Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Αναλαμβάνουν δράση σε εκλογική πορεία

Αναλαμβάνουν δράση σε εκλογική πορεία

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Το δίπολο «επιχειρείν – ανάπτυξη» σε συνδυασμό με τις δράσεις πουαπαιτούνται από τον καθ’ ύλην αρμόδιο θεσμικό φορέα, το Επιμελητήριο,  για την στήριξη, προώθηση,προβολή καιανάδειξή του,  στοχεύονταςστην «ανάπτυξητου επιχειρείν», αποτελεί την προγραμματική πλατφόρμα του υποψήφιουσυνδυασμού«Επιχειρηματική Δράση – Αναπτυξιακή Πορεία» επικεφαλής του οποίου είναιο κ.Στέλιος Μωραΐτης. Η παρουσίαση του 45μελούς συνδυασμού καθώς και οπρογραμματικός του σχεδιασμός, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14Νοεμβρίου στις 7το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ελισσώ», παρουσία τοπικών εκπροσώπων τουπολιτικούχώρου της Ν.Δ. που στηρίζει το συνδυασμό. Ήτοι: τουβουλευτή της Ν.Δ.Αλέξανδρου Κοντού, του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Πάνου Ταρενίδη, του ΠρόεδρουτουΔημοτικού Συμβουλίου Μπάμπη Δημαρχόπουλου, του πρώην βουλευτή ΓιώργουΠαυλακάκη, της πολιτευτού της ΝΔ Γεωργίας Ανδρέου, της Προέδρου τηςΝΟΔΕ ΣούλαςΙακωβίδου του μέλους του ΕΒΕ κ. Σάκη Κριτσίνη και άλλων τοπικώνπαραγόντων τηςΝ.Δ.   
 
Χαιρετισμοί με μηνύματα αισιοδοξίας για νικηφόρα πορεία τουσυνδυασμού
Η εκδήλωση την οποία συντόνιζε το μέλος της ΟΝΝΕΔ κ. ΣπύροςΚαραολάνης ξεκίνησε με το χαιρετισμό του κ. Ανδρικόπουλου ο οποίοςπαρέδωσε τησκυτάλη στον κ. Μωραΐτη καθώς και ένα μεγάλο μέρος των μελών τουσυνδυασμού τουδίνοντας το στίγμα της συνέχειας, ως εχέγγυο μιας νικηφόρας πορείας,  όπως χαρακτηριστικάανέφερε. Ακολούθως ο κ.Κοντός,  δήλωσεψηφοφόρος του κ. Μωραΐτηως εκπρόσωπος της ΣΕΚΕ,  καιεκφράζονταςτην αισιοδοξία του και την βεβαιότητά του ότι ο συνδυασμός θα πάρει τηνπλειοψηφία στις εκλογές,  προέτρεψεταμέλη του συνδυασμού να εργαστούν μεθοδικά για ένα πιο δυνατόεπιμελητήριο έναεπιμελητήριο που έχει φωνή και διεκδικεί, δεσμευόμενος παράλληλα ότι οίδιος θασταθεί αρωγός της προσπάθειας. Αγωνιστικό χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ.Παυλακάκης ενώ ο κ. Ταρενίδης έστειλε μηνύματα ενότητας και αγώνα πόρτα– πόρταγια την νίκη του συνδυασμού. Ο κ. Μωραΐτης ήταν πλαισιωμένος στο πάνελαπό τουςκυρίους, Σπύρο Κάλφα, Γιώργο Μυλωνά που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο καιτουςαποχωρούντες,  πρόεδροκ. Ανδρικόπουλοκαι τον κ. Τσάβα μέλος του συνδυασμού Ανδικόπουλου που όμως δεν είναιυποψήφιος.  
 
Μωραϊτης: «Όραμά μας ένα δυναμικό, καινοτόμο Επιμελητήριο» 
Ο κ. Μωραϊτης παίρνοντας το λόγο ανέπτυξε το προγραμματικό σχεδιασμότου συνδυασμού του υπογραμμίζοντας ότι όλες οι δράσεις συγκλίνουν στοόραμα γιαένα δυναμικό, καινοτόμο επιμελητήριο που δεν περιορίζεται μόνο στοθεσμικό τουρόλο ως  συμβούλουτης  πολιτείας αλλάείναι πρωτοπόρο και δύναμηεγγύησης για μια αναπτυξιακή πορεία του τόπου: « Όραμά μας είναι νααναδείξουμεένα δυναμικό, αποτελεσματικό, καινοτόμο Επιμελητήριο το οποίο θασυντονίζει, θαδιεκδικεί και θα είναι δίπλα στις επιχειρήσεις, αλλά και θα συμβουλεύειτηνπολιτεία με τεκμηριωμένες και σοβαρές προτάσεις για το καλό και τηνανάπτυξητης οικονομίας του τόπου μας.
Αναφέρθηκε σ’ αυτά που έγιναν από την απερχόμενη διοίκηση σταπρογράμματα που υλοποιήθηκαν ενώ παράλληλα περιέγραψε με μελανά χρώματατηνκατάσταση του επιχειρηματικού κόσμου: «Οιεπιχειρήσεις που γλίτωσαν ταλουκέτα, και εξακολουθούν να «παλεύουν» σε ένα ασφυκτικό περιβάλλονέχουν νααντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας, την απροθυμία του ναχρηματοδοτηθούναπό τις τράπεζες, την αβεβαιότητα του αύριο, την άδικη και σκληρήφορολογία,την φθίνουσα αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, την μείωση μισθών καιεισοδημάτων, την έλλειψη ενός σοβαρού και ευέλικτου αναπτυξιακού Νόμου,την εγκατάλειψηκαι την ασυνέπεια της πολιτείας. Σήμερα κινδυνεύουν στον τόπο μας νακλείσουνεκατοντάδες επιχειρήσεις από τη μη καταβολή στις συσσωρευμένες οφειλέςτηςεργασιακής επιδότησης του 12%.»
Επίσης ο κ. Μωραΐτης τάχτηκε κατά των διοδίων και των φόρων ειδικάγια την περιοχή μας και δήλωσε ότι θα στηρίξει την πρωτοβουλία τουΧρηματοοικονομικού Φόρουμ για την δημιουργία ΕΟΖ στην Θράκη: «
Τέλος υπενθύμισε τον αγώνα του κατά της έλευσης πολυκαταστημάτωναλλά και για να βρεθεί μια λύση για το «χαράτσι» που επέβαλλε η ΑΕΠΙστουςεπαγγελματίες, ενώ αναφορικά με το θέμα της τουριστικής διόδουεπανέλαβε μεδυναμικό τρόπο: «Εμείς θα κλείσουμε τον δρόμο. Δεν θα τον καταργήσουμε,όπωςμερικοί πονηρά άφησαν να εννοηθεί, μέχρι να αποφασίσει η πολιτείαυπεύθυνα ναεφαρμόσει τους Νόμους. Αρκετά ως εδώ η εγκληματική αδιαφορία τους, οισυσκέψειςτους, τα έγγραφά τους, οι κομματικές φιέστες τους. Ο δρόμος θα κλείσειτελείακαι παύλα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…