Τα χόμπι …πληρώνονται!

0

Μια δυσάρεστη έκπληξη αντιμετώπισαν οι ερασιτέχνες ψαράδες του νομού μας που απευθύνθηκαν στον Λιμεναρχείο Λάγος προκειμένου να ανανεώσουν τις άδειες αλιείας. Ο αρμόδιος υπάλληλος επικαλούμενος την εγκύκλιο 3435, τους ζήτησε 50 ευρώ για ανανέωση της άδειας «εν πλω» και 23 ευρώ για το Λιμεναρχείο. Τουτέστιν, σύνολο: 73 ευρώ, όταν μόλις πέρυσι πλήρωναν συνολικά για τις τρεις άδειες: Ερασιτεχνική, Αλιείας και Εν πλω, 30 ευρώ!
Σκέφτονται να …κρεμάσουν τα καλάμια τους!
Αγανακτισμένοι κατήγγειλαν το γεγονός που το χαρακτήρισαν σαν ένα μέτρο φοροεπιδρομής της πολιτείας στην τσέπη τους που σκοπό έχει να τους αποθαρρύνει να εξασκήσουν το …σπορ της αλιείας με προφανές όφελος των επαγγελματιών αλιέων, και μάλιστα σκέφτονται να …κρεμάσουν τα καλάμια τους!
Να σημειώσουμε ότι οι ερασιτέχνες ψαράδες του νομού μας που έχουν συστήσει και σύλλογο έχουν πάνω από 100 βάρκες στο Λάγος και στα Άβδηρα και ότι πέραν των αδειών που πληρώνουν, επιπλέον πληρώνουν και το αγκυροβόλι της βάρκας τους στο λιμάνι. Βρίσκονται δε σε μια συνεχή αντιπαλότητα με τους επαγγελματίες που έχουν τράτες και όπως διατείνονται έχουν αποψιλώσει από ψάρι όλο τον αιγιαλό.
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι
Το «Ε» προκειμένου να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι κρατά αποστάσεις από το θέμα μεταφέροντας την καταγγελία όμως παράλληλα θέτει τον εξής προβληματισμό: Εφόσον είναι απόφαση της πολιτείας και καθ’ όλα νομότυπη η αύξηση απομένει στον πολίτη να αποφασίσει αν είναι αποφασισμένος να πληρώσει για να συνεχίσει να ψαρεύει. Και κυρίως μην ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό: Οι επαγγελματίες αλιείς βγάζουν το ψωμί τους από το επάγγελμα, ενώ οι ερασιτέχνες εξασκούν το χόμπι τους! Και τα χόμπι ιδιαίτερα με τις παρούσες συνθήκες πληρώνονται!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxa@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …