Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Ένας χαρισματικός άνθρωπος, με περίσσευμα ψυχής!

Ένας χαρισματικός άνθρωπος, με περίσσευμα ψυχής!

0

Έχασε τη μάχη με τη ζωή χθες το πρωί ο Σταύρος Χαλιορής, ιδρυτής της εταιρείας «Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ» που εδρεύει στο Μαγικό Ξάνθης. Όσοι γνώρισαν το Σταύρο Χαλιορή μιλούν για έναν άνθρωπο με περίσσευμα ψυχής που δεν έπαψε ποτέ να δείχνει εμπράκτως το κοινωνικό του πρόσωπο. Οι συνεργάτες του όλα αυτά τα χρόνια θα τον θυμούνται ως έναν εμπνευσμένο και χαρισματικό άνθρωπο με τόλμη, σωφροσύνη και ρεαλισμό.
Ο Σταύρος Χαλιορής, γόνος εμπορικής οικογένειας από τη Χίο, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 8 Οκτωβρίου 1931. Συνεχίζοντας την εμπορική παράδοση της οικογένειάς του, ο Σταύρος Χαλιορής ασχολήθηκε με το εμπόριο μπαχαρικών, μαστίχας και χημικών προϊόντων.
Παντρεμένος με τη Χαρίκλεια Κομνηνού από το1962 απόκτησε δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και την Ευφημία, οι οποίοι του χάρισαν τέσσερα εγγόνια.
Το 1964 με την αναγκαστική μετοικεσία ο Σταύρος Χαλιορής εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου έκανε μία νέα αρχή με την ενασχόληση του στις οικοδομικές επιχειρήσεις και στην ανάπτυξη ακινήτων
Το 1977 ίδρυσε την εταιρεία Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ στο Μαγικό του Νομού Ξάνθης. Ταυτίζοντας την ανάπτυξη με την εξωστρέφεια ο Σταύρος Χαλιορής έβαλε τα θεμέλια για μία εταιρεία με διεθνή προσανατολισμό και δημιούργησε μία ομάδα ανθρώπων στους οποίους μεταλαμπάδευσε το όραμά του, τις δικές του αρχές και αξίες στις οποίες η εταιρεία βασίστηκε για να εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο πολυεθνικό Όμιλο στον τομέα του. Με αυτές τις αρχές και τις αξίες η εταιρεία συνεχίζει να πορεύεται με συνέπεια μέχρι σήμερα.
Η κηδεία του Σταύρου Χαλιορή θα τελεστεί σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πεδίο άσκησης μειονοτικής πολιτικής τα δημοτικά έδρανα

Σε… σώου Μπαντάκ μ&#…