Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Συνάντηση Γιακουμάτου- Σωματείου Καπνικής Μιχαηλίδη

Συνάντηση Γιακουμάτου- Σωματείου Καπνικής Μιχαηλίδη

0

Αισιοδοξούν οι εργαζόμενοι…Την περασμένη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συνάντηση μεταξύ του Σωματείου Καπνεργατών της Καπνικής Μιχαηλίδη, του βουλευτή κ. Φίλιππου Τσαλίδη και του Υφυπουργού Απασχόλησης κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Θέμα της συνάντησης, τι άλλο, από το πρόβλημα της ανεργίας στον νομό μας, η οποία αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο εφόσον τελικά μεταφερθεί η Καπνική Μιχαηλίδη σε άλλο νομό.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτό που αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, είναι μια εκ νέου τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο με τον κ. Γιακουμάτο, εκπρόσωπο του κ. Μιχαηλίδη και τον Πρόεδρο των Καπνεργατών.

Όπως τόνισε μιλώντας στο «Ε» ο κ. Καραποστόλης, πρόεδρος του Σωματείου, συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη συνάντηση οι τρόποι με τους οποίους τελικά θα υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα προς όφελος των εκατοντάδων εργαζομένων της Καπνικής.

Η αισιοδοξία πάντα θα υπάρχει μας είπε ο Καραποστόλης, διαφορετικά, οι εργαζόμενοι θα έπρεπε και μόνο από τη σκέψη ότι χάνουν την δουλειά τους, να βρίσκονται σε ακόμη δυσχερέστερη θέση.

Ίσως το γεγονός ότι το εργοστάσιο δεν τελεί πια υπό κατάληψη, και οι εργαζόμενοι βρίσκονται κανονικά στις θέσεις, όπως «τότε που δουλεύαμε χωρίς προβλήματα», μπορεί να σημαίνει ότι οι όροι ίσως να έχουν αντιστραφεί.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υφυπουργό, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου απασχόλησε το τι μπορεί να γίνει και να μην φύγει τελικά το εργοστάσιο.

Για τα μετέπειτα…δηλαδή σε περίπτωση που αυτό γίνει, δεν απασχόλησε αφού η κατάσταση τελικά δεν είναι δεδομένη.

Η ανησυχία πάντως τόσο των εργαζομένων όσο όμως και των φορέων του νομού, εξακολουθεί να είναι έντονη.

Αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι κυρίως, είναι η διασφάλιση της εργασίας τους.

Ένα δικαίωμα αναφαίρετο που δεν μπορεί να τους στερηθεί.

Και αυτό που τους μένει προς το παρόν να κάνουν, είναι να περιμένουν γιατί ίσως οι μαζικές κινητοποιήσεις τους, ακόμη και η κατάληψη του εργοστασίου, να έχουν επιφέρει καρπούς…

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…