Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Η στάθμευση στη Δημοτική Αγορά έφερε αντιπαραθέσεις

Η στάθμευση στη Δημοτική Αγορά έφερε αντιπαραθέσεις

0

Σε συνεδρίαση – μαμούθ εξελίχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, που έγινε την περασμένη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009, στο Δημαρχιακό Κατάστημα της πόλης μας. Με πενήντα πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη, άλλα έξι εκτός ημερήσιας, δύο – τρία εμβόλιμα ζητήματα που τέθηκαν εκείνη τη στιγμή, καθώς και το θέμα της στάθμευσης που έθεσαν από κοινού όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δεν είναι απορίας άξιο που η συνεδρίαση διήρκεσε από τις 19:00 μέχρι τις 23:30 (!) περίπου, κάνοντας πραγματικά δύσκολη την δουλειά όσων ήθελαν πραγματικά να την παρακολουθήσουν… Σε αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως, λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού πολιτών για θέματα που τους ενδιέφεραν, βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια τα λειτουργικά προβλήματα του ίδιου του χώρου που έκαναν ακόμη δυσκολότερη όχι μόνο την παρακολούθηση αλλά και την ίδια την διεξαγωγή της συνεδρίασης…

Η στάθμευση στη Δημοτική Αγορά και η «Ώρα της Γης»

Αναφορικά με τα θέματα που τέθηκαν για συζήτηση, το ενδιαφέρον μονοπώλησε το θέμα της στάθμευσης στον χώρο μπροστά στη Δημοτική Αγορά της πόλης μας. Αυτό υπήρξε ένα σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του Δημάρχου Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και του Αντιδημάρχου, κ. Λεωνίδα Κωνσταντινίδη, με τους εκπροσώπους των καταστηματαρχών που βρέθηκαν στη συνεδρίαση. Σταχυολογώντας από την συζήτηση, που έγινε σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, θα πρέπει να σημειώσουμε τις κατηγορίες που εκτόξευσαν τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αντιδήμαρχος προς τους επαγγελματίες, για την αφαίρεση των πινακίδων ελεγχόμενης στάθμευσης, προσπαθώντας να ρυθμίσουν την στάθμευση στο χώρο με την τοποθέτηση δικών τους πινακίδων. «Το ξήλωμα των πινακίδων ελεγχόμενης στάθμευσης και η ανάρτηση δικών σας πινακίδων ήταν λάθος σας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης, για να προτείνει παράλληλα ότι «πρέπει να διατηρηθεί το καθεστώς της ελεγχόμενης στάθμευσης στον χώρο, με μετατροπή του από δύο ώρες σε μισή, με χρέωση του συμβολικού τιμήματος των 0,30 ευρώ, το οποίο ουσιαστικά δεν θα καταβάλλεται ποτέ από τους πελάτες της Δημοτικής Αγοράς που θα σέβονται τον περιορισμό της μισής ώρας, θα επιτρέπει όμως τον έλεγχο της τήρησης του μέτρου από τους άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας». Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από τους επαγγελματίες να προστατέψουν το προτεινόμενο μέτρο, ώστε και να εξυπηρετούνται οι καταναλωτές και ν’ αποφευχθούν εντάσεις στο μέλλον. Σε αυτό το σημείο, της αποφυγής εντάσεων, στάθηκε, εξηγώντας τον τρόπο παρέμβασής του στο θέμα και ο Αντιδήμαρχος που προΐσταται της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Κωνσταντινίδης. «Οι παρεμβάσεις μας έγιναν για να διασφαλιστούν οι ίδιοι οι επαγγελματίες από την απειλούμενη δημιουργία εντάσεων, τις οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα οι ενέργειές τους», υποστήριξε ο κ. Κωνσταντινίδης, τονίζοντας με νόημα ότι «έχουμε επώνυμες καταγγελίες για το ξήλωμα πινακίδων, πράγμα παράνομο, θέμα για το οποίο όμως επιλέξαμε να μην δώσουμε συνέχεια». Με την πρόταση του κ. Στυλιανίδη, τελικά συντάχθηκαν τόσο η αντιπολίτευση, όσο και οι καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, παρ’ όλο που αυτό έγινε μέσα σε ένα κυκεώνα αντεγκλήσεων και διαφωνιών για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται συνολικά ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς της πόλης μας… Μόνη προσθήκη στην τελική διατύπωση υπήρξε ο όρος για μη δυνατότητα ανανέωσης του χρόνου στάθμευσης, πέραν του ημιώρου, για όσους συμπολίτες μας θα επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τον συγκεκριμένο χώρο.
Μεγάλο ενδιαφέρον, όπως και τις έντονες διαμαρτυρίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης είχε προκαλέσει από την αρχή της συνεδρίασης, κατά τη συζήτηση του θέματος που τέθηκε από την αντιπολίτευση για την συμμετοχή του Δήμου στην «Ώρα της Γης», η αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για επικοινωνιακά παιχνίδια για το συγκεκριμένο θέμα, αφού όπως υποστήριξε, προτίμησε να δώσει τις καταγγελίες της πρώτα στα Μέσα Ενημέρωσης και μετά να ενημερώσει τον ίδιο. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για επικοινωνιακά παιχνίδια, κατηγόρησε,, εμμέσως πλην σαφώς, ο Δήμαρχος Ξάνθης και τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, για την δημοσίευση της επιστολής τους από τον Τύπο πριν καν φτάσει στα δικά του χέρια, όπως υποστήριξε.

Τα εκτός ημερησίας της αντιπολίτευσης

Κριτική ασκήθηκε από την μείζονα αντιπολίτευση σε έξι θέματα, τα οποία εκείνη έφερε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ανταποδοτικά Τέλη, διάνοιξη της οδού 4ης Οκτωβρίου, Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση, πρόγραμμα «Εξοικονομώ», απολογισμός Θ.Λ.Ε. και αδέσποτα έβαλαν στο «στόχαστρο» της μείζονος αντιπολίτευσης τον επικεφαλή του Δήμου και την παράταξή του.
Αναλυτικότερα, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την συμπολίτευση του Δήμου για την αναποτελεσματικότητα της μείωσης των δημοτικών τελών που είχε αποφασίσει τον περασμένο Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να αιτηθεί μόνο ένας συνδημότης μας, λόγω των κριτηρίων που τέθηκαν για να δικαιωθεί κάποιος την σχετική ελάφρυνση. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης υποστήριξε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα έγινε ό,τι ήταν δυνατό από πλευράς Δήμου, σημειώνοντας ότι τα όρια που τέθηκαν από τον Δήμο Ξάνθης ήταν ευνοϊκότερα από τα αντίστοιχα που έθεσαν άλλοι Δήμοι για παρόμοια μέτρα.
Αναφορικά με το θέμα της οδού 4ης Οκτωβρίου, για την εξέλιξη των διαδικασιών διάνοιξής της ζήτησε διευκρινήσεις η αντιπολίτευση, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε τις τεχνικές δυσκολίες και περιπλοκές που συναντά η πορεία του έργου, διαβεβαιώνοντας πάντως για την πρόοδό του…
Αντίστοιχες ήταν οι διαβεβαιώσεις του τελευταίου και για το αίτημα για ενημέρωσή της αναφορικά με την πρόοδο που παρουσιάζει η απόφαση για ίδρυση Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση, που ελήφθη σε προηγούμενη συνεδρίαση και που έθεσε η αντιπολίτευση.
Στα θέματα που τέθηκαν επίσης από την μείζονα αντιπολίτευση αναφορικά με τις ενέργειες του Δήμου Ξάνθης για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» του υπουργείου Ανάπτυξης, τον απολογισμό των Θ.Λ.Ε. και το πρόβλημα με τ’ αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στην πόλη μας, η συμπολίτευση αντέτεινε ότι για το μεν πρόγραμμα «Εξοικονομώ» βρίσκονται σε διαδικασία διαμόρφωσης οι προτάσεις του Δήμου, σε συνεργασία με την Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Ξάνθης, ενώ για το πρόβλημα με τ’ αδέσποτα γίνεται ό,τι είναι δυνατό να γίνει, πράγμα για το οποίο εξέφρασε τις αμφιβολίες της η αντιπολίτευση, προτείνοντας συνεργασία του Δήμου με άλλους γειτονικούς Δήμους, ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Όσον αφορά το θέμα του απολογισμού των Θ.Λ.Ε., η αντιπολίτευ&#96

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…