Δημοτικό έργο διχάζει κατοίκους

0

Στην προέκταση της οδού Χατζησταύρου που συναντάει την οδό 28ης Οκτωβρίου, υπάρχει ένα τρίγωνο κομμάτι που χρησιμοποιείται ως χώρος παρκαρίσματος των περιοίκων. Ο Δήμος Ξάνθης που εκτελεί έργα στην οδό Χατζησταύρου, ξεκίνησε έργα διαμόρφωσης στο συγκεκριμένο σημείο προκαλώντας τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής. Το πρόβλημα επιτείνεται με τη χρήση του χώρου απ’ τα αυτοκίνητα εταιρίας ταχυμεταφορών ενώ μερικοί υποστηρίζουν ότι με την πραγματοποίηση των έργων, χάνεται ένα απ’ τα λίγα σημεία που διαθέτει η πόλη για να μαζεύονται με ασφάλεια τα παιδιά της γειτονιάς και να παίζουν.

Η τοποθέτηση κράσπεδου επίσης, αποκλείει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείται από αυτοκίνητα μετατρέποντάς τον σε ένα «νεκρό» σημείο. Είναι ένα θέμα που πρέπει να δει με προσοχή ο Δήμος και να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να εισακουσθούν οι περίοικοι που θα υποστούν και τις συνέπειες της διαμόρφωσης που επιτελείται, έστω και τώρα, παρότι θα ’πρεπε να γίνει από την αρχή, εδώ και καιρό.

Είναι οξύμωρο για τη δημοτική αρχή, να ξοδεύει χρήματα για να φτιάξει ένα μικρό έστω έργο, το οποίο δεν θέλουν οι περίοικοι!

Μήπως τελικά το έργο γίνεται γιατί το ζήτησε κάποιος; Μήπως γίνεται έτσι για να γίνεται; Χωρίς λόγο και σχεδιασμό; Εμείς πάντως στις συζητήσεις που είχαμε τόσο με την κ. Μανά των Τεχνικών Υπηρεσιών, όσο και με τον κ. Μούρκα (τον κ. Ζαμπάρα τον ψάξαμε αλλά στάθηκε αδύνατο να τον βρούμε) δεν καταλάβαμε τη σκοπιμότητα του έργου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας δήμος ανθρωποκεντρικός

Έργα που γίνοντα_…