Εις το βουνό ψηλά εκεί…

0

Μια ευκαιρία και μια δυνατότητα να αγαπήσουν τα παιδιά το βουνό, να έλθουν σε επαφή με τη φύση, να ασκηθούν και να εξασκηθούν στην αναρρίχηση και στην καταρρίχηση, έδωσε ο δήμος Σταυρούπολης, διοργανώνοντας την πρώτη εκπαιδευτική ορειβατική κατασκήνωση «Ερύμανθος 2009» στο δασικό  χωριό Ερύμανθος η οποία είχε διάρκεια δέκα μέρες και ολοκληρώθηκε με επιτυχία μόλις προχθές.

Εις το βουνό ψηλά εκεί…

Παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 9-16 ετών, συνοδεία πιστοποιημένων οδηγών και συνοδών βουνού,  είχαν την δυνατότητα  να συμμετέχουν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων όπως: η ορεινή πεζοπορία, αναρρίχηση, καταρρίχηση, εναέριο πέρασμα, τοξοβολία, ποδηλασία και  ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν πάνω σε ορειβατικά θέματα όπως: ο προσανατολισμός, αντιμετώπιση κίνδυνων στο βουνό, πρώτες βοήθειες, ορειβατικοί κόμποι, ραπέλ,  αναρρίχηση, διανυκτέρευση σε αντίσκηνα,  κ.α.

Επιπρόσθετα είχαν την σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή σλάιντς από επιτυχημένες ελληνικές ορειβατικές αποστολές στο εξωτερικό, στις οποίες έλαβε μέρος ο εμπνευστής της κατασκήνωσης, διακεκριμένος οδηγός βουνού και εκπαιδευτής ορειβασίας, Αλέξανδρος Τσιλογεώργης.

Στον ελεύθερο χρόνο τους έπαιξαν βόλεϊ, ρακέτες, ποδόσφαιρο και εκτόνωσαν την δημιουργικότητα τους  με ζωγραφική και διάφορες άλλες κατασκευές.

Η διαμονή πραγματοποιήθηκε στους ξύλινους οικίσκους του Δασικού Χωριού Ερύμανθος και σε αντίσκηνα, σε υψόμετρο 1300μ. Η διατροφή τους ήταν ιδιαιτέρως προσεγμένη και περιελάμβανε πέντε γεύματα την ημέρα.

Οι συμμετέχοντες  απέκτησαν μοναδικές εμπειρίες και συνέλεξαν σπάνιες εικόνες  δρώντας στην πανέμορφη  προστατευόμενη  περιοχή της Ροδόπης, στην καρδιά της Χαϊντούς.

2η Εκπαιδευτική  – Ορειβατική κατασκήνωση από 1 έως τις 10 Αυγούστου

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις αποσκευές τους γεμάτες όμορφες αναμνήσεις, με νέες φιλίες και γνώσεις  που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον, οι μικροί κατασκηνωτές καθώς και οι συνοδοί τους αποχώρησαν συγκινημένοι από την 1η εκπαιδευτική ορειβατική κατασκήνωση.

Ωστόσο, όσα παιδιά και έφηβοι, ηλικίας 9-16 ετών επιθυμούν να γευτούν παρόμοιες εμπειρίες, αγαπούν το βουνό και θέλουν να ζήσουν ένα αξέχαστο δεκαήμερο ξεγνοιασιάς στην κατάφυτη Ροδόπη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην 2η Εκπαιδευτική – Ορειβατική κατασκήνωση που θα πραγματοποιηθεί από την 1 έως τις 10 Αυγούστου 2009 στο Δασικό χωριό Ερύμανθου, στον Ν. Ξάνθης.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε εγκαίρως στο τηλ: 6944425312.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@xan.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο δεύτερος διωγμός του Μάνου Χατζιδάκι…

Μία πρόταση του π …