Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2007 Στις 21 Φεβρουαρίου οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Στις 21 Φεβρουαρίου οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

0

Ολοκληρώθηκε η τριετής θητεία του Διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Διοικητικό την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου το απόγευμα στην αίθουσα του Ε.Κ.Ξ. Το θέμα που συζητήθηκε αφορούσε στον τρόπο διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας του νέου Δ. Σ. καθώς και ο χρονικός προσδιορισμός της. Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ξ. κ. Νίκος Παπαβασιλείου οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

Αποφασίστηκε να γίνουν οι εκλογές της Εφορευτικής Επιτροπής στις 7 Φεβρουαρίου, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τη συλλογή των υποψηφιοτήτων εντός 5 ημερών και την ανακοίνωσή τους 3 μέρες πριν τις εκλογές απ’ τις οποίες θα προκύψει το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης.  Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα η εισήγηση στο συνέδριο, ώστε να είναι η 21η Φεβρουαρίου,  η μέρα διεξαγωγής εκλογών.

Ποιοι θα συμμετέχουν στις εκλογές

Οι εκπρόσωποι που εκλέγονται από τα σωματεία που είναι 51 σωματεία και αποτελούν τη δύναμη του Εργατικού κέντρου Ξάνθης. Σημειώνεται ότι εκκρεμούν ακόμη κάποιες εκλογές στα σωματεία του Νομού. Βέβαιο θεωρείται ότι δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Παπαβασιλείου, αναφορικά δε με τις άλλες υποψηφιότητες θα γίνουν γνωστές μετά τις 5 Φεβρουαρίου.

 Απολογισμός

Ζητήσαμε από τον κ. Παπαβασιλείου να κάνει ένα απολογισμό του έργου του Εργατικού κέντρου Ξάνθης, την τριετία που ήταν στο τιμόνι του: «Θεωρώ ότι όσο μας επέτρεπαν οι δυνάμεις μας είχαμε μια δυναμική παρουσία στα προβλήματα του νομού και περιφρουρήσαμε  τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν διεκδικούμε περγαμηνές καθώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο…αλλά ανταποκριθήκαμε πάνω από το μέτριο στο έργο μας», τόνισε αναφερόμενος παράλληλα στις κινητοποιήσεις και στις παρεμβάσεις του Ε.Κ.Ξ στα μεγάλα προβλήματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία όπως: Εργοστάσιο Ζάχαρης, «Φωνή της Αμερικής», συνεταιριστικά, Σχέδιο Διαχείρισης απορριμμάτων. Για όλα αυτά το Εργατικό Κέντρο σημείωσε ότι το Ε.Κ.Ξ. εξέφρασε μια αποκρυσταλλωμένη άποψη, όλες δε οι ενέργειές του είχαν ως γνώμονα την περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αυτό για το οποίο είναι απαισιόδοξος ο κ. Παπαβασιλείου όμως είναι η κατηφόρα που έχει πάρει ο νομός μας στην ανεργία πού τραβάει την… ανηφόρα, προτρέποντας να είναι προτεραιότητα όλων των φορέων, η προσπάθεια ανατροπής αυτής της επικίνδυνης πορείας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Περί …δήμου σκιάς

    «Ιδίων γεύσεις» και κατ’ ιδίαν συζητήσεις …προσέφεραν ο κ. Χρίστος Πούλιος επικεφαλής της …
  • Ο πατέρας των φυλακισμένων

    Το σωφρονιστικό σύστημα και η παιδεία ενός κράτους, είναι κομμάτια του καθρέφτη του πολιτι…
  • Θα το κάνουν;

    Αρχή νέας χρονιάς το 2007. Και στην αφετηρία αυτής της νέας χρονιάς, η εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» …
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί …δήμου σκιάς

«Ιδίων γεύσεις» και κατ’ ιδίαν συζητήσεις …προσέφεραν ο κ. Χρίστος Πούλιος επικεφαλής της …