Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 ΕΜΠΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ Κάθε Τετάρτη στο Εμπρός (1)

ΕΜΠΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ Κάθε Τετάρτη στο Εμπρός (1)

0

2.000 μόνιμοι και εποχιακοί στα ΕΛ.ΤΑ
2 μόνιμοι διανομείς στην Ξάνθη

 

Εμβόλιμο:Οι νέες προσλήψεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία αφορούν διανομείς, οδηγούς, τεχνίτες και διοικητικές ειδικότητες

Εμβόλιμο:Προωθείται από τα ΕΛ.ΤΑ. η προκήρυξη για 1.000 μόνιμες θέσεις και αναμένεται ο διαγωνισμός για 1.000 εποχικούς

Διαγωνισμό για 1.000 μόνιμες θέσεις ετοιμάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ενώ ακόμη 1.000 εποχικοί υπάλληλοι πρόκειται να προσληφθούν στον φορέα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη, ενέκρινε το σχέδιο πρόσληψης περίπου 1.000 υπαλλήλων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα, που θα εργαστούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Αρχικά η προκήρυξη αφορούσε μόνο 450 νέους υπαλλήλους, όμως οι αυξημένες ανάγκες του φορέα σε προσωπικό «ανέβασαν» τον αριθμό των νέων υπαλλήλων στους 1.000.
Οι εποχικοί
Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί ο διαγωνισμός των ΕΛΤΑ για 1.000 θέσεις εποχικών υπαλλήλων (8μηνης απασχόλησης) στην Αθήνα, στο Κρυονέρι (κέντρο Διανομής), στο Αεροδρόμιο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι ειδικότητες των εποχικών υπαλλήλων είναι κυρίως Διανομείς, Υπάλληλοι Θυρίδων Συναλλαγής και Οδηγοί, όλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα στην Αθήνα θα προσληφθούν 484 υπάλληλοι (321 Διανομείς, 158 Υπάλληλοι Εσωτ. Εκμετάλλευσης και 5 Οδηγοί), στο Κρυονέρι 96 υπάλληλοι (30 Διανομείς, 18 Υπάλληλοι Εσωτ. Εκμετάλλευσης και 48 Οδηγοί), στο «Ελ. Βενιζέλος» 30 υπάλληλοι, ενώ από 30 υπαλλήλους και των τριών ειδικοτήτων αναμένεται να ζητήσει η κάθε περιφέρεια της χώρας.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων θα διαρκέσουν ένα δεκαήμερο και θα ξεκινήσουν την επομένη της δημοσίευσης του διαγωνισμού στον Τύπο.
Όριο ηλικίας θα προβλέπεται για τους διανομείς των ΕΛ.ΤΑ. στην υπό έκδοση προκήρυξη
Οι ειδικότητες και τα προσόντα των υποψηφίων
Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με το άρθρο 17 του Νόμου 3429/2005 και αφορούν κυρίως τις ειδικότητες: ΠΕ Μηχανολόγων, ΠΕ Διοικητικών, ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Πληροφορικής (Hanware), ΠΕ Πληροφορικής (Softwar), ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕ Λογιστών, ΤΕ Γραφιστών, ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνιτών (Ηλεκτρολόγων, Υδραυλικών κ.ά.) και ΥΕ Διαμετακομιστών. Απαραίτητη προϋπόθεση για τις διοικητικές θέσεις (πλην Διανομέων και Οδηγών) είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς και η γνώση χειρισμού Η/Υ. Για τις περισσότερες θέσεις η εμπειρία θα θεωρηθεί ως ένα επιπλέον προσόν (γεγονός που δίνει ένα μικρό προβάδισμα σε όσους έχουν δουλέψει με σύμβαση στα ΕΛΤΑ τα προηγούμενα χρόνια), ενώ για τις θέσεις στην περιφέρεια θα μετρήσει και το κριτήριο της εντοπιότητας. Τέλος, για τις θέσεις των Διανομέων θα υπάρχει όριο ηλικίας το 40ό έτος, ενώ για τους Οδηγούς θα απαιτείται επαγγελματική άδεια οδήγησης, ενώ θα υπάρχει μια πριμοδότηση όσων διαθέτουν τίτλο ΙΕΚ Εκπαιδευτών Οδηγών. Ο διαγωνισμός των ΕΛΤΑ υπολογίζεται να βγει «στον αέρα» πριν από το Πάσχα και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς η πλειονότητα των θέσεων θα είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν θα απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα ή τίτλοι σπουδών.
Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για δοκιμαστική περίοδο μέχρι 7 μηνών και στη συνέχεια αφού αξιολογηθεί από δύο προϊστάμενους του θα υπογράψει σύμβαση αορίστου χρόνου (ΦΕΚ 240/14-2-2008 Τεύχος Β’).
Στην Ξάνθη θα προσληφθούν 2 διανομείς πλήρους απασχόλησης
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από 25 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου στην Μονάδα Διανομής Ξάνθης (Λεωφ. Στρατού 82, τηλ. 25410 – 20645.

 

Στα συρτάρια 1.771 ειδικές θέσεις του νόμου 2643/98

4 θέσεις του Ν. 2643/98 για προστατευόμενα άτομα στην Ξάνθη

Εμβόλιμο: Από το 2005 παραμένουν «παγωμένες» στον ΟΑΕΔ οι θέσεις για άτομα με αναπηρίες, τρίτεκνους και πολύτεκνους

Από τα συρτάρια του Υπουργείου Απασχόλησης, όπου στοιβάζονταν τα τρία τελευταία χρόνια, πρόκειται να βγουν σύντομα για να προκηρυχθούν οι 1.771 θέσεις του Νόμου 2643/1998, που «κρατήθηκαν» από τους διαγωνισμούς του Δημοσίου για να τοποθετηθούν άτομα με ειδικές ανάγκες και συγγενείς τους α’ βαθμού, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, παιδιά αντιστασιακών και άλλα άτομα ειδικών κατηγοριών. Η προκήρυξη των θέσεων θα γίνει από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Α.Ε.Δ., που αναμένουν το «πράσινο φως» από το Υπουργείο μέσα στους επόμενους μήνες. Οι θέσεις που έχουν καταμετρήσει οι υπηρεσίες του Υπουργείου για τον δημόσιο τομέα είναι γύρω στις 1.000, παίρνοντας υπόψη μόνο όσες αντιστοιχούν σε διαγωνισμούς που έχουν ολοκληρωθεί.
Ωστόσο, το «Ε» – Εργασία» με τα πλήρη στοιχεία που διαθέτει, ανέβασε τον αριθμό των θέσεων σε 1.771, με βάση τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από τις αρχές του 2005 έως το τέλος του 2007. Μέχρι την έκδοση της προκήρυξης αναμένεται να διεξαχθούν και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί μέσω Α.Σ.Ε.Π., από τους οποίους έχουν «κρατηθεί» θέσεις του Νόμου 2643. Ο αριθμός των θέσεων του Νόμου 2643/1998 που «κρατούνταν» κάθε χρόνο, από τις αρχές του 2005, έχει ως εξής: 2005: 225 θέσεις 2006: 766 θέσεις και 2007:680 θέσεις. Οι θέσεις αφορούν 557 υπαλλήλους κατηγορίας ΑμΕΑ, 162 υπαλλήλους κατηγορίας Αναπήρων Πολέμου και τέκνων τους, 221 κατηγορίας Έμμεσης ΑμΕΑ, 368 Πολύτεκνους και 275 Τρίτεκνους.
Οι παραπάνω θέσεις κατανέμονται σε 296 φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ειδικότερα, πρόκειται για 118 Δήμους, Παιδικούς Σταθμούς και άλλες δημοτικές Επιχειρήσεις, για 52 Νοσηλευτικά Ιδρύματα, 54 Νομαρχίες και 22 Ταμεία. Επίσης, θέσεις για υπαλλήλους ειδικών κατηγοριών έχουν καθοριστεί στους διαγωνισμούς έντεκα Υπουργείων, δώδεκα Περιφερειών, έξι Γενικών Γραμματειών, δύο Πανεπιστημίων, Επιμελητηρίων και Ανεξάρτητων Αρχών και στους διαγωνισμούς του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ε.Κ.Α.Β., του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, του Εθνικού Τυπογραφείου και στους διαγωνισμούς Υποθηκοφυλακείων.
Ας επισημάνουμε, επίσης, ότι-κατά τη διάρκεια των τριών ετών από την προηγούμενη προκήρυξη, κάποιοι φορείς προχώρησαν στην προκήρυξη δεύτερου ή και τρίτου διαγωνισμού, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι θέσεις του Νόμου 2643 που τους «αναλογούν». Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια Νοσοκομεία σε Αθήνα και Περιφέρεια, τους Δήμους Γαλατσίου,• Γέρακα, Κερκυραίων και Νέας Ιωνίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης -κυρίως για τις Δικαστικές Υπηρεσίες και τα Καταστήματα Κράτησης-, τον Οργανισμό Ασφάλισης Προσωπικού Δ.Ε.Η. και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Το… «π&

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στα 18 δεν είναι πολύ νωρίς»

Στον χώρο της ΕΠΑ.&#…