Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Αρχή εκπτώσεων σε καλά ποσοστά, σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Αρχή εκπτώσεων σε καλά ποσοστά, σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

0

Παρά το θόρυβο που έγινε τις προηγούμενες μέρες, οι εκπτώσεις τελικά αρχίζουν σήμερα Δευτέρα και όλοι περιμένουν κάτι θετικό απ’ το 40ήμερο που θα διαρκέσουν, οι καταναλωτές εευκαιρίες για αγορές και οι επαγγελματίες έσοδα για «ξελάσπωμα» απ’ τη δύσκολη εποχή που διανύουν, οικονομικά.

Πολλή συζήτηση έγινε φέτος για την ημερομηνία έναρξης των εκπτώσεων αφού τα προηγούμενα χρόνια είχε σχεδόν καθιερωθεί να ξεκινούν ακριβώς μετά τις γιορτές. Οι επαγγελματίες που δεν ήταν ευχαριστημένοι από την κίνηση της αγοράς κατά τη διάρκεια των γιορτών, ήταν υπέρ της έναρξης στις 10 Ιανουαρίου αλλά τελικά επικράτησε η άποψη του Υπουργείου και οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν από σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως τέλη Φεβρουαρίου.

Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Νομού Ξάνθης κ. Σ. Τσιακίρογλου, να μας μεταφέρει τις απόψεις των επαγγελματιών και μας είπε: «οι εκπτώσεις για τους επαγγελματίες είναι η ελπίδα για ανάκαμψη αφού ο ισολογισμός είναι στο κόκκινο. Μετά το Φεβρουάριο, τα προϊόντα που διατίθενται τώρα, καθίστανται εκτός σεζόν και πρέπει να γίνουν οι ανεφοδιασμοί των καταστημάτων. Ωστόσο τις εκπτώσεις τις ορίζει η αγορά κι όχι το Υπουργείο γι’ αυτό κάποια πολυκαταστήματα σε μεγάλες πόλεις, το προηγούμενο διάστημα είχαν μειωμένες τιμές αντί εκπτώσεων».

Ικανοποιητικό το διάστημα των εκπτώσεων

Στην ερώτησή μας αν είναι ικανοποιημένοι οι επαγγελματίες από το διάστημα που θα διαρκέσουν οι εκπτώσεις, ο κ. Τσιακίρογλου απαντάει: «είναι ικανοποιητικό το διάστημα των σαράντα ημερών αλλά θα μπορούσαμε να ξεκινούσαμε και στις 10 Ιανουαρίου. Τώρα ο καταναλωτής μπερδεύεται με τις μειωμένες τιμές που ίσχυσαν σε κάποιες περιπτώσεις και δε μπορεί να κρίνει όπως πρέπει το ποσοστό των εκπτώσεων. Άλλωστε η περίοδος μετά τις γιορτές είναι πάντα ‘νεκρή περίοδος’. Επειδή όμως υπάρχει οικονομική δυσπραγία στους καταναλωτές και περιμένουν τις εκπτώσεις για να καλύψουν κάποιες ανάγκες, πιστεύω πως θα κινηθεί καλά η αγορά που θα έχει πολύ καλά ποσοστά εκπτώσεων».

Καλύτερα θα ήταν τρία αντί για δύο απογεύματα

Απαντώντας στην ερώτηση για το ωράριο της αγοράς της Ξάνθης ο Πρόεδρος αναφέρει: «το ωράριο είναι το γνωστό, αυτό που ισχύει αν και πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να ήταν ανοιχτή η αγορά τρία απογεύματα την εβδομάδα κι όχι μόνο δυο. Αντιδρούν όμως κάποιοι επαγγελματίες και δεν ισχύει με αποτέλεσμα να μην διευκολύνεται όσο μπορεί ο καταναλωτής αλλά και  να έχουμε διαρροές καταναλωτών σε όμορους νομούς. Έπρεπε τουλάχιστον στην περίοδο των εκπτώσεων να ανοίγει η αγορά και Παρασκευή» ενώ κλείνοντας μας λέει: «παροτρύνουμε τους ξανθιώτες να προτιμούν ξανθιώτες επαγγελματίες για τις αγορές τους. Έχουμε διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ μας και ξέρει ο πελάτης ότι ο συντοπίτης επαγγελματίας θα είναι πάντα εκεί!».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας δήμος ανθρωποκεντρικός

Έργα που γίνοντα_…