Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Προκηρύχτηκε το πρόγραμμα για την ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Προκηρύχτηκε το πρόγραμμα για την ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

0

Στα πλαίσια ενημέρωσης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, κάνει γνωστός στους ενδιαφερόμενους ότι προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Ενίσχυση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας»- Δ’ Κύκλος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη, υποστήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας των γυναικών, μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων για τη δημιουργία νέων και βιώσιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν γυναίκες που γεννήθηκαν από το 1950 μέχρι και το 1987, είναι άνεργες, μισθωτές ή ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το διάστημα από 1.1.2004 ως και την ημερομηνία προκήρυξης- προδημοσίευσης του προγράμματος.

Οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις θα χορηγηθούν για την υλοποίηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων στους τομείς της Μεταποίησης και τις λοιπές επιλέξιμες δραστηριότητες.

Η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν, θα ανέλθει στο 50% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ για τον τομέα της Μεταποίησης και τα 100.000 ευρώ για τις λοιπές επιλέξιμες δραστηριότητες, με κατώτατο όριο για όλες τις περιπτώσεις τα 30.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και για την παραλαβή των εντύπων συμμετοχής, μπορούν να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Ξάνθης και συγκεκριμένα στο τηλέφωνο 2541072827 με την κ. Σταματιάδου Ελένη, την κ. Φένια Αχταρίδου και την κ. Κορδιά Λαμπρινή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Έφυγε» ο Κώστας Βλαχόπουλος

Η εκδοτική οικογένεια πενθεί.Σε ηλικία 55 χρόνων. Συνεχίζει ο γιος του Σταύρος. Η εκδοτική…