Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Τέλος οι εκπτώσεις…καιρός για προσφορές!

Τέλος οι εκπτώσεις…καιρός για προσφορές!

0

Η περίοδος των εκπτώσεων λειτουργεί ως διπλού χαρακτήρα αιτιατό:  Αφ’ ενός παρέχοντας ευκαιρία στους ελεύθερους επαγγελματίες να κερδίσουν τον χαμένο τζίρο που είχαν στην προεκπτωσιακή εποχή και να πουλήσουν τα εμπορεύματα εποχής, ιδιαίτερα σε υπόδηση  – ένδυση που κινδυνεύουν να μείνουν απόθεμα λόγω του πρόσκαιρου χαρακτήρα της μόδας αλλά και παρέχει μια ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους σε τιμές προσιτές, ιδιαίτερα σε μια εποχή που κυριαρχεί η ακρίβεια και τα στοιχεία δείχνουν ολοένα και συρρικνούμενη την καταναλωτική δυνατότητα του μέσου πολίτη, απόρροια της ακρίβειας και της αναντιστοιχίας της με την αύξηση των μισθών και των συντάξεων καθώς και της δημιουργίας μια τάξης νεόπτωχων  – τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 20% των πολιτών διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ικανοποιημένοι οι καταστηματάρχες της πόλης μας

Τώρα που έπεσε η αυλαία των εκπτώσεων  – φέτος διήρκησαν από 20 Ιανουαρίου  – 28 Φεβρουαρίου για πρώτη φορά – αρκετά ευχαριστημένοι δηλώνουν  οι επαγγελματίες της πόλης μας όπως μας διαβεβαιώνει ο εκπρόσωπός τους, πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου που σημειώνει ότι η αγορά κινήθηκε σε καλά επίπεδα ιδιαίτερα στα καταστήματα ένδυσης – υπόδησης, που απευθύνονται στους μεγάλους τα οποία έχουν και μεγαλύτερο επιχειρηματικό ρίσκο λόγω μόδας αφού στην προεκπτωσιακή περίοδο δίνεται βαρύτητα στα παιδικά ήδη, ενώ οι ανάγκες των μεγάλων… περιμένουν τις εκπτώσεις!

Ο θεσμός των εκπτώσεων καλά κρατεί…

Επίσης ο κ. Τσιακίρογλου διαπιστώνει ότι ο μέτρο της επιμήκυνσης των εκπτώσεων από τις 8 Γενάρη είναι σωστό και απέδωσε καθώς μέχρι τις 20 Γενάρη που άρχισαν φέτος ήταν μια νεκρή περίοδος και η πλειονότητα των καταστηματαρχών έκανε προσφορές ή εσωτερικές εκπτώσεις: «Η βούληση των καταστηματαρχών είναι αυτή που καθορίζει τους κανόνες της αγοράς. Και υπό το βάρος των απαιτήσεων οι εκπτώσεις θα ξεκινούν μετά των Φώτων και αντίστοιχα το καλοκαίρι που θα είναι μεγαλύτερη η εκπτωτική περίοδος».

Οι φετινές εκπτώσεις κυμάνθηκαν από 20% έως 50 και σε πολλές περιπτώσεις 70% και απευθύνθηκαν σε πολλά πορτοφόλια

Μετά τις εκπτώσεις επαφίεται στον καταστηματάρχη να κάνει προσφορές μαζί με τα ανοιξιάτικα αν και πολλοί δεν  θέλουν να λειτουργήσει αυτό το μέτρο γιατί έτσι …καλομαθαίνουν τους καταναλωτές και φοβούνται ότι δεν θα προβαίνουν σε αγορές χωρίς έκπτωση ή προσφορά.

Όμως όλα είναι συνάρτηση με την καταναλωτική δυνατότητα των καταναλωτών η οποία περνά δύσκολες μέρες…

Το ωράριο της Παρασκευής

Πολύ θέμα έγινε με αφορμή την πρόταση της Ομοσπονδίας για λειτουργία της αγοράς της Ξάνθης το απόγευμα της Παρασκευής. ΄Ένα ωράριο που εφαρμόζεται σε πολλές πόλεις κα μέχρι στιγμής δεν υιοθετήθηκε από τους Ξανθιώτες επαγγελματίες. Ο κ. Τσιακίρογλου διατείνεται ότι ολοένα και κερδίζει έδαφος και έχει την πεποίθηση ότι σταδιακά θα υιοθετηθεί καθώς δημιουργεί μια ισορροπία και διευκολύνει τους καταναλωτές αλλά και δίνει στους καταστηματάρχες τη δυνατότητα ν’ αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το ασφαλιστικό θα κριθεί στους δρόμους!

Crash test για την κυβέρνη…