κατόρθωσε, αλλά το κατορθώσαμεεμείς μέσασε 10 μήνες. Αυτό μπορεί μεν να τον θίγει διότι έχουμε μεγαλύτερηαποτελεσματικότητα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θίγει και δενυποβαθμίζει τοέργο που θα υλοποιηθεί για την πόλη μας, γιατί στόχος μας είναι ναφέρνουμεαποτέλεσμα και να ολοκληρώνονται έργα και να διασφαλίζουμε τηχρηματοδότησήτους. Εμείς επιδιώξαμε ένταξη στο ΕΣΠΑ για να έχει απρόσκοπτη καισίγουρη χρηματοδότηση»,ενώ για τα ποσά που διετέθησαν ή εγράφησαν σε προϋπολογισμούς,σχολιάζει ότι«γιατί… εγγράφονται αλλά σπανίως υλοποιούνται» και συμπληρώνει: «για το2010απορροφήθηκαν 381.000 ευρώ άσχετα αν είχε εγγεγραμμένο 1 εκ. ευρώ.Δόθηκαν μέσαστο 2011 άλλες 574.000 ευρώ συνολικά για συγκεκριμένο έργο καιευελπιστούμε ότιθα συνεχιστεί μέσω ΕΣΠΑ το 2012. Δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή τοέργο καιαυτό που ονειρεύονται ή ελπίζουν κάποιοι ότι μόνο οι δικές τουςπρωτοβουλίεςέχουν αποτέλεσμα θα διαψευστεί με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένουέργου πουείναι και ο στόχος μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…