Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλες ο Καπζά Μουζαφέρ

Ετοιμάζει βαλίτσες για Βρυξέλες ο Καπζά Μουζαφέρ

0

Αρχίζει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τις Βρυξέλες, ο κ. Καπζά Μουζαφέρ, καθώς είναι πολύ πιθανό να καταλάβει μία από τις ευρωέδρες που αδειάζουν! Ο κ. Καπζά είναι εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης του ονόματός του που θα πραγματοποιηθεί μετά την ορκωμοσία των βουλευτών.
Αλλαγές στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ
Ως γνωστόν οι εθνικές εκλογές και η σύσταση των ψηφοδελτίων είχαν αντίκτυπο στις έδρες στην Ευρωβουλή, καθώς ευρωβουλευτές, όπως ο γνωστός από τον προσυνεδριακό διάλογο του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας, κ. Πάνος Μπεγλίτης ήταν υποψήφιος και εκλέχθηκε στην Κορινθία, η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εκλέχτηκε στη Β’ Αθηνών και ο κ. Νίκος Σηφουνάκης στη Λέσβο, αλλά και ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ κ. Κώστας Καρτάλης. Το «σενάριο «έπαιζε» από τον Ιούνιο και το «Ε» είχε αναφερθεί με ρεπορτάζ του (4/6/2007) στο θέμα. Οι προαναφερόμενοι εκλέχτηκαν και οι επόμενοι της λίστας είναι η κα Μαριλένα Κοππά, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μποτόπουλος και η κα Άννυ Ποδηματά οι οποίοι θα κληθούν να καταλάβουν τις ευρωέδρες. Υπάρχει μία εκκρεμότητα όμως με την κα Ποδηματά η οποία προηγείται στη λίστα. Σημειώνεται ότι ο κ. Καπζά είναι 13ος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» 2 – 3/6/2007 η κα Ποδηματά υπάρχει πιθανότητα να μην δεχτεί τη θέση καθώς είναι μητέρα μικρού παιδιού. Οπότε ανοίγει ο δρόμος του κ. Καπζά για τις Βρυξέλες. Ο ίδιος δηλώνει χαρούμενος γι’ αυτή την εξέλιξη αν τελικά ευοδωθεί και πανέτοιμος για ένα ευρωπαϊκό ρόλο.
Η μεγάλη ανατροπή στην Ξάνθη προήλθε από την μειονότητα
Παράλληλα δεν παραβλέπει το γεγονός ότι το κόμμα του περνάει μία δύσκολη περίοδο καθώς βγαίνει λαβωμένο από μια εκλογική αναμέτρηση όμως αισιοδοξεί ότι θα βρει το δρόμο της ανασυγκρότησής του μέσα από τις διαδικασίες ανάδειξης μιας ισχυρής ηγεσίας που θα διασφαλίζει την ενότητα του χώρου και θα αντιτάξει απέναντι σε μια κυβέρνηση ισχνής πλειοψηφίας τα προτάγματα της ελληνικής κοινωνίας, θα μπορέσει να τα εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο, θα θέσει προτάσεις για τα καίρια προβλήματα και θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές για τις οποίες εκτιμά ότι θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Αναφορικά για τις ευθύνες της ήττας ο κ. Καπζά σημειώνει ότι αντικειμενικά έχει ευθύνες ο πρόεδρος αλλά και όλα τα στελέχη και ότι εκεί που χωλαίνει το ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν έπεισε ότι μπορεί να εφαρμόσει μια κοινωνική πολιτική.
Σ’ ότι αφορά στο αποτέλεσμα της Ξάνθης τονίζει ότι το θεωρούσε αναμενόμενο όχι όμως σε τέτοιο ποσοστό. Εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ αύξησε γενικά το ποσοστό του αλλά ότι αυτή η ανατροπή προήλθε από την μειονότητα.
Παράλληλα καταδικάζει ενέργειες και ύβρεις απ’ όπου κι αν προέρχονται αναφερόμενος στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, τονίζοντας ότι δυναμιτίζουν το κλίμα της αρμονικής συμβίωση που επί χρόνια έχουμε κατακτήσει χριστιανοί και μουσουλμάνοι στη Θράκη.
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λίγοι μεν, περισσότεροι δε, οι επισκέπτες του Ιουλίου

Ελαφρά αύξηση τη`…