Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Αντίδραση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης

Αντίδραση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης

0

Τις προεκλογικές δεσμεύσεις ζητά να τηρήσει η κυβέρνηση, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ξάνθης, χρηματοδοτώντας τον ενοποιημένο ασφαλιστικό φορέα ενώ προτείνει λύσεις για τη διασφάλιση της υγιούς λειτουργίας του.
Η απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού Ασφάλισης Επαγγελματιών Ελλάδος (ΟΑΕΕ) για πώληση μετοχών που ανήκει στα περιουσιακά του στοιχεία ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους συνταξιούχους, βρίσκει αντίθετη την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ξάνθης που συντάσσεται με τις απόψεις της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).
Η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης
Η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης που κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και στη ΓΣΕΒΕΕ έχει ως εξής:
« Η Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Ξάνθης συντάσσεται με τις απόψεις της ΓΣΕΒΕΕ για την ανάκληση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ που στοχεύει στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων (μετοχές αξίας 42.441.000€ με απόφαση 17/9/2007) του ταμείου.
Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης αναμέναμε υλοποίηση των υποσχέσεων, που εδόθησαν στους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμπορους προεκλογικά.
Αντί τούτου όμως αντιμετωπίζουμε, σήμερα την άρνηση της να επιλύσει τη χρηματοδότηση του ενοποιημένου ταμείου από το Κράτος, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση του και η πλήρης αδυναμία πληρωμής συντάξεων, πράγμα το οποίο κατά τη γνώμη μας, υποκρύπτει σχεδιασμό για δημιουργία τετελεσμένων γεγονότος, που θα οδηγήσουν σε μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών.
Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ να ανακαλέσει αμέσως την εν λόγω απόφαση και να διεκδικήσει με την υποστήριξη και των φορέων, τα υπεσχημένα, καθώς και τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά ισοδύναμο τρόπο με αυτό του ΙΚΑ (ποσοστό επί του ΑΕΠ)».
Αιρετή διοίκηση και χρηματοδότηση απ΄το ΑΕΠ
Ο ΟΑΕΕ προέκυψε απ’ την ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ σε μια προσπάθεια στήριξης των ταμείων. Τα προβληματικά ΤΑΕ και ΤΣΑ όμως δημιούργησαν προβλήματα στον νέο οργανισμό και η Διοίκηση φτάνοντας σε αδιέξοδο αποφάσισε την πώληση μετοχών.
Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης Σ. Τσιακίρογλου: «ενώ προεκλογικά υπήρξαν δεσμεύσεις, μια μέρα μετά τις εκλογές αποφασίστηκε απ’ τον σημερινό δοτό Πρόεδρο Κ. Κόντο, να πουληθούν μετοχές που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του οργανισμού, για να πληρωθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους. Το θεωρούμε απαράδεκτο όπως απαράδεκτο θεωρούμε και το εμφανές που υποβόσκει, να μειωθούν οι συντάξεις και να αυξηθούν οι εισφορές των εργαζομένων. Ως συνδικαλιστικό όργανο θα συνδράμουμε όσο μπορούμε για να μη συμβεί αυτό».
Δυο σοβαρές προτάσεις που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα καταθέτει ο κ. Τσιακίρογλου: «κατ’ αρχήν προτείνουμε την χρηματοδότηση του οργανισμού απ’ το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν όπως συμβαίνει με το ΙΚΑ για να διασφαλιστεί η υγιής λειτουργία του και οι συντάξεις των δικαιούχων. Η άλλη πρόταση αφορά στη Διοίκηση που επιβάλλεται να είναι αιρετή κι όχι δοτή. Ο κ. Κόντος ορίστηκε ως Πρόεδρος με την ενοποίηση του οργανισμού, για τρία χρόνια. Απ’ το 1999 που έγινε αυτό παίρνει συνεχώς παρατάσεις και το 2007 που έχει πραγματοποιηθεί η ενοποίηση των ταμείων, πρέπει να γίνουν πλέον εκλογές. Ήδη τέθηκαν κάποιοι κανόνες για το πρόσωπο που μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του Προέδρου και περιλαμβάνουν την κατοχή πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της χώρας και να είναι μέλος ενός απ’ τα ταμεία που περιλαμβάνονται».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το πείραμα πέτυχε!

Με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο απ’ τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες όσο κι απ’ τους ξανθιώ…