Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έρευνα για τα κυκλοφοριακά προβλήματα από γυμνάσια της Ξάνθης

Έρευνα για τα κυκλοφοριακά προβλήματα από γυμνάσια της Ξάνθης

0

Ανταποκρίθηκανστην πρόκληση να καταθέσουν προτάσεις για την Οικολογική Μετακίνηση στηΘεσσαλονίκη οι μαθητές του Γυμνάσιου Σμίνθης και του 6ου ΓυμνασίουΞάνθης, οιοποίοι ξεκίνησαν ήδη την έρευνα για τον εντοπισμό των προβλημάτων πουδημιουργούν οι συμπεριφορές των συμπολιτών τους, αλλά και υπάρχουσεςσυνθήκεςμετακίνησης στη πόλη τους.
ΟιΟμάδες των μαθητών της Ξάνθης, με τους καθηγητές τους που θα εποπτεύουντιςεργασίες τους, δηλώσαν συμμετοχή στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2011-12,που φέτοςδιοργανώνεται για 9η συνεχόμενη χρονιά με σκοπό την αλλαγή συμπεριφορώνκαι τηνπροώθηση μιας άλλης αντίληψης για την μετακίνηση στη περιοχή τους.
Στηδιάρκεια της εργασίας τους αναμένεται να επισκεφθούν τις Τοπικές Αρχές,επιστήμονες και κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους θα συζητήσουντιςδυσκολίες και θα συλλέξουν στοιχεία, ώστε να εξετάσουν τις επιπτώσειςστηποιότητα ζωής των πολιτών.
Μετις εργασίες τους, οι έφηβοι καλούνται να δουν την διευκόλυνση τηςλειτουργίαςτης πόλης με την ανάδειξη επιλογών όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και ησυγκοινωνία, ενώ θα πρέπει να εξετάσουν δυνατότητες και ευκαιρίες γιατη μείωσητης ρύπανσης στην πόλη.
Παράτις δυσκολίες με τις καταλήψεις σε πολλές περιοχές, έχουν δηλώσεισυμμετοχήομάδες Γυμνασίων από 25 πόλεις της χώρας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …