Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Η Θρακιώτικη εταιρεία ΑΛΣΑΜΑΡ «ανοίγει τα φτερά της» στις διεθνείς αγορές

Η Θρακιώτικη εταιρεία ΑΛΣΑΜΑΡ «ανοίγει τα φτερά της» στις διεθνείς αγορές

0

Επιτυχημένο παράδειγμα επιχειρηματικής δράσης με ανοιχτούς ορίζοντες και μεγάλες προοπτικές αποτελεί η εταιρεία ΑΛΣΑΜΑΡ ΑΒΕΕ και ο ιδρυτής και πρόεδρός της κ. Αλή Μουμίνογλου.  Σε μια εποχή που έχουν ανοίξει νέες αγορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και στην Ασία, όπως Κίνας, Ινδίας, διανοίγεται …πεδίο δράσης λαμπρό για τους επιχειρηματίες που επιδιώκουν την διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους κλείνοντας συνεργασίες με νέες ανερχόμενες και πολλά υποσχόμενες αγορές. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η συνεργασία της εταιρείας ΑΛΣΑΜΑΡ με ινδούς επιχειρηματίες για την διάθεση 10 κοντέϊνερ με μάρμαρα από την Καβάλα και τη Θάσο. Ο κ. Μουμίνογλου συμμετείχε στην αποστολή μαζί με άλλους επιχειρηματίες κατά την επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη στο Νέο Δελχί από τις 7 – 12 Φεβρουαρίου και έτσι επισφραγίστηκε η συμφωνία με ινδό επιχειρηματία που έχει μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ινδία. Μάλιστα ο ινδός επιχειρηματίας θα επισκεφτεί την εταιρεία ΑΛΣΑΜΑΡ σύντομα ώστε να παγιωθεί και να διευρυνθεί η συνεργασία. Ένα φωτεινό παράδειγμα μιας θρακιώτικης επιχείρησης που «ανοίγει τα φτερά της» και αποτελεί πρότυπο για όλες τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Το προφίλ της εταιρείας ΑΛΣΑΜΑΡ

Η εταιρία συστάθηκε το έτος 1993 με έδρα το Πετροχώρι Ξάνθης και δραστηριοποιείται κυρίως στην επεξεργασία και εμπορία μαρμάρου. Κατέχει μια σημαντική θέση στην αγορά του νομού Ξάνθης από οικονομική άποψη, αλλά και στην εν γένει αγορά του μαρμάρου λόγω ανάπτυξης δυναμικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων γεγονός που εκτιμήθηκε τόσον από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, η οποία της απένειμε έπαινο, όσο και από την πολιτική ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου μετά από πρόσκληση του οποίου η εταιρία συμμετείχε στις εμπορικές αποστολές των ταξιδιών του πρωθυπουργού στην Κίνα και στην Ουκρανία, στην εμπορική αποστολή του κ. Χριστοδουλάκη στην Άγκυρα, όπου μετείχε και στην υπογραφή του πρωτοκόλλου άρσης της διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, καθώς και στις αποστολές των ταξιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλου στο Αρζεμπαιτζάν και την Βουλγαρία, ο οποίος συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Η εταιρία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις παγκόσμιες εξελίξεις στον τομέα του μαρμάρου και προωθεί την επιχειρηματική της προβολή γι’ αυτό και συμμετέχει στις διεθνείς εκδηλώσεις και ιδία συμμετείχε στην επιχειρηματική αποστολή στην Ρουμανία με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, καθώς και στην διεθνή έκθεση μαρμάρων του Κιέβου, όπου ήταν η μοναδική ελληνική βιομηχανική παρουσία. Επίσης μετείχε στις διεθνείς εκθέσεις μαρμάρου Μαδρίτης, Βερόνας, Νυρεμβέργης και Σμύρνης καθώς και σε όλες τις εν Ελλάδι εκθέσεις μαρμάρου.

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας

Σε ότι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό η εταιρία στην ουσία είναι οικογενειακή. Διοικείται από  τον κ. Αλή Μουμινογλου ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ο οποίος είναι πτυχιούχος του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, της σχολής μηχανολόγων ηλεκτρολόγων,  την σύζυγο του κα Τζανάν Μουμινογλου ως Αντιπρόεδρο, ιατρό, πτυχιούχο της ιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης και τα παιδιά του Αρζού Μουμίνογλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου φοιτήτρια στο πτυχίο της σχολής Εφηρμοσμένης Πληροφορικής  του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Μουράτ Μουμίνογλου φοιτητή της σχολής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εταιρεία απασχολεί 25 άτομα.

Δράσεις – εξαγωγές

Την πρώτη ύλη κυρίως η εταιρία την προμηθεύεται από την Ελλάδα κυρίως από τα λατομεία της Θάσου, Καβάλας, Βώλακα Δράμας, Πύργων Δράμας, Στενωπού Καβάλας, Νέστου Καβάλας και όταν δεν επαρκεί η παραγωγή των λατομείων ή υπάρχει ζήτηση από άλλα είδη μαρμάρων τα εισάγει από Τουρκία, Ινδία, Αίγυπτο, Βουλγαρία και FYROM.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας εξάγεται στην Σαουδική Αραβία, Λίβανο, Παλαιστίνη, Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Τουρκενιστάν, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και τελευταίως προς το Ιράκ και άλλες χώρες.

Επίσης η εταιρία αναζητά συνεχώς αγορές και συνεργάζεται με διάφορες ομοειδείς  εταιρίες στην Τουρκία, στο Τουρκμενιστάν, στο Αζερμπαϊτζάν και στην Ιταλία με εκατέρωθεν μεταφορές μαρμάρου και βάμβακος, καθώς τελευταία και με την Αίγυπτο.

Επενδύσεις

Προς τον σκοπό αυτό η εταιρία υλοποίησε τέσσερα αναπτυξιακά-επενδυτικά προγράμματα που αφορούν κτιριακά, μηχανολογικό εξοπλισμό, μηχανοργάνωση και συστήματα επικοινωνίας ύψους 513.573 ευρώ μέσω του αναπτυξιακού ν. 1892/90, 363.666 ευρώ μέσω των επιχειρηματικών προγραμμάτων ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, 174.045 και 194.000 ευρώ μέσω ΠΕΠ του Γ’ ΚΠΣ και σήμερα υλοποιεί ακόμη ένα επενδυτικό πρόγραμμα μηχανολογικού εξοπλισμού 350.000 ευρώ μεταποίησης μέτρο 2.5 των ΠΕΠ του Γ’ ΚΠΣ. Ακόμη στο επιχειρηματικό πλάνο της επιχείρησης είναι η υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος επενδύσεων σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών από το ΠΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ποσού 100.000 ευρώ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογή προέδρου και άλλων μελών

Επίσημη πρώτη του νέου δημοτικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2007 ημέρ…