Βιασμός 12χρονου στο νομό Ροδόπης

0

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και εξοργιστικό καθώς η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου είναι ένα από τα επαχθέστερα εγκλήματα

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση απασχολεί τις αστυνομικές αρχές του νομού Ροδόπης και ο απόηχός της προβληματίζει τόσο την τοπική κοινωνία του νομού όπου συνέβη το περιστατικό αλλά και ευρύτερα καθώς έχει κοινωνική διάσταση. Πρόκειται για μια υπόθεση βιασμού 12χρονου αγοριού από 29χρονο.
Βιασμός 12χρονου…
Συγκεκριμένα, βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση κατήγγειλε ο 12χρονος μουσουλμάνος από την περιοχή του νομού Ροδόπης, ο οποίος προσήλθε συνοδευόμενος από τους γονείς του στην αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης την Πέμπτη 26 Ιουλίου. Ο 12χρονος περιέγραψε το περιστατικό καταγγέλλοντας ότι ο δράστης είναι ένας 29χρονος που με απειλή μαχαιριού τον επιβίβασε στο αυτοκίνητό του και τον βίασε.
Ο δράστης συνελήφθη
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου μετά από επιχείρηση αναζήτησης των αστυνομικών ο δράστης εντοπίστηκε σε ένα χωριό όπου κρύβονταν μέσα σε χωράφια και συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ο δράστης είχε μόλις 6 μήνες που αποφυλακίστηκε. Ήταν έγκλειστος στις φυλακές μετά από καταδικαστική ποινή 28 χρόνων για βιασμό. Εξέτισε ποινή 5 χρόνων και αποφυλακίστηκε όμως κατά τα φαινόμενα δεν…συνετίστηκε!
Ο ιατροδικαστής κ. Κιφνίδης που εξέτασε τον 12χρονο στοιχειοθέτησε από ιατρικής άποψης όλα τα σημάδια του βιασμού, καθώς βρήκε κακώσεις και διαπιστώσεις που πιστοποιούν την παρά φύσιν συνουσία.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης κ. Πανταζή, διενεργείται προανάκριση και η υπόθεση θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.
Τι πρέπει να δούμε σαν κοινωνία
Αυτό όμως που προβληματίζει είναι ότι το γενικότερο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που παίρνει μεγάλες διαστάσεις σε διεθνές επίπεδο μας χτυπά την πόρτα… Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και εξοργιστικό καθώς η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου είναι ένα από τα επαχθέστερα εγκλήματα κατά της ελευθερίας και αξιοπρέπειας του ατόμου αφού το θύμα είναι αντικειμενικά παντελώς αδύναμο να αντιδράσει, να αντισταθεί και επειδή σημαδεύεται για όλη του τη ζωή με ένταση μεγαλύτερη από όση μπορεί να αντέξει η ηλικία του -σημαδεύεται η ερωτική του ζωή ως ενηλίκου, σημαδεύεται όλη του η ζωή από το Φόβο!
Αυτό που πρέπει να δούμε σαν κοινωνία είναι:
Τι έχει οδηγήσει σε αυτή την έξαρση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών; Τι δομές έχουμε ως κοινωνία για την περίθαλψη και, κυρίως, τη ψυχολογική υποστήριξη όλων αυτών των παιδιών;
Τι μέτρα θα πάρουμε για τους βιαστές;
Λειτουργεί σωφρονιστικά το…σωφρονιστικό μας σύστημα; Στην περίπτωση αυτή πάντως όχι!
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2007
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πώς πέρασαν οι πρώτες ώρες του 2007

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του νέου έτους που σύμφωνα με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν …