Μονιμοποιείται το πάγιο των 10 ευρω

0

Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι της αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΞ (13/11) μεταξύ Τσέπελη και Μελισσόπουλου, με αφορμή το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Τσέπελης πρότεινε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία να διατηρηθεί κατά το ήμισυ (10 ευρώ ετησίως) το ετήσιο πάγιο των 20 ευρώ ( που είχε αποφασιστεί για ένα έτος από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και από το Δημοτικό συμβούλιο),  προκειμένου όπως ισχυρίστηκε στη συνεδρίαση να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ τα δύο επόμενα χρόνια. Εκ διαμέτρου αντίθετος με την πρόταση αυτή την οποία καταψήφισε ήταν ο κ. Μελισσόπουλος ο οποίος και τόνισε ότι ο πρόεδρος και ο δήμαρχος αθετούν την υπόσχεσή τους κατά παράβαση και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι το «χαράτσι» – όπως το χαρακτήρισε των 20 ευρώ το μειώνουν σε 10 και προτίθενται να το μονιμοποιήσουν.

Μονιμοποιείται το πάγιο των 10 ευρω στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΞ

Τάδε έφη ο Σάββας Μελισσόπουλος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ για το 9ο θέμα που αφορούσε την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης: «Η πρόταση για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΞ που τίθεται προς ψήφιση από τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ επιβεβαιώνει τις δικές μας αρχικές προβλέψεις ότι το περσινό «χαράτσι» που επιβλήθηκε στους καταναλωτές ουσιαστικά δεν αποσύρεται όπως είχε υποσχεθεί τόσο ο κ Πρόεδρος, όσο και ο κ. Δήμαρχος Ξάνθης αλλά ένα μέρος του επανέρχεται για να γίνει μόνιμο.

Επίσης γνωρίζουμε όλοι ότι αυτό είναι μόνο η αρχή διότι θα υπάρξουν ίσως στα μέσα της χρονιάς και μεγαλύτερες οικονομικές ανάγκες οι οποίες θα προκύψουν εξαιτίας των τοκοχρεολυσίων που θα πρέπει να καταβληθούν από τη ΔΕΥΑΞ για το νέο δάνειο το οποίο θα συνάψει και με το οποίο θα καταβληθεί η ίδια συμμετοχή για εγκεκριμένα έργα του ΕΣΠΑ.

Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους τους συμπολίτες μας δηλώνουμε ότι διαφωνούμε απόλυτα με οποιαδήποτε αύξηση τιμολογίων της ΔΕΥΑΞ τη στιγμή μάλιστα που αυτή δεν έχει να κάνει με έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό εξυγίανσης της επιχείρησης, αλλά με μια αποσπασματική αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος που παρουσιάζεται μπροστά μας και που φυσικά δε συνδυάζεται με μια γενναία και αναγκαία περιστολή των δαπανών και των εξόδων της ΔΕΥΑΞ».

Τσέπελης: «Καλύτερα πάγιο παρά αύξηση της τιμής του νερού»

Ο κ. Τσέπελης μιλώντας στο «Ε» υπεραμύνθηκε της πρότασής του τονίζοντας ότι ήταν επιβεβλημένη η διατήρηση στο ήμισυ του παγίου καθώς  – όπως είπε – πρέπει να καλυφθεί η λειτουργία του νέου βιολογικού που στοιχίζει 60.000 – 70.000 ευρώ και επιλέχτηκε αυτή η λύση που άλλωστε είναι …ένας καφές ανά τετράμηνο παρά να υπάρχει αύξηση στην τιμή της μονάδας και να υπάρχει μείωση στην κατανάλωση! Εξάλλου – όπως είπε – δεν θα υπάρξει τιμολογιακή αύξηση για δύο χρόνια παρότι έχουν αυξηθεί κατά 5% οι μισθοί των υπαλλήλων. Τέλος σημείωσε ότι η ΔΕΥΑΞ έχει φτηνότερο πάγιο από πολλές πόλεις της Βορείου Ελλάδας.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νεκρή τριμελής οικογένεια Βουλγάρων  

Τρεις νεκροί είν^…