Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ένα μεγάλο εγχείρημα , ένα βήμα ωριμότητας για την πολιτική ζωή

Ένα μεγάλο εγχείρημα , ένα βήμα ωριμότητας για την πολιτική ζωή

0

Προεκλογική εσωκομματική περίοδο διανύει το ΠΑΣΟΚ και όσο οδεύουμε προς τις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου απ’ τις οποίες θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του Κινήματος παρά τις τρεις υποψηφιότητες το κλίμα πολώνεται επικίνδυνα τόσο που εκφράζονται φόβοι για την επόμενη μέρα! Παράλληλα όμως οι νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος δουλεύουν πυρετωδώς για να προετοιμάσουν και να προλειάνουν το έδαφος για τις εκλογές, να διασφαλίσουν την εγκυρότητά τους και γενικότερα να αντιμετωπίσουν τις όποιες στρεβλώσεις παρουσιαστούν καθώς είναι επιφορτισμένες με το έργο αυτό και η διαδικασία παρότι υπάρχει η εμπειρία του 2004, παρουσιάζει μερικές τεχνικές δυσκολίες που εντοπίζονται κυρίως στο μητρώο των μελών και των φίλων.
Γι’ αυτές τις διαδικασίες μιλά στο «Ε» ο συντονιστής της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Σωκράτης Ξυνίδης, τονίζοντας ότι προχωρούν με ομαλούς ρυθμούς και χαρακτηρίζει αυτή τη διαδικασία της άμεσης εκλογής του προέδρου του Κινήματος ένα βήμα ωριμότητας για την πολιτική ζωή και ένα μεγάλο εγχείρημα καθώς ένα κόμμα επιχειρεί και εγγυάται την εκλογική διαδικασία στο 1/10 του εκλογικού σώματος πανελλαδικά.
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι
Αυτό που προβλέπεται είναι ότι μέχρι της 1η Νοεμβρίου θα μπορούν να γράφονται στους εκλογικούς καταλόγους όσοι το επιθυμούν πηγαίνοντας είτε στα γραφεία των Δημοτικών οργανώσεων είτε στα γραφεία των νομαρχιακών επιτροπών και συμπληρώνοντας ένα έντυπο εγγραφής ως μέλος ή φίλος ανάλογα με το τι επιθυμούν. Οι κατάλογοι θα κλείσουν μέχρι την ημέρα των εκλογών για να γίνει η σχετική επεξεργασία τους και στις 11 Νοεμβρίου θα ξανανοίξουν. Συνεπώς θα μπορούν να προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι να εγγράφονται εκείνη τη στιγμή στον κατάλογο και να ψηφίζουν μόνο με την αστυνομική τους ταυτότητα και την καταβολή ενός αντιτίμου 2 ευρώ για καθένα ψηφοφόρο. Επίσης όσοι εγγράφονται την ημέρα των εκλογών θα υπογράφουν και μια υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνουν ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος, προκειμένου να διασφαλίζεται η εγκυρότητα του αποτελέσματος καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα επεξεργασίας τη δεδομένη στιγμή. Στο νομό μας θα υπάρχουν κάλπες σε κάθε έδρα δήμων, δημοτικών οργανώσεων καποδιστριακών δήμων και κοινοτήτων και αν υπάρχει ανάγκη (αποστάσεις κ.λ.π.) θα στηθούν επιπλέον κάλπες και σε άλλα σημεία προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες.
«Είναι ένα βήμα ωριμότητας για την πολιτική ζωή»
Ξυνίδης: «Η διαδικασία αυτή είναι πρωτόγνωρη και πολύ μεγάλη. Οι προβλέψεις είναι ότι θα ξεπεραστoύν σε αριθμό ψηφοφόρων οι εκλογές του 2004. Είναι μοναδικές αυτές οι εμπειρίες για την πολιτική ζωή της χώρας. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε. Οι ειδικοί λένε ότι αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 1/10 των εκλογών της επικράτειας. Είναι πολύ μεγάλο εγχείρημα καθώς δεν εμπλέκονται υπηρεσίες και κρατικοί μηχανισμοί που εγγυώνται και διενεργούν εκλογές. Το ίδιο το κόμμα δίνει τις εγγυήσεις. Χρέη εφορευτικών επιτροπών θα εκτελούν οι συντονιστές των Δ.Ο. Θα υπάρχουν σ’ αυτές και εκπρόσωποι των υποψηφίων και καθενός ενδιαφερομένου. Στηριζόμαστε στον εθελοντισμό μέσα στο κόμμα. Είναι ένα βήμα ωριμότητας για την πολιτική ζωή διότι ένα κόμμα διενεργεί τέτοιας εμβέλειας διαδικασίες και εγγυάται το αποτέλεσμα αυτό».
Επισημάνεται ότι την επεξεργασία του εκλογικού αποτελέσματος πιθανολογείται ότι αυτό το έργο θα το αναλάβουν ιδιωτικές εταιρείες που θα αποφασίσει το κόμμα, ενώ από το βαθμό της επεξεργασίας θα εξαρτηθεί το πόσο γρήγορα οι πολίτες θα έχουν μια σαφή εικόνα των αποτελεσμάτων.
Μήνυμα Ξυνίδη προς τους συνδαιτυμόνες του «Ελισσώ»
Αναφορικά με το κατά πόσο πολώθηκε το κλίμα και σε ποιο βαθμό αυτό μπορεί να επηρεάσει την επομένη μέρα καθώς είναι γνωστό ότι «βγήκαν μαχαίρια» ο κ. Ξυνίδης τονίζει: «Με τη ζέση και το ενδιαφέρον κυρίως αυτών που περιβάλλουν τους υποψήφιους δημιουργούνται κάποιες φορές κάποιες οξυμένες καταστάσεις που κάνουν κακό στο ΠΑΣΟΚ. Θεωρώ όμως ότι ήδη έχουμε διανύσει ένα και πλέον μήνα προεκλογικής περιόδου και βλέπουμε ότι έχει πάει σχετικά καλά. Καλύτερα έχει πάει στο νομό μας που έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ένα πολύ καλό επίπεδο ηρεμίας και ηπιότητας. Θέλω να πιστεύω ότι με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε μέχρι τις 11 Νοεμβρίου».
Παράλληλα ο κ. Ξυνίδης στέλνει ένα μήνυμα με νόημα στους συνδαιτυμόνες του «Ελισσώ» – μιας συνάντησης με εξέχοντα τοπικά στελέχη.
Ξυνίδης: «Προσωπικά με στενοχώρησε όταν πληροφορήθηκα ότι γίνονται συγκεντρώσεις από τους ίδιους ανθρώπους που έχουν πληγώσει το κόμμα. Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι κάνουν ίδια σφάλματα. Εννοώ όλους εκείνους που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μηχανισμούς μέσα στο κόμμα στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1996, τότε που έκαναν στο ίδιο κλίμα… συγκεντρώσεις σε ξενοδοχεία. Και αναφέρομαι σε μια συνάντηση στο ξενοδοχείο «Ελισσώ» με στελέχη τοπικού ΠΑΣΟΚ όπου έθιξαν και οργανωτικά ζητήματα Θεωρώ ότι είναι λάθος, είναι διχαστικές κινήσεις αυτές. Τους καλώ να μην συνεχίσουν! Θέλω να πιστεύω ότι θα το αντιληφθούν και θα το σταματήσουν γιατί τελικά αποβαίνει και εις βάρος τους!».
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ελλάδα απεργεί και στέλνει το μήνυμα

Ενημέρωση στους ^…