Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό της Ξάνθης

Ανανέωση στο πολιτικό σκηνικό της Ξάνθης

0

«Δεν είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, δεν επιζητώ από την εκλογή μου να λύσω προσωπικά μου αδιέξοδα ούτε να αποκατασταθώ επαγγελματικά.
Μόνη μου πρόθεση αποτελεί η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού της Ξάνθης, το μπόλιασμα του με νέες ιδέες και χωρίς αγκυλώσεις», η σημειολογία και το εννοιολογικό περιεχόμενο που δίνει ένας νέος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ο κ. Νίκος Βουρβουκέλης, δίνει παράλληλα ένα νέο ορισμό μια νέα οπτική προσέγγισης στην πολιτική με επίκεντρο την ποιότητα στον πολιτικό λόγο.
Με λόγια απλά…
…αληθινά, απαλλαγμένα από βερμπαλισμούς και προεκλογικές κορώνες αλλά που δίνουν μια άλλη οπτική στο ρόλο του πολιτικού εκφράζοντας μια κραυγή αγωνίας για το πολιτικό γίγνεσθαι και τις επιλογές της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, προσπάθησε να προσεγγίσει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του ο κ. Νίκος Βουρβουκέλης κατά τα εγκαίνια του πολιτικού του γραφείου (Cosmos Center κτίριο Νο 2, 1ος όροφος στην οδό Σμύρνης και Δαγκλή γωνία) την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 7.30μ.μ. Και ήταν πολλοί αυτοί που προσήλθαν τόσο γιατί τους το υπαγορεύει ο θεσμικός τους ρόλος όσο και αυθόρμητα να ευχηθούν «Καλή επιτυχία» σε έναν νεοεισερχόμενο στην πολιτική σκηνή του τόπου μας. Μεταξύ τους ο συντονιστής της Ν.Ε. κ. Σωκράτης Ξυνίδης, οι αιρετοί της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Καραλίδης και Πούλιος ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Χατζηευαγγέλου, ο πρώην δήμαρχος Βιστονίδας κ. Τσολακίδης. Στο πλάι του ο αδελφός του επί σειρά ετών κοινοτάρχης Αβδήρων κ. Δημήτρης Βουρβουκέλης και πολλοί φίλοι και γνωστοί από τα Άβδηρα και την Ξάνθη. Ο λόγος του μεστός, ουσιαστικός, λόγος ενός ανθρώπου που η επαγγελματική του πορεία του έδωσε τα ερεθίσματα και του δημιούργησε την ανάγκη ν’ αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο στο χώρο της υγείας, της παιδείας, της ανάπτυξης του νομού.
«Σας καλώ να προχωρήσουμε ΜΑΖΙ στο δρόμο της Νέας Αλλαγής»

«Είμαι αστός γιατί ζω στην πόλη και είμαι χωρικός γιατί ποτέ δεν έφυγα από το χωριό μου. Αγωνιώ για την ερήμωση των χωριών με τον ίδιο τρόπο που αγωνιώ και για την αστυφιλία των πόλεων.
Γνωρίζω την δυσκολία του να φεύγεις από το χωριό σου, από μια οικογένεια της ελληνικής υπαίθρου με σκοπό να σπουδάσεις.
Γνωρίζω την αγωνία του φάσματος της ανεργίας και αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κάθε νέου και νέας μας, του κάθε γονιού.
Πονάω για το εθνικό σύστημα υγείας το οποίο καθημερινά αποδιοργανώνεται.
Πονάω για τον νέο που σπουδάζει και οδηγείται στην ανεργία. Πονάω για τον πατέρα και την μάνα που δεν μπορούν να βοηθήσουν τα παιδία τους.
Πονάω για τον Έλληνα αγρότη ο οποίος ολημερίς με ήλιο και βροχή μοχθεί και δεν απολαμβάνει τους καρπούς τους.
Πονάω για τον επενδυτή που αποτελεί έρμαιο των τραπεζικών μηχανισμών και της στρεβλής ανάπτυξης.
Έχοντας φέρει στο κόσμο τρία παιδιά τα οποία και αγαπώ και έχοντας φέρει στον κόσμο χιλιάδες άλλες ζωές μέσω της ιδιότητας μου σαν μαιευτήρας, τρομάζω στην ιδέα των λίγων και ασυνείδητων που καταστρέφουν τον κόσμο και ρημάζουν το περιβάλλον και τον πλανήτη μας κάνοντας τον να αργοπεθαίνει και μαζί του να αργοπεθαίνουμε όλοι μας.
Τρέμω στην ιδέα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να παραμείνει έστω και μια μέρα παραπάνω στην εξουσία και αντιλαμβάνομαι καθημερινά πως όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει ότι η μόνη ελπίδα της χώρας μας είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η ψήφος σας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ θα είναι εγγύηση για το μέλλον των παιδιών μας.
Σας καλώ σε αγώνα όμορφο. ΑΣ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!».
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έρημο χωριό αναζητά… ζωή

Σεληνιακό τοπίο _…