Με θέα στο θρακικό πέλαγος…

0

Από τις αρχές του 2007 έχει ξεκινήσει την λειτουργία του, δίπλα στα λουτρά της Ποταμιάς, το ξενοδοχείο «Πέτρινος Λόφος». Τοποθετημένο στην κορυφή του ομώνυμου λόφου της περιοχής, στο 4ο χιλιόμετρο του επαρχιακού δρόμου Νέας Κεσσάνης – Ερασμίου, είναι περιστοιχισμένο από ελαιόδεντρα, ακακίες και καλλιέργειες δημητριακών, ατενίζοντας το θρακικό πέλαγος. Σε απόσταση αναπνοής από τη λιμνοθάλασσα Βιστονίδα, τις παρυφές της οροσειράς της Ροδόπης, αλλά και τον ποταμό Νέστο, δίνει την δυνατότητα συνδυασμού πολλών εναλλακτικών μορφών τουρισμού στο επισκέπτη της θρακικής γης.
Ο «Πέτρινος Λόφος» είναι μια σχεδόν οικογενειακό τουριστικό κατάλυμα, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2006, με την βοήθεια του Κοινοτικού Προγράμματος LEADER III, το οποίο και επιδότησε μέρος της κατασκευής του. Διαθέτει δέκα δίκλινα, πλήρως επιπλωμένα δωμάτια, με μίνι μπαρ, , internet, δορυφορική τηλεόραση και κλιματισμό, ενώ στους χώρους του περιλαμβάνεται πισίνα αλλά και σπιτάκια για τα κυνηγόσκυλα των αρκετών κυνηγών που φιλοξενούνται κατά καιρούς εκεί, ιδίως κατά τις κυνηγετικές περιόδους.
Αναφορικά με τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι φιλοξενούμενοι του κ. Χατζηθεοδώρου Παύλου και της κας Κοψαλίδου Αθανασίας, που είναι και οι υπεύθυνοι για την λειτουργία του ξενοδοχείου θα πρέπει ν’ αναφερθεί ότι στην περιοχή μπορούν να συνδυαστούν ο καλοκαιρινός τουρισμός με τον Ιαματικό, τον Θρησκευτικό, τον Αρχαιολογικό τον Οικολογικό, τον Ορειβατικό και τον Κυνηγετικό. Και όλα αυτά σε πολύ μικρές αποστάσεις από τον χώρο του Ξενοδοχείου. Στα 2 χιλιόμετρα βρίσκονται οι Ιαματικές πηγές με εγκαταστάσεις για ατομικά ή ομαδικά μπάνια , στα 5 χιλιόμετρα η οργανωμένη παραλία της Μάνδρας με ρηχή θάλασσα για τα παιδιά, στα 10 χιλιόμετρα ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Αβδήρων, στα 5 χιλιόμετρα η λιμνοθάλασσα της Βιστονίδας (πλούσιος υδροβιότοπος) και στα 10 χιλιόμετρα το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους. Επίσης στα 50 χιλιόμετρα θα συναντήσουμε το δάσος της Χαϊντούς για τους περιπάτους μας και θα κατεβούμε τον Νέστο με kanoe- kayak ή Rafting. Επίσης μπορούμε στα 30 χιλιόμετρα να δούμε τους μοναδικούς μαιάνδρους που ο Νέστος Ποταμός σχηματίζει και εάν είμαστε τυχεροί να συναντήσουμε τα Άγρια Άλογα των Λιβερών.
Ένα από τα πλεονεκτήματα του ξενοδοχείου, όπως προαναφέρθηκε, είναι και οι ιαματικές πηγές της Ποταμιάς, οι οποίες παρά την όχι ιδιαίτερη αξιοποίησή τους είναι η αλήθεια, δέχονται περίπου πενήντα με εξήντα χιλιάδες επισκέπτες τον χρόνο. Βέβαια, πιο σωστό θα ήταν να αναφέραμε ότι «δεχόταν» ή ότι «θα δέχονται» τους προαναφερθέντες αριθμούς επισκεπτών, διότι η καταστροφική επιδρομή που είχε γίνει από βάνδαλους την περασμένη χρονιά, είχε σαν αποτέλεσμα την πλήρη σχεδόν απογύμνωση και καταστροφή των εγκαταστάσεων από κάθε υποδομή, κάνοντας την λειτουργία τους αδύνατη για ολόκληρο το 2008 και μέχρι σήμερα. Ευτυχώς έχει υπάρξει πρόβλεψη για επισκευή των εγκαταστάσεων μέσα στο τρέχον έτος, επιτρέποντας την επαναλειτουργία των ιαματικών λουτρών, η διακοπή της λειτουργίας των οποίων αποτέλεσε πλήγμα συνολικά για τον τουρισμό της περιοχής μας.
Θα ήταν παράλειψη βέβαια να μην τονιστεί η θετική επίδραση που έχει στην λειτουργία τόσο της συγκεκριμένης όσο και των υπολοίπων τουριστικών μονάδων του νομού μας η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, όσο και η πρόβλεψη για την λειτουργία του κάθετου οδικού άξονα και το άνοιγμα των συνόρων προς την Βουλγαρία. Πρόκειται για έργα που αυξάνουν την προσβασιμότητα του ξενοδοχείου αλλά και της περιοχής γενικότερα, βοηθώντας ώστε ακόμη περισσότεροι επισκέπτες να μπορούν ευκολότερα να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές που έχει να προσφέρει η θρακιώτικη γη.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τι απαντά η Πολεοδομία και ο νομάρχης επί τους θέματος

Ένα θέμα που ανέδ …