Καλοφωτισμένα! Ώρα για μάθημα!

0

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008: Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με την τελετή του Αγιασμού σ’ όλα τα σχολεία της χώρας. Σύσσωμη η θρησκευτική και πολιτειακή ηγεσία του νομού μας στάθηκε στο πλάι των μαθητών και των δασκάλων, δίνοντας το μήνυμα: Προτεραιότητά μας τα παιδιά και η παιδεία!
Ώρα 10.30 το πρωί: Τελετή Αγιασμού στο 1ο Γενικό Λύκειο στη Χρύσα.
Ο Αγιασμός τελέστηκε από τον σεβασμιώτατο κ.κ. Παντελήμονα και παρέστησαν ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης, ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, ο αστυνομικός Διευθυντής κ. Μητσέλος και η εκπαιδευτική κοινότητα του Λυκείου καθηγητές και μαθητές.
Κλειστό Γυμναστήριο ζητά το 1ο Λύκειο
Ομοβροντία ευχών για καλή σχολική χρονιά και προτροπών να αδράξουν την ευκαιρία της γνώσης δέχτηκαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου από τον σεβασμιώτατο και τους πολιτικούς άρχοντες που για μια ακόμη φορά εξέφρασαν το αμέριστο ενδιαφέρον τους για τον εκπαιδευτικό χώρο που δεν εξαντλείται σε ευχές αλλά μεταφράζεται σε έργα υποδομής, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης κάλυψη του νομού σε σχολική στέγη και παράλληλα αναβαθμίζεται συνεχώς κτιριακά αυτή. Αυτό το νόημα είχε και η κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του νομάρχη και του δημάρχου με τους καθηγητές και τη Σχολική Επιτροπή μετά το πέρας του Αγιασμού. Όπως πληροφορηθήκαμε η Σχολική επιτροπή υπό την κα Ανδρέου έθεσε αίτημα προς τον Νομάρχη Ξάνθης την κατασκευή ενός κλειστού γυμναστηρίου και έτυχε ευήκοων ώτων, γεγονός που σημαίνει ότι δρομολογείται.
Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας
Το μήνυμα του υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδης διάβασε στους μαθητές, ο Διευθυντής του 1ου Λυκείου κ. Καζακίδης. Ο υπουργός αναφέρεται στις καινοτομίες της φετινής χρονιάς και εύχεται στους μαθητές εποικοδομητική χρονιά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους γονείς ότι στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση της παιδείας και η εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας
Ε. Στυλιανίδης, υπουργός Παιδείας
«Ξεκινά μια νέα σχολική χρονιά με νέα αυτοπεποίθηση και με νέα νοοτροπία. Αφήνουμε πίσω προβλήματα που ταλάνιζαν επί δεκαετίες το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Φέτος για πρώτη φορά τα βιβλία περιμένουν τους μαθητές στα σχολεία και όχι το αντίθετο! Φέτος για πρώτη φορά η κάλυψη των λειτουργικών κενών των δασκάλων και καθηγητών ολοκληρώθηκε έγκαιρα και τα σχολεία μπορούν να λειτουργούν από την πρώτη μέρα. Φέτος για πρώτη φορά η επιμόρφωση με 7.200 νεοδιόριστους καθηγητές και 5000 αναπληρωτές ολοκληρώθηκε πριν τον αγιασμό!
Φέτος για πρώτη φορά δημιουργείται υποχρεωτικό νηπιαγωγείο και αναβαθμίζεται ο θεσμός των ολοήμερων. 1.200 νέες σχολικές μονάδες κατασκευάζονται σ’ όλη τη χώρα και το υπουργέιο καταθέτει ένα σύγχρονο νομοσχέδιο που αφορά την Ειδική αγωγή και διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα. Βέβαια το αντίθετο του καλού είναι το καλύτερο. Εμείς εντείνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να σταθούμε απόλυτα αρωγοί στην προσπάθεια που θα κάνουν οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί για να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επενδύουμε στη νέα γενιά, επενδύουμε στην εκπαίδευση. Πιστεύουμε ότι όλα είναι θέμα Παιδείας»!

Μαριάννα
Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αργούν αλλά…έρχονται

Με κανονικούς ρυ_…