Την ώρα που η ΝΟΔΕ Ξάνθης …πελαγοδρομεί στο χώρο της μειονότητας προκειμένου να εντάξει στο ψηφοδέλτιό της μειονοτικούς υποψηφίους και μέχρι στιγμής τίποτε δεν έχει τελεσφορήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ την ξεπερνά αφού το ψηφοδέλτιό του στην Ξάνθη πλαισιώνουν δύο υποψήφιοι από την μειονότητα: ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χασάν Μαλκότς , επικεφαλής της μειονοτικής δημοτικής παράταξης «Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης» και ο κ. Ζεϊμπεκ Χουσεϊν.
Αυτό σαν είδηση γνωστοποιήθηκε πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και επιβεβαιώθηκε τόσο από τον γραμματέα της Ν.Ε. κ. Νίκο Καλιαμπάκα όσο και από τον κ. Μαλκότς.
Μειονότητα και Αριστερά
Το γεγονός αυτό σε σχέση με την αδυναμία της ΝΟΔΕ στην εξεύρεση υποψηφίου καταδεικνύει αφ’ ενός το έλλειμμα διεισδυτικότητάς της στην μειονότητα που οφείλεται στην ευκαιριακή προσέγγισή της ενώ από την άλλη μεριά σ’ ότι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά το ΠΑΣΟΚ η μειονότητα ιδεολογικά είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό επισημαίνει και ο κ. Μαλκότς στο «Ε»: «Από τα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν ιδεολογικά κοντά στην Αριστερά. Δεν είναι φιλοδοξία μου να βγω βουλευτής. Θέλω να δείξω απλά ότι στη μειονότητα υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν. Καιρός ήταν να δώσει η μειονότητα ρεύμα στην Αριστερά»!
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα και στις προγραμματικές του θέσεις είναι κοντά στην μειονότητα και τη στηρίζει», δηλώνει ο κ. Καλιαμπάκας. Να σημειώσουμε ότι μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας αναμένεται η παραίτηση του κ. Μαλκότς από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και ο ορισμός του επομένου στο συνδυασμό
Το παρασκήνιο της υπόθεσης
Της κατάθεσης υποψηφιότητας Μαλκότς – Ζεϊμπέκ και της έγκρισής της από την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης – σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» – προηγήθηκε μια σύσκεψη με πρωτοκλασάτα στελέχη της μειονότητας στο γραφείο της δημοτικής παράταξης. Παραβρέθηκαν ο π. βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ, οι δημοσιογράφοι Τζεμήλ Καπζά και Οζάν Αχμέτ ο πρόεδρος του συλλόγου Επιστημόνων κ. Χατζηχαλήλ, ο πρώην πολιτευτής κ. Μπαράν Μπουρχάν. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής είναι μέσω του ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστεί ένα κομμάτι της μειονότητας που έχει δυσαρεστηθεί από τον κ. Μάντατζη τον οποίο θεωρεί προσκολλημένο στο ΠΑΣΟΚ και όχι στα συμφέροντα της μειονότητας όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τη Συμβουλευτική. Ουσιαστικά πρόκειται για μια «τιμωρία» του κ. Μάντατζη που τα «έσπασε» με τη Συμβουλευτική. Επίσης η κίνηση αυτή έχει την έννοια κάτι της «τιμωρίας» των μεγάλων κομμάτων καθώς ειπώθηκε ότι αυτά έχουν δείξει ότι δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα της μειονότητας.
Μαριάννα Ξανθοπούλου