Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Έργα επέκτασης μπροστά από τη Στέγη Γραμμάτων

Έργα επέκτασης μπροστά από τη Στέγη Γραμμάτων

0

Η επέκταση της διπλής κατεύθυνσης οδού Σ. Βλαχοπούλου πραγματοποιείται από το Δήμο Ξάνθης. Η διαμόρφωση της οδού που ξεκίνησε στο σημείο μπροστά από τη Στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, βάσει σχεδιασμού θα καταλήξει στην οδό Ηρώων.

Ο Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών και Έργων Δήμου Ξάνθης κ. Τερζόγλου μας αναφέρει: «τα έργα διαμόρφωσης που ξεκίνησαν στην οδό Σ. Βλαχοπούλου, αφορούν στην επέκταση της οδού που θα καταλήξουν στην οδό Ηρώων. Η νησίδα που υπάρχει μπροστά στη Στέγη θα ‘μεταφερθεί’ και θα γίνει νησίδα και στο κομμάτι μπροστά από τη Δημοτική Αγορά. Έτσι η οδός Σ. Βλαχοπούλου θα γίνει ένας κάθετος άξονας που θα κατευθύνει την κίνηση όταν, μετά την ενοποίηση των πλατειών, θα κλείσει η οδός Μ. Βόγδου».

Όπως μας ενημερώνει ο κ. Τερζόγλου, το κομμάτι μέχρι τη Δημοτική Αγορά θα ολοκληρωθεί τώρα ενώ το υπόλοιπο, μέχρι την οδό Ηρώων, θα εξαρτηθεί από τα οικονομικά για τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί. Ο γενικός σχεδιασμός πάντως, προβλέπει η διάνοιξη αυτή να λειτουργήσει σε συνδυασμό με την αντιστροφή κατεύθυνσης της Τσιμισκή, μετά την ενοποίηση των πλατειών, ως ο άξονας που θα οδηγεί από τη Σάρδεων στη Λ. Στρατού.

Σημειώνουμε ότι η οδός Βλαχοπούλου ξεκινά από τη Σάρδεων και μέχρι πρόσφατα έφθανε μέχρι την Αδριανουπόλεως. Με τη νέα διάνοιξή της θα φθάνει μέχρι την Ηρώων, βοηθώντας στην καλύτερη κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το πείραμα πέτυχε!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο απ’ τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες όσο κι απ’ τους ξανθιώ…