Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Φορολογικός και ασφαλιστικός…στεναγμός των μικρομεσαίων

Φορολογικός και ασφαλιστικός…στεναγμός των μικρομεσαίων

0

Τον τρόπο αντίδρασης τους στην λαίλαπα των νέων φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης που τους καταργεί το αφορολόγητο και τους επιβάλλει «χαράτσι» 1050 ευρώ ανά κεφαλή και επιχείρηση καθώς και το ασφαλιστικό τους που ορίζεται από την οικονομική δυσανεξία του ταμείου του ΟΑΕΕ συζήτησαν στην Ξάνθη οι συνδικαλιστικές κεφαλές της ΓΣΒΕΕ και της ΟΕΒΕ Ξάνθης, με αφορμή την κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΓΕΣΕΒΕ για τις 13 Οκτωβρίου.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στις 21 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» τις 7.30 το απόγευμα, η ΓΣΕΒΕ εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρό της κ. Παπαργύρη Ιωάννη, το γ. γραμματέα κ. Σκορίνη Νίκο, το μέλος του προεδρείου κ. Χιώνη Γεράσιμο, ενώ η ΟΕΒΕ Ξάνθης από τον πρόεδρό της κ. Τσιακίρογλου Σωτήρη καθώς και τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Αναλύθηκαν εκτενώς όλα τα υφιστάμενα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και τα μελλούμενα που αναμένεται να επιφέρει το φορολογικό νομοσχέδιο και έγινε λόγος για μεθοδευμένη σπίλωση και δυσφήμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα τονίστηκε ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί οδηγεί σε αφανισμό την μικρομεσαία επιχείρηση καθώς την φορολογεί από 16 – 39% ενώ τις μεγάλες επιχειρήσεις (συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών με τα τεράστια κέρδη) μόνο κατά 25%, σε μια περίοδο μάλιστα που δέχεται την επίθεση από τις πολυεθνικές. Επίσης τονίστηκε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση που είναι ο κορμός της ελληνικής οικονομίας είναι 6η στην Ευρώπη στην καταβολή φόρων, ωστόσο η κυβέρνηση της επέβαλλε και έναν ακόμη!
Αναφορικά με το ασφαλιστικό, αίτημα της ΓΣΕΒΕ είναι να χρηματοδοτηθεί το ταμείο ΟΑΕΕ με το 0,6% (όπως το 1% το ΙΚΑ)του προϋπολογισμού προκειμένου να ορθοποδήσει, γιατί αν αφεθεί στην μοίρα του σύντομα δεν θα έχει να πληρώσει συντάξεις! Επίσης έγινε πολύ συζήτηση για το θέμα της αύξησης των εισφορών των επαγγελματιών και της μείωσης των συντάξεων που αποτελεί άλλο ένα πρόβλημα. Όλα αυτά αποφασίστηκε να αντιμετωπιστούν δυναμικά με την κινητοποίηση της 13ης Οκτωβρίου αλλά και με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Για το σκοπό αυτό ο κ. Τσιακίρογλου θα έχει τις προσεχείς μέρες συνάντηση με τους προέδρους των σωματείων που συναποτελούν την ΟΕΒΕΕ Ξάνθης για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στα 18 δεν είναι πολύ νωρίς»

Στον χώρο της ΕΠΑ.&#…